free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUS

Οι 6 προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μαϊου 2017 συνάντηση με το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργο Πιτσιλή.

Σ’ αυτήν συμμετείχαν οι κ.κ. Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος ΕΣΕΕ και ΕΒΕΠ, Νίκος Μανεσιώτης Πρόεδρος ΕΣΠ και Νίκος Μαυρίκος Πρόεδρος ΠΣΕΠΕ, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της, ως ακολούθως:

1. «Επαναφορά της ανάγκης ουσιαστικών ελέγχων στη διακίνηση εμπορευμάτων και στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και στο εσωτερικό, ως απαραίτητη διαδικασία για τον περιορισμό του παραεμπορίου και της παραοικονομίας, που υπολογίζεται ότι επιτελείται σχεδόν σε διπλάσιο βαθμό από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

2. Με βασικό κίνητρο την εμπιστοσύνη μεταξύ των φορολογικών Αρχών και των φορολογουμένων, την παραγραφή των φορολογικά ανέλεγκτων χρήσεων στην 5ετία.

3. Επανεξέταση των παράλογα υψηλών ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρήσεις που αθροιζόμενες με τους ήδη πολύ υψηλούς φόρους, δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο, ακόμη και σε υγιείς επιχειρήσεις, για σχηματισμό αποθεματικών και επανεπένδυσης των κερδών. Επίσης, επανεξέταση του υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά!

4. Μετά την υποχρεωτική εγκατάσταση POS από 27 Ιουλίου, επανέρχεται πιο αναγκαία από ποτέ η ύπαρξη τροφοδότη λογαριασμού, μέσα από τον οποίο θα μπορούν να πληρώνονται οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, μέσω του τραπεζικού συστήματος.

5. Δυνατότητα πληρωμής του ΦΠΑ για επιχειρήσεις με Βιβλία Γ’ κατηγορίας δύο μήνες μετά τη λήξη κάθε μήνα, διότι στο χονδρεμπόριο οι πληρωμές γίνονται με επιταγές 4 με 5 μηνών και έτσι καθίσταται αδύνατος ο σχηματισμός ρευστότητας από επιχειρήσεις για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους. Δυνατότητα παροχής ποσοστού έκπτωσης στις πολύ λίγες πλέον υγιείς επιχειρήσεις, που καταβάλλουν τον φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ άμεσα (χωρίς δόσεις).

6. Επίσπευση της άρσης των capital controls, που συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων.»

Related posts

Τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ

Abola Team 2

Βόμβα Πάνου Παναγιωτόπουλου:Για το καλό της χώρας συνεργαζόμαστε & με την αριστερά

Abola Team 3

Άννα Κορακάκη: H πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμος στην ιστορία

Abola Newsroom