free page hit counter
20.2 C
Αθήνα
23 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία-λύτρωση για το γήπεδο της ΑΕΚ

To τέλος του μαρτυρίου της ΑΕΚ για το γήπεδο είναι πολύ κοντά… και ορατό.

Σήμερα (7/4) κατατέθηκε στη Βουλή, η τροπολογία (1007/123 7.4.2017, Συμπλήρωση συγκεκριμένων διατάξεων του ν.4067/20012, Νέος Οικοδομικός Κανονισμός) που επηρεάζει και τις εξελίξεις στην ‘Αγια-Σοφιά’, καθώς από αυτή την εξέλιξη θα δοθεί οριστική λύση, στο θέμα των υψομέτρων!

Ως εκ τούτου η ΑΕΚ θα μπορέσει να παρακάμψει τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας και να πάρει την υψομετρική μελέτη από την Περιφέρεια. Η τροπολογία αναμενόταν πριν από το Πάσχα και έτσι έγινε. Εντάχθηκε στις τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις.

Η σχετική τροπολογία (που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες και υπογράφεται από πέντε υπουργούς) κατατέθηκε στο κοινοβούλιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μέσω αυτής λοιπόν τίθεται στο περιθώριο ο Άρης Βασιλόπουλος, χωρίς η διάταξη πάντως να είναι φωτογραφική, καθώς αφαιρούνται γενικά από τους δήμους αρμοδιότητες όπως η έγκριση υψομέτρων για αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες ξεπερνούν τις 15.000 θέσεις.

Ξεκαθαρίζεται, δε, ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά και έργα των οποίων η οικοδομική άδεια δεν έχει εκδοθεί ακόμα και βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Εξίσου σημαντικό, ωστόσο, για την ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί άμεσα προς ψήφιση, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι αυτό θα συμβεί πριν το Πάσχα ή στη χειρότερη περίπτωση την πρώτη εβδομάδα μετά απ’ αυτό.

Κάτι που σημαίνει ότι (συνεκτιμώντας και το 10ήμερο που χρειάζεται για δημοσιευθεί στο ΦΕΚ) το αργότερο στις αρχές Απρίλη θα είναι όλα έτοιμα, ώστε να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και να ξεκινήσουν έπειτα τα έργα για την «Αγιά-Σοφιά».

Related posts

ΣΟΚ: Στήσιμο αγώνων στην Κ20!

Abola Newsroom

Ήταν μία κατηγορία πιο πάνω ο Κισσαμικός και δίκαια 3-7 (!) στο Κρανίδι την Ερμιονίδα!

Abola Team 2

Διάρρηξη στο σπίτι του Αραούχο!

Abola Team 2