free page hit counter
18.4 C
Αθήνα
24 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣΑΝΑ

Πρωταθλήτρια στην Β’ ΕΠΣΑΝΑ η Άνοιξη με 2-0 επί του Παλλαυρεωτικού, νίκες για Καλύβια, Γέρακα, Γιάννη Παθιακάκη και Ωρωπό, ισόπαλοι Σαρωνικός και Άρτεμις

Πανάξια πρωταθλήτρια στην Β’ ΕΠΣΑΝΑ αναδείχθηκε η δημοφιλής Άνοιξη.

Στο τελευταίο ματς που έγινε σε γιορτινό κλίμα το συγκρότημα του Θαλή Τσιριμ’ωκου νίκησε με σκορ 2-0 τον Παμπαιανικό.

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τους γηπεδούχους, που μπήκαν με στόχο τη νίκη και μόνο και την πέτυχαν. Έξαλλοι πανηγυρισμοί για την ομάδα του Θαλή Τσιριμώκου μετά το τέλος του παιχνιδιού, με την απονομή του τροπαίου να είναι το μεγάλο γεγονός. Όλα αυτά ήταν τα στοιχεία της γιορτινής ατμόσφαιρας στο παιχνίδι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες του Θαλή Τσιριμώκου μπήκαν δυνατά από την αρχή και βρήκαν νωρίς αυτό που έψαχναν… το γρήγορο γκολ που θα απελευθέυρωνε τους παίκτες και θα έκανε τα πράγματα πιο απλά. Στο 4′ ο Τσιούμας άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί είχαν ήδη ξεκινήσει στις κερκίδες! Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι έως και το τέλος του ημιχρόνου, με την Άνοιξη να διατηρεί σε απόλυτο βαθμό την πρωτοβουλία και τον Παλλαυρεωτικό να είναι περιορισμένος στο ανασταλτικό κομμάτι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως άρχισε και το πρώτο… στο 58′, ξανά ο Τσιούμας βρήκε δίχτυα και διπλασίασε το δείκτη του σκορ υπέρ της ομάδας του, βάζοντας… «σφραγίδα» στο τρόπαιο και δίνοντας το δικαίωμα στον κόσμο να πανηγυρίσει ξανά. Στην συνέχεια, όλα έμοιαζαν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την Άνοιξη να έχει τις φάσεις και τον Παλλαυρεωτικό να αμύνεται. Μάλιστα στο 71′ ο Τσιούμας έφτασε κοντά στο χατ τρικ, αλλά το δοκάρι του απαγόρεψε να σκοράρει, με το σκορ να μην αλλάζει και να παραμένει στο 2-0. 

 

Τυφώνας ο ΠΑΟ Καλυβίων νίκησε με σκορ 6-1 τον Αφιδναϊκό.

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι παίκτες του Θανάση Πετούρη μπήκαν με διάθεση για όμορφο ποδόσφαιρο και στο 15′ βρέθηκαν να προηγούνται με 3-0, με τρία γκολ του νεαρού Μάτι! Ο Αφιδναϊκός είχε και πάλι ελλείψεις, καθώς κατέβηκε με 11 παίκτες και τα Καλύβια το εκμεταλλεύτηκαν στον ύψιστο βαθμό με τον Οικονομίδη να γράφει το 4-0 κοντά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν το γκολ της τιμής στο 40′ με ωραία ενέργεια του Μίχα και διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου στο 4-1.

Στο δεύτερο ημιχρόνο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τα Καλύβια να διατηρούν πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού και τον Αφιδναϊκό να προσπαθεί, αλλά να περιορίζεται στα μετόπισθεν. Έτσι, ο δείκτης του σκορ ανέβηκε κι άλλο (6-1), με τους Πανουργιά και Οικονομίδη να βρίσκουν δίχτυα, αμφότεροι και να ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο, μια έξοχη χρονιά για την ομάδα των Καλυβίων!

Από τα Καλύβια, ξεχώρισαν οι Κετέογλου, Ντίνος και Μάτι.

Ο προπονητής του Αφιδναίκού δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού (Νίκος Παναγόπουλος: « Ένα όμορφο ταξίδι έφτασε στο τέλος του, για τη σεζόν 2016-2017.Εύχομαι στο Δ.Σ της ΕΠΣΑΝΑ, σε όλες τις ομάδες, σε όλες τους προέδρους, παράγοντες, προπονητές, παίκτες, διαιτητές και όσους ακόμα είναι γύρω από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑΝΑ, υγεία και καλό καλοκαίρι σε όλους!»

Διαιτητές: Βλάχος, Μαραγκού, Αλεξοπούλου.

ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ: Κόλλιας, Καραγιάννης, Τσουμανάι, Χριστόπουλος, Κετέογλου, Χασουράκης, Μάτι, Αλεξίου (60′ Καρελιώτης), Οικονομίδης, Ντίνος (55′ Πλάκα), Πασχάλη (40′ Πανουργιάς).

ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ: Μορφονιός, Δήμας, Κρίστι Γκιόλα, Νικηφοράκης, Έσι, Νιχάς, Ζουβερέλης Δ., Κλίσι, Τσαλίδης, Μίχας, Κουτσούκος.

 

Στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ γιόρτασε την άνοδό του και ο Γιάννης Παθιακάκης με το εντυπωσιακό 4-1 επί της Βουλιαγμένης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν με τον Παφίτη στο 25′. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, πίεσαν και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Εν τέλει το βρήκαν με τον Ιορδανίδη στο 32′, καθώς ο έμπειρος σέντερ φορ σημάδεψε σωστά από την άσπρη βούλα και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Το 1-1 παρέμεινε ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε απόλυτα ισορροπημένο ρυθμό.

Στο 49′ ο Γιώτης έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και στο 55′ με εκπληκτικό γκολ ο Φωτίκας έφερε το σκορ στο 3-1. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τον Παθιακάκη να δείχνει πιο επικύνδινος και την Βουλιαγμένη να έχει πιο ανασταλτικό ρόλο. Στο 82′, ο Γιώτης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμόρφωσε το τελικό 4-1 και έδωσε το δικαίωμα σε όλους τους παρευρισκόμενους να ξεκινήσουν τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση της 2ης θέσης και της ανόδου στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ!

Διαιτητές: Κορδολαίμης, Δουλγεράκης, Μήταρης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ: Παπαδόπουλος (36′ Μεϊντάνης), Γερογιάννης Β., Ασημάκης, Κωστής, Τασιούδης Μ., Φωτίκας, Αρβανιτάκης, Ρόμπολας, Ιορδανίδης (52′ Γερογιάννης Δ.), Γιώτης, Αθανασόπουλος (80′ Τασιούδης Κ.)

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Μιχαλόπουλος, Λανάι (72′ Ιωαννίδης), Πολάτος, Ζακόπουλος, Βοργιάς, Παπαβασιλείου (57′ Πρέλα), Πουλάι, Χαλκιάς (75′ Χανττ), Παφίτης, Μαντακίδης, Νικολαΐδης.

 

Ο Γέρακας νίκησε με 2-0 τον Αετό Πικερμίου.

 

Είχε την ουσία και με δύο γκολ του Δελάρδα στο πρώτο ημίχρονο (με δύο ασσίστ του Καλούδη), ο Γέρακας επικράτησε με 2-0 του Αετού Πικερμίου που έχασε ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν είχε σωστές επιλογές στα τελειώματα των φάσεων. Νίκη στην τελευταία αγωνιστική για τον Γέρακα που τερμάτισε στην 13η θέση, ήττα για τον Αετό Πικερμίου που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην 12η θέση.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ελαφρώς καλύτερα και έκαναν νωρίς την πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Βοτσίδη. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις χαμμένες ευκαιρίες με τον Μουλλάκη στο 5′ να χάνει τετ α τετ και να παραμένει το 0-0. Στο 23′, η ελαφρά υπεροχή της ομάδας των Σαβούρδο-Βαγενά, απέφερε καρπούς και με ωραία πάσα του Καλούδη, ο Δελάρδας βρήκε δίχτυα και έκανε το 1-0. Το γκολ των γηπεδούχων τους ανέβασε τον ρυθμό και στο 33′ ήρθε και το 2-0, όταν ξανά μετά από ωραία συνεργασία των Καλούδη- Δελάρδα, ο δεύτερος βρήκε ξανά δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-0. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι δραματικά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αετός Πικερμίου ανέβασε αισθητά τον ρυθμό και αν δεν ήταν άστοχος στην τελική επιλογή, ίσως να ήταν διαφορετική η έκβαση του αγώνα. Οι παίκτες του Κώστα Τσίχλη δημιούργησαν 3 κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με τους Μουλλάκη (2, στη μία ευκαιρία ο Αετός ζητά πέναλτι σε ανατροπή εντός περιοχής) και Παναγόπουλο, είτε να αστοχούν, είτε να «πέφτουν» πάνω στον Βοτσίδη. Όσο περνούσε η ώρα και τίποτα δεν άλλαζε στο σκορ, οι γηπεδούχοι τόσο έφταναν πιό κοντά στη νίκη, που τελικά πήραν.

Διακρίθηκαν για τον Γέρακα οι: Στεμιτσιώτης (Πρώτη του παρουσία με τον ανδρικό της ομάδας), Δελάρδα, Δημητριάδη.

Διαιτητές: Βλάχος, Βιτσεντζάτος, Χόικας.

ΓΕΡΑΚΑ ΑΕ ΟΦ ΠΑΝ/ΚΟΥ: Φελέσκουρας, Μίαρης, Καγιάς (51′ Βλαχιώτης), Παπαδόπουλος, Καρλατήρας, Παπαβασιλείου (64′ Χριστοφιλόπουλος), Μπερέτης (74′ Δριλάκης), Στεμιτσιώτης, Δημητριάδης, Καλούδης, Δελάρδας.

ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: Βοτσίδης, Τσαγκαράτος, Κονταρίνης Αλ., Γκούτσιας (46′ Μποζίνης), Καλογραιάκης, Κονταρίνης Αγγ., Παναγόπουλος (80′ Κοντογιάννης), Αρβανιτίδης, Καραβατάκης (85′ Κοντούλης), Μουλλάκης, Ιωάννου.

Σε ΄ένα εκπληκτικό ματς ο ΠΑΣ Ωρωπός νίκησε εκτός έδρας τον Πρωτέα Παλαιάς Φώκαιας με 3-5.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο πρώτο ημίχρονο και έφτασαν να προηγούνται με 0-2 στο 35′. Το 0-2 δεν άλλαξε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα να το έχουν οι φιλοξενούμενοι…

Ο Πρωτέας προηγήθηκε στο 57′ με 3-2, με τα γκολ των Πασά και Σκούφη (2)… Τίποτα δεν είχε τελειώσει, όμως, καθώς οι φιλοξενολυμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με… ανατροπή στην ανατροπή, πήραν το τρίποντο της νίκης. Πιο συγκεκριμένα στο 71′ ο Κανάρης σκόραρε για το 3-3 και έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια! Και ενώ όλα έδειχναν πως η μπίλια θα καθίσει στο «Χ», ήρθε ο Φίλης στο 90′ και έκανε το 3-4, με τον Λάζαρο Μίχα να κάνει το 3-5 στο 93′ και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Διαιτητές: Μανιώτης, Γκόντα, Περδίκης.

ΠΡΩΤΕΥΣ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ: Φωσκολος, Καλαβρός (40′ λ.τρ. Κατσούλας), Παπαγεωργίου, Χύκα, Αναγνώστου, Γεωργίου, Σκούφης, Θάνος, Πασάς, Παπακωνσταντίνου, Νίνα.

ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΣ: Ντέρκα, Μίχας Λ., Αμπαζή, Αλιάι, Μήτρου, Μπαλώκας, Παπαγεωργίου, Μίχας Λ., Φίλης, Μπραχιμάι (68′ Κάναρης), Ευφραιμίδης (87′ Μπουγιατσιώτης).

Αγγλικό σκορ είχε το ματς ανάμεσα σε Σαρωνικό Αναβύσσου και Αρτέμιδα που έληξε ισόπαλο με σκορ 3-3. 

Οι δύο ομάδες μπήκαν με όρεξη για ποδόσφαιρο και στο 25′ το σκορ ήταν ήδη στο 2-1 υπερ του Σαρωνικού, που προηγήθηκε με τα γκολ του Χαρίτου στο 14′ και το 20′, για να μειώσει σε 2-1 ο Κολάγκι στο 25′! Ο ρυθμός του αγώνα ήταν ανοικτός και στο 33′ η ομάδα του Διονύση Γεωργουλά ισοφάρισε με το Ράσα, ενω στο 42′, ξανά ο Κολάγκι έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους! Το 2-3 παρέμεινε ως τέλος του πρώτου ημιχρόνου, σε ένα καταπληκτικό πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός, όπως ήταν λογικό, έπεσε με τις ευκαιρίες να είναι λιγότερες και από τις δύο πλευρές και την κατοχή να είναι μοιρασμένη. Όσο περνούσε ο χρόνος, όλα έδειχναν πως η Άρτεμις θα κλείσει την σεζόν με ένα σκόμη μεγάλο διπλό, αλλά στο 90′ ο Σαρωνικός κέρδισε πέναλντι, το οποίο εκτέλεσε ο Χρήστου και διαμόρφωσε το τελικό 3-3, σε ένα όμορφο, ανοικτό και ποιοτικό παιχνίδι!

Διαιτητές: (άριστοι) Αντιπαριώτης, Τζαφόλιας, Σπίθας.

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: Τσάιμος, Μαλατάνος, Χάσκα, Μεγαγιάννης, Στουραΐτης, Παπαγιάννη (46′ Κοντογιαννόπουλος), Χρήστου, Kόεχλερ, Χαρίτος, Τσομπανάκης, Λέμε

ΑΡΤΕΜΙΣ: Χατζόπουλος, Βεντούρης, Παπακώστας, Καδίτης (46′ Καζάλας), Διαμάντης, Κολοβός (46′ Μωυσιάδης), Τσούκα, Κολαγκι, Μητσώνης, Ράσα, Φυτιλης (59′ Μπαταβάνης).

Δείτε πλούσιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την φιέστα ανόδου της Άνοιξης ΕΔΩ

Related posts

ΕΠΣΑΝΑ: Τα αποτελέσματα σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

Abola Team

Α.Π.ΕΣ. ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ: Έναρξη προετοιμασίας Ανδρών και Νέων

Abola Team 2

ΕΠΣΑΝΑ: Τα πλήρη αποτελέσματα

Abola Team