free page hit counter
20.3 C
Αθήνα
24 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Παναθηναϊκός 71-58 τον Ολυμπιακό, έκανε το 2-2

Σε πέμπτο τελικά ματς που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής στο ΣΕΦ και το οποίο αυτή τη φορά θα είναι χωρίς αύριο, θα αναδειχθεί ο εφετινός πρωταθλητής της Α1 μπάσκετ. 

 Με ρεσιτάλ άμυνας, τη δύναμη που του προσφέρει η έδρα τουκαι έναν Καλάθη που τα έκανε όλα, ο Παναθηναϊκός νίκησε πολύ εύκολα τον Ολυμπιακό με 71-58 στο ΟΑΚΑ, ισοφάρισε τη σειρά των τελικών των play off σε 2-2 και όλα θα κριθούν σε τρία 24ωρα στο «σπίτι» των Πειραιωτών που έχουν το πλεονέκτημα έδρας. 

 Η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη κι έβγαλε απίστευτη ενέργεια στο παρκέ ήταν αυτή που την κατάκτησε. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έδειξαν ότι «διψούσαν» για την ισοφάριση, ενώ από την άλλη μεριά τα 23λάθη των «ερυθρόλευκων» δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν τίποτα περισσότερο από αυτό που πήραν. Αν, μάλιστα, δεν ήταν σε τρομερή βραδιά ο Γκριν (20 πόντους), τότε η ομάδα του Σφαιρόπουλου θα είχε ηττηθεί με πολύ μεγαλύτερη διαφορά. 

 Οι «πράσινοι» είχαν 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ωστόσο, πολυτιμότερος όλων ήταν ο Νικ Καλάθης που πέτυχε 14 σε 28 λεπτά συμμετοχής, 4 ασίστ και μόλις ένα λάθος. Άλλους τόσους σημείωσε και ο Σίνγκλετον, στους 13 σταμάτησε ο Τζέιμς, ενώ 12 πέτυχε ο Μπουρούσης. 

 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με 5 Αμερικανούς, έπαιξε πολύ καλή άμυνα (κράτησε τον Ολυμπιακό στους 11 πόντους) κι έδειξε να «πατάει» καλύτερα στο παρκέ. 

 Ο άνθρωπος, όμως, που άλλαξε τη ροή του αγώνα για τους «πράσινους» στα συνεχόμενα τρίποντα των «ερυθρόλευκων» στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου ήταν ο Νικ Καλάθης. Για πρώτη φορά ίσως στη σεζόν ο διεθνής γκαρντ των «πρασίνων» δεν ήταν στην αρχική πεντάδα του Πασκουάλ, ωστόσο, από τη στιγμή που πήρε την θέση του σε αυτή έκανε την διαφορά σε όλα τα επίπεδα. 

 

 Με 12 πόντους σε 12:40΄΄ που αγωνίστηκε (3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα) ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα και χάρις σε αυτόν ο Παναθηναϊκός μπήκε με διψήφια διαφορά στ΄ αποδυτήρια (39-28). 

 Στα πρώτα 20 λεπτά οι Πειραιώτες είχαν σε κακή μέρα τον Βασίλη Σπανούλη με μόλις 3 πόντους (από βολές) και 4 λάθη, ενώ ο Γκριν είχε 5 και ο Πρίντεζης που «φορτώθηκε» γρήγορα με 2 φάουλ πέτυχε άλλους 6. Σε γενικές γραμμές η ομάδα του Σφαιρόπουλου κυμάνθηκε σε «ρηχά νερά» στο πρώτο 20λεπτο. 

 Ακόμη καλύτερος αμυντικά ήταν ο Παναθηναϊκός στο τρίτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο εκμεταλλεύτηκε και τα λάθη του Ολυμπιακού κι έκλεισε το 10λεπτο στο +20 (59-39). Οι «πράσινοι» με άμυνα για σεμινάριο, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που έδειχναν να μην έχουν δυνάμεις έβαλαν τις βάσεις για το 2-2. 

 Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Ολυμπιακού κατέβασαν τη διαφορά στο -12 (67-55), αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο απέναντι στους γηπεδούχους που έφτασαν άνετα στη νίκη. 

Related posts

Εκκωφαντικός ο Ολυμπιακός!

Kώστας Παλαιολόγος

«Τσέκαρε» θέση στον τελικό η ΑΕΚ

Η ΤΣΣΚΑ του «γκρέμισε» το κάστρο!

Kώστας Παλαιολόγος