free page hit counter
11.8 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Νίκη παραμονής για ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, τρίποντα για Αγ. Ιερόθεο, Ιωνικό και Εθνικό, ισοπαλία η Προοδευτική

Νίκη παραμονής πέτυχε η ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ η οποία επικράτησε με 3-2 της Τριγλίας Ραφήνας, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την ήττα του Ηλυσιακού από τον Ιωνικό.

Αυτό σημαίνει ότι για να παραμείνει στην κατηγορία η Χανιώτικη ομάδα θα πρέπει να μην χάσει στη Νεάπολη εφόσον ο Ηλυσιακός κερδίσει στη Ρόδο τον αδιάφορο Ιάλυσο. Σε αντιθετη περίπτωση, το συγκρότημα του Μύρωνα Σηφάκη ακόμη και να χάσει στη Νεάπολη παραμένει στη κατηγορία.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους με τον Αρσενίειβτς να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα γράφοντας το 1-0. Στο 20′ έγινε το 2-0 με τον Καρβουνιάρη με κεφαλιά ε τον Αρσενίεβιτς στο 35′ να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0. Η αδιάφορη Τριγλία που πάλεψε το ματς ανέβασε στροφές στην επανάληψη και έβαλε δύσκολο στο ΙΝΚΑ αφού στο 37′ ο Μπιταξής αρχικά μείωσε σε 3-1, για να έρθει ο Μακρής στο 82′ και να διαμορφώσει το τελικό 3-2, προσθέτωντας μπόλικο άγχος στα πόδια των γηπεδούχων. Νωρίτερα κκαι συγκεκριμένα στο 56′ ο Καμβύσης είχε δοκάρι.

 

Διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Μαυρουδής-Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

 

ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ (Μύρων Σηφάκης): Βλαχάκης (76’ λ.τρ. Καλοριζικάκης), Ντεντάκης, Καρβουνιάρης, Παληγεώργος, Δημήτρης, Σταθινάκης, Κυτράκης, Περδικάκης, Αρσενίεβιτς, Σουμπασάκης (59’ Τσικουδάκης), Τσίτας.

 

Τριγλία Ραφήνας (Γιώργος Αρχοντάκης): Δήμιζας, Καμβύσης, Κοτσαλάς, Μακρής, Μπιταξής, Παπασάββας, Τσάγκαρης, Καρβουνίδης, Ποτουρίδης, Τσεβάς (62’ Τζάθας), Νικολόπουλος.

 

 Από τις καλύτερες του εμφανίσεις στη φετινή σεζόν πραγματοποίησε Ο Εθνικός επικρατώντας με 2-0 του ΠΟΑ φτάνοντας στην 4η θέση. Τα τέρματα των Σωπάση με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 13′ και Παυλάκη στο 19′ μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Κομνηνό και σουτ, ήταν αρκετά για να χαρίσουν τη νίκη στο συγκρότημα του Θυμιου Γεωργούλη. Ακολούθως χάθηκαν ευκαιρίες για τους γηπεδούχους με τους Χατζησάββα, Παυλάκη και Κομνηνό, με τον ΠΟΑ να βελτιώνεται στην επανάληψη και να χάνει πέναλτι στο 68′ με τον Βουτσινά να λέει όχι στην εκτέλεση του Τριανταφύλλου. Στο 80′ ο έμπειρος τερματοφύλακας έδειξε τα προσόντα του πραγματοποιώντας τρομερή επέμβαση σε σουτ του Ρουμπάκη.

 

Στα τελευταία λεπτά (90+1) αποβλήθηκε για τον ΠΟΑ ο Παπαδομιχελάκης με δεύτερη κίτρινη.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ (Θυμιος Γεωργουλης) Βουτσινάς, Πίσσας (46′ Μαρτίνος), Γερόλυμος, Μπένα Λεωνιδόπουλος, Κατίδης, Μαργαρίτης, Σωπάσης (77′ Ντούλιας), Παυλάκης, Χατζησάββας, Κομνηνός (61′ Μάναλης).

 

ΠΟΑ (Βασίλης Κρασανάκης)Γιαγκιόζης, Γενιτσαρίδης (51′ Αραβιάκης), Φραγκιαδάκης, Παπαδομιχελάκης, Χαρίτος, Ρουμπάκης, Τριανταφύλλου, Μπουτσάκης (38′ Σταθόγλου), Χατζηανδρεόυ, Πετράς, Αμπντουραχμάνι (84′ Ντραγκότι).

 

Ο φορμαρισμένος Αγ. Ιερόθεος στη Ρόδο επικράτησε με 2-0 της ομώνυμης ομάδας φτάνοντας στο 14ο τρίποντο. Στο 9′ μόλις ο Κετσετζόγλου με ωραία πάσα τροφοδότησε τον Γκουτσούλα και ο τελευταίος με πλασέ από κοντά έκανε το 1-0. Λίγο πριν το τέλος του α’ μέρος ο Ιερόθεος απείλησε και πάλι όμως ο Κουμέντος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Κατσίκια.

 

Στο β’ μέρος ο Ιερόθεος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και στο 62′ με σουτ του Νιζάμη έγινε το 0-2, με τους Περιστεριώτες να σφραγίζουν τη νίκη τους.

 

Ρόδος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Κουμέντος, Ιμεραλιλάι, Κουρούπης, Τζιβίλογλου, Τζιμογιάννης, Ανδρίκος (77΄ Δημητριάδης), Βολονάκης, Κασαπάκης, Μοσχάκης (80΄ Καμπούρης), Πιτταράς (70΄ Στεφανίδης), Χατζηλιόντας.

 

Άγιος Ιερόθεος (Νίκος Κουστας): Ρουμπής, Κατσικιάς, Πολίτης, Καφαλίδης, Γούλας (77′ Ζηκος), Γκουτσούλας, Δάρρας, Κετσετζόγλου (72΄ Μπιρμπίλης), Λέσι, Θανόπουλος , Μανδαμαδιώτης (55΄ Νιζάμης)

 

 

Προοδευτική και Πανθηραϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 για την 29η αγωνιστική. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με πολλές φάσεις εκατέρωθεν, με τις δυο ομάδες να δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλή ημέρα.

 

Στο 81′ η Προοδευτική κέρδισε πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Κανελλόπουλος γράφοντας το 1-0, με τον Λούκα να ισοφαρίζει πέντε λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο για τους Κυκλαδίτες. Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο αφού για την Προοδευτική αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Παπανικόλας ενώ λίγο αργότερα την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε για τον Πανθηραϊκό ο Φύτρος.

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Νίκος Κωτσοβός) Μπαντικος, Τσαραούσης, Καλαϊτζίδης, Παπανικόλας, Ζίζηλας, Ζαχαράτος, Μπελέρης (89′ Μανιδάκης), Ντάλλας, Λέκκας (90′ Θεοδωράκης), Κανελλόπουλος, Ζελέκου (70′ Πέππας).

 

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Μανώλης Παπαματαθαιάκης) Μπαμπανιώτης, Κοριτσινίδης, Καλαγκάνης, Λούκας, Αγοραστός, Μπακάλης, Κρίτσας (67′ Γεωργιάδης), Φύτρος, Μυρθιανός (82′ Ζώνας), Περιάλης (61′ Λαζαρίδης), Γιόνδης.

 

Διατήρισε έστω και τις λίγες ελπίδες για άνοδοο Ιωνικός που πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο του Αγίου Δημητρίου, επικρατώντας με 2-0 του Ηλυσιακού που βρέθηκε στην τελευταία θέση μετά τη νίκη του ΙΝΚΑ κόντρα στην Τριγλία.

 

Το συγκρότημα του Λουκά Καραδήμου με γκολ των Αργυρίου (11′) και Πέεφ (17′) ‘καθάρισε’ από το α’ μέρος την ‘υπόθεση’ νίκη’ και θα περιμένει την τελευταία αγωνιστική ένα… δώρο από τη Θύελλα και εφόσον κερδίσει στη Νεάπολη την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ που θα… καίγεται για βαθμούς θα στεφθεί πρωταθλητής.

 

Από την άλλη, ο Ηλυσιακός θέλει μόνο νίκη στη Ρόδο στο ματς με τον Ιάλυσο και ευελπιστεί ότι ο Χανιώτικος σύλλογος θα χάσει στη Νεάπολη.

 

Στο αγωνιστικό κομματι, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ στα πρώτα λεπτά με τους Αργυρίου, Πέεφ και Σικαλιά.

 

Στο 11′ έγινε το 0-1 όταν ο Μάνας με ωραία σέντρα βρήκε στην πλάτη της άμυνας του Ηλυσιακού τον Αργυρίου και ο τελευταίος με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 17′ ήταν η σειρά του Πεεφ να γράψει το 0-2 και να δώσει σαφές προβάδισμα στους ‘κυανόλευκους για τη νίκη.

 

Στο β’ μέρος ο ρυθμός έπεσε με το 2-0 να μένει μέχρι τέλους. Μοναδική αξιόλογη φάση εκείνη του 75′ όταν ο Παναγόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Ξαγοράρη, ενώ προηγούμενως και συγκεκριμένα στο 66′ ο Σικαλιάς έδιωξε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Ξαγοράρη.

 

Στο 77′ ο Ξαγοράρης έφυγε μονος απέναντι από τον Παναγόπουλο, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο 86′ μετά από λάθος δίωξιμο του Σηφάκη, ο Κυριακίδης πήγε να… κρεμάσει τον Σηφάκη που είδε τη μπάλα για καλή του τύχη να φεύγει άουτ.

 

Στην τελευταία φάση του αγώνα το σουτ του Μέξη έδιωξε ο Παναγόπουλος σε κόρνερ.

 

Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται το ντεμπούτο του Κυριάκου Δημακάκου με τον Ηλυσιακό μετά τον τραυματισμό που υπέστη στον αγώνα με τον Ερμή Ζωνιανών.

 

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπασπύρου) Σηφάκης, Μέξης, Ρόππας, Πιπίνης (80′ Δημακακος), Ντούμπερετ, Μπίρης, Αμανατίδης (57′ Γεωργαμλής), Ξαγοράρης, Στρίγγας, Ιωάννου (68′ Πουλάκης), Κούντου.

 

ΙΩΝΙΚΟΣ (Λουκάς Καραδημος) Παναγόπουλος, Παντελίδης, Σικαλιάς, Ασάνοβιτς, Προβατίδης, Πεεφ (51′ Σιμιτσής), Ζαφειρίδης, Μαρής (65′ Κυριακίδης), Μανας, Καραλής, Αργυρίου (46′ Καμαρά).

 

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους της Γ’ Εθνικής

 

1ος όμιλος

ΑΟ Καρδίας-ΑΠΕ Λαγκαδά 2-0

Ορφέας Ξάνθης-Δόξα Προσκυνητών 3-3

Αλμωπός Αριδαίας-Εορδαϊκός 2-0

Μακεδονικός Φούφας-Καμπανιακός 2-3

ΑΕ Ποντίων-Απόλλων Παραλιμνίου 0-3 α.α.

ΑΟ Καβάλα-Νέστος Χρυσούπολης 3-0

Νάουσα-Δόξα Δράμας 0-2

Ρεπό: Απόλλων Καλαμαριάς

 

2ος όμιλος

Απόλλων Λάρισας-Τηλυκράτης Λευκάδας 2-0

Νίκη Βόλου-Διαγόρας Σεβαστής 0-1

Πύδνα Κίτρους-ΑΕ Ιστιαίας 1-0

Εθνικός Φιλιππιάδας-ΑΕ Καραϊσκάκης 2-1

Αμβρακία Κωστακιών-Αστέρας Πετρίτη 1-0

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Μαύροι Αετοί Ελευθερ. 2-0

Πιερικός-Θεσπρωτός 0-2

Ρήγας Φεραίος-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

 

3ος όμιλος

Τσικλητήρας Πύλου-Αχαϊκή 1-2

ΑΟ Ζευγολατιού-Αιολικός 2-0

Θήβα-Παναρκαδικός 3-1

Δόξα Μεγαλόπολης-Παναργειακός 2-1

Φωστήρας-ΑΟ Λουτράκι 1-1

ΠΑΟ Βάρδας-ΑΕ Ερμιονίδας 3-1

ΑΟ Χαλκίδας-Παναχαϊκή 1-1

Ρεπό: Αστέρας Αμαλιάδας

 

4ος όμιλος

Ερμής Ζωνιανών-Εργοτέλης 1-3

Θύελλα Ραφήνας-Κηφισιά 3-0

Ηλυσιακός-Ιωνικός 0-2

Προοδευτική-Πανθηραϊκός 1-1

ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ-Τριγλία Ραφήνας 3-2

ΑΣ Ρόδος-Άγιος Ιερόθεος 0-2

Εθνικός Πειραιά-ΠΟ Ατσαλένιου 2-0

Ρεπό: Ιάλυσος

Related posts

Παρελθόν ο Ζαλίκας από την Καλαμάτα

Abola Team 2

Τον κανονιέρη Γεμιστό του Αστέρα Βλαχιώτη παίρνει το Αιγάλεω

Abola Team 2

Μηνά και Λέτσο απέκτησε ο Αστέρας Αμαλιάδας

Abola Team 2