free page hit counter
24.1 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
CHAMPIONS LEAGUE

Τρομοκρατική επίθεση στο Champions League!-Παπασταθόπουλος: “Είμαι φοβισμένος”

Μια έκρηξη τριών «εκρηκτικών μηχανισμών» στο λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ προκάλεσε τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή της γερμανικής ομάδας, λίγο πριν την έναρξη του προημιτελικού αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και τη Μονακό, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί απόψε με ώρα έναρξης στις 21:45.

Αργά το βράδυ η αστυνομία ανακοίνωσε πως τα αρχικά ευρήματα των ερευνών δείχνουν ότι οι εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ προκλήθηκαν «από ισχυρές εκρηκτικές ύλες».

«Έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα, εκτιμούμε ότι αυτή ήταν μια επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες», τόνισε η αστυνομία της Ντόρτμουντ με ανάρτηση της στο Twitter.

Παράλληλα, όπως τόνισαν πηγές ασφαλείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μέχρι αυτού του σημείου των ερευνών αποδείξεις ότι η έκρηξη είχε «τρομοκρατική» προέλευση.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν «στοιχεία» που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισαν οι πηγές.

Νωρίτερα η διοίκηση της γερμανικής ομάδας ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

«Το λεωφορείο ξεκίνησε» από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα στην δυτική πόλη της Γερμανίας για να φτάσει στο γήπεδο διανύοντας μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, όταν «τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκούναρ Βόρτμαν.
Όπως σημείωσε, τα παράθυρα του λεωφορείου έσπασαν από την έκρηξη και κάποιος μέσα στο όχημα τραυματίστηκε, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild και το βρετανικό δίκτυο BBC, ο τραυματίας είναι ο 26χρονος διεθνής αμυντικός της Ντόρτμουντ Μαρκ Μπάρτα που έχει τραυματιστεί στο χέρι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε ότι λίγο μετά την αναχώρηση του λεωφορείου από το ξενοδοχείο με προορισμό το γήπεδο σημειώθηκε ένα “περιστατικό”. Το λεωφορείο της ομάδας υπέστη ζημιές σε δύο σημεία.

Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες ότι επρόκειτο για παγιδευμένο αυτοκίνητο ωστόσο ο διευθυντής της Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, δήλωσε ότι τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί βρίσκονταν κρυμμένοι στους θάμνους.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν καθώς το πούλμαν έβγαινε από το ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή.

“Το λεωφορείο ξεκίνησε” από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα για να φτάσει στο γήπεδο διανύοντας μια απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων, όταν “τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν”, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Τον πανικό που έζησαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του μέσα στο λεωφορείο κατά την ώρα της έκρηξης μετέφερε σε Έλλληνες δημοσιογράφους ο διεθνής αμυντικός της Ντόρμουντ Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Αρχικά σε επικοινωνία που είχε μέσω sms με δημοσιογράφους του Cosmotetv, είπε ότι είναι καλά στην υγεία του όπως και οι άλλοι συμπαίκτες του με εξαίρεση τον τραυματισμό του Μαρκ Μπάρτρα. Από την έκρηξη έσπασαν τα παράθυρα του λεωφορείου, σύμφωνα με τον Παπασταθόπουλου, και από τα θραύσματα τραυματίστηκε ο συμπαίκτης του στο χέρι.

Από την πρώτη στιγμή, ο Έλληνας διεθνής είπε όλη η ομάδα είναι αναστατωμένη από το συμβάν και το κλίμα που είχε διαμορφωθεί ανάμεσα στους παίκτες καθιστούσε πολύ δύσκολο να γίνει αγώνας.

«Είμαστε φοβισμένοι και σοκαρισμένοι. Είναι δύσκολη η κατάσταση», συμπλήρωσε ο αμυντικός της Μπορούσια.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είπε στην οικογένειά του ότι η ομάδα ουσιαστικά σώθηκε από τα διπλά τζάμια ασφαλείας που είχε το λεωφορείο.

 

Related posts

Τιμητική ήττα για τον Ολυμπιακό

Kώστας Παλαιολόγος

Μπακασέτας: «Η πρόκρισή μας είναι αφιερωμένη στους δύο στρατιωτικούς» (vid)

Abola Team 2

Όλα τα έσοδα με Βασιλεία στους πληγέντες! Μαύρα περιβραχιόνια και ενός λεπτού σιγή…

Abola Team 2