free page hit counter
19.1 C
Αθήνα
17 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Παναθηναϊκός 81-61 εκτός τη Μακάμπι

Ο στόχος για το τριφύλλι επετεύχθη στο 100%.

Ο Παναθηναϊκός άφησε κατά μέρους τα σενάρια, νίκησε μέσα στο Τελ Αβίβ την Μακάμπι με 81-61 και πλέον είναι οριστικά τέταρτος που σημαίνει πως πάει στα πλέι οφ με το πλεονέκτημα έδρας!

Οι ‘πράσινοι’ ήταν σαρωτικοί στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στο… φάντασμα της Μακάμπι και ολοκλήρωσε μια απίστευτη ανατροπή που τον φέρνει στην πρώτη τετράδα και του ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για το φάιναλ φορ, καθώς αυτός πλέον περνά μέσα από το ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 42-32, 54-63, 61-81

Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ο Τζέιμς με 17 πόντους και 7 ασίστ, 12 είχε ο Καλάθης, 13 ο Σίνγκλετον με 8 ριμπάουντ και 6 κλεψίματα(!), βοήθησαν φουλ στην επανάληψη οι Παππάς-Γκιστ με τη διάθεση που έβγαλαν. Το τρικ του Πασκουάλ να παίξει με σχήμα με τρεις κοντούς (Καλάθης-Τζέιμς-Παππάς) απέδωσε εντυπωσιακά, με το τριφύλλι να «πνίγει» την αντίπαλό του, η οποία… έμεινε στην εμφάνιση του πρώτου μέρους.

Στο μεταξύ, ριστικοποιήθηκαν οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Η απρόσμενη ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις έφερε την Αναντολού Εφές (τερμάτισε έκτη) πάνω στους ερυθρολεύκους και τη Φενέρμπαχτσε του Ζοτς (τερμάτισε πέμπτη) πάνω στους πράσινους.

Η πρόκριση στο Final-4 της Πόλης θα κριθεί στις τρεις νίκες, με τις ελληνικές ομάδες να έχουν το πλεονέκτημα έδρας (δύο ματς εντός, δύο εκτός, ένα εντός). Οι δύο «αιώνιοι» έχουν ταυτόχρονα αβαντάζ στα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2009 και ουσιαστικά καλούνται να πετάξουν εκτός δύο «οικοδέσποινες» της Four.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 18 και 19 Απριλίου, ενώ οι δεύτεροι 20 και 21 του ίδιου μήνα σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ αντίστοιχα.

Όσον αφορά στα άλλα δύο ζευγάρια, τα πάντα θα κριθούν από την εξέλιξη του Νταρουσάφακα-Ερυθρός Αστέρας και του Ρεάλ-Εφές το βράδυ της Παρασκευής. Αν η Νταρουσάφακα νικήσει τους Σέρβους, τότε η πρώτη Ρεάλ παίζει με τους Τούρκους, η δεύτερη ΤΣΣΚΑ με την έβδομη Μπασκόνια και ο Αστέρας μένει εκτός.

Αν η ομάδα του Ράντονιτς κάνει διπλό στην Κωνσταντινούπολη και ταυτόχρονα η Εφές νικήσει τη Ρεάλ, τότε ο Αστέρας θα είναι έβδομος και θα παίξει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ με την Μπασκόνια. Αν, τέλος, ο Ερυθρός Αστέρας νικήσει την Νταρουσάφακα και η Εφές ηττηθεί από την Ρεάλ, τότε οι Σέρβοι τερματίζουν όγδοοι και παίζουν με τη βασίλισσα και η Μπασκόνια με την ΤΣΣΚΑ.

 

Related posts

Τρίποντη «εκτέλεση» από τον Ολυμπιακό!

Kώστας Παλαιολόγος

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές κάτω των 25! Δεύτερος ο Greek Freek!!

Abola Team 2

«Απόλυτος» στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

Kώστας Παλαιολόγος