free page hit counter
18 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣΑΝΑ

Παναγιώτης Σαββίδης: Ποτέ δεν τα παρατάω στα δύσκολα-Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Abola.gr του επιτυχημένου υπεύθυνου των Ακαδημιών του ΑΠΟ Νικολακάκη Παναγιώτη Σαββίδη

Ξεκίνησε την διαδρομή του στην ομάδα έχοντας μια χούφτα μόλις στην διάθεσή του παίκτες. Ωστόσο κατάφερε να οδηγήσει τις ακαδημίες του συλλόγου σε μια σταθερή πορεία, στις επιτυχίες και στην καταξίωση.

Ο λόγος για τον υπεύθυνο των ακαδημιών του ΑΠΟ Νικολακάκη Παναγιώτη Σαββίδη. Πρόκειται για τον διπλωματούχο προπονητή, τον βετεράνο γκολκίπερ που έχει περάσει όταν βρισκόταν εν ενεργεία από ΑΕΚ, από Καλλιθέα στην Β’ Εθνική, Ακράτητο, Αχαρναϊκό, Θρασύβουλο και Βύζαντα μεταξύ άλλων και που τα τελευταία χρόνια προσφέρει με πολύ πείσμα και αστείρευτη διάθεση μαζί με τις τεράστιες γνώσεις του τις υπηρεσίες του στον δημοφιλή ΑΠΟ Νικολακάκη από την θέση του υπεύθυνου των ακαδημιών του συλλόγου.

Ο Παναγιώτης Σαββίδης μιλάει για όλους και για όλα και για την πιο όμορφη περιπέτεια της ζωής του, στην συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παρέθεσε στο Abola.gr.

“Πράγματι ξεκίνησα την πορεία μου ως υπεύθυνος στις ακαδημίες του ΑΠΟ Νικολακάκη πριν από οκτώ χρόνια. Είναι γεγονός όπως σωστά αναφέρθηκε ότι τότε είχα μετρημένα κουκιά στην διάθεσή μου παίκτες. Ανέλαβα υπεύθυνος των ακαδημιών έχοντας στην διάθεσή μου μόλις τέσσερις-πέντε παίκτες. Στα δύσκολα όμως ποτέ δεν τα παρατάω και δικαιώθηκα απόλυτα από την προσπάθεια που έγινε. Οι ακαδημίες του συλλόγου σταδιακά άρχισαν να πλαισιώνονται με περισσότερα παιδιά. Αυτή τη στιγμή απαρτίζονται από περισσότερα από 150 παιδιά ενώ ήδη έχουμε προσελκύσει κι άλλα παιδιά από πολύ μακρινές περιοχές που θέλουν να ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό της δικής μας ομάδας. 

Εγώ συνεχίζω να εφαρμόζω αυτά που μας έχει περάσει και μας περνάει η σχολή της ΟΥΕΦΑ. Η ηθική ανταμοιβή για μένα κάτι που αποτελεί και την προσωπική μου ικανοποίηση είναι ότι πολλά από τα παιδιά που είχα στις ακαδημίες τώρα αγωνίζονται με αξιώσεις στην πρώτη ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι το ταλέντο αναδεικνύεται απόλυτα στον Νικολακάκη ενώ αυτό που πρέπει να προσθέσω είναι ότι ήδη πολλά από τα παιδιά μας βρίσκονται στο στόχαστρο πολλών και μεγάλων ομάδων. Πολύ σημαντικό για εμάς που αποτελεί και την φιλοσοφία μας είναι ότι στις ακαδημίες και στην προσπάθεια συμμετέχουν και εκείνα τα παιδιά τα οποία δεν έχουν φθάσει στο επιθυμητό. Πολύ σημαντική φυσικά σε αυτή την προσπάθεια και σε αυτό το σπουδαίο έργο που γίνεται στις ακαδημίες του Νικολακάκη είναι η δουλειά που κάνουν οι συνεργάτες μου ο Γιάννης Σιδηρόπουλος και ο Σεραφείμ Μπριάνας. Αυτό που πρέπει να επισημάνω ιδιαίτερα είναι ότι, βρίσκεται συνέχεια κοντά στην προσπάθεια και στην πορεία των ακαδημιών ο πρόεδρός μας ο Θανάσης Νικολακάκης.

Η οργάνωση και οι υποδομής έχουν ξεπεράσει την τελειότητα και βρίσκονται σε τόσο υψηλό επίπεδο που θα ζήλευαν ακόμα και μεγάλες επαγγελματικές ομάδες. Αυτή τη στιγμή οι ακαδημίες του ΑΠΟ Νικολακάκη αποτελούν διαφήμιση για την ΕΠΣΑΝΑ, ωστόσο πάντα προσπαθούμε και θα προσπαθήσουμε και τη νέα σεζόν να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Τη σεζόν που τελείωσε όλα τα τμήματα και ιδιαίτερα οι παίδες και οι παμπαίδες γνώρισαν μεγάλες επιτυχίες ενώ στοχεύουμε να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Ο σύλλογός μας κατεβαίνει και αγωνίζεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα τμήματα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑΝΑ και με τον ίδιο ρυθμό αλλά και με την ίδια φιλοσοφία θα συνεχίσουμε. 

Στα πλεονεκτήματα των ακαδημιών μας είναι ότι ο σύλλογός μας διαθέτει δικές του υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Διαθέτει δικό του δεκάρι γήπεδο, κλειστό γυμναστήριο, γυμναστήριο με βάρη, πισίνα που λειτουργεί όλο το καλοκαίρι και φυσικά αίθουσα εκδηλώσεων. Από κει και ύστερα η φιλοσοφία μας μαζί με τις διακρίσεις που επιδιώκουν όλα τα τμήματα είναι να καλλιεργούμε το ήθος που υπάρχει στο έπακρον στον σύλλογό μας, να υπάρχει η συμμετοχή όλων των παιδιών και τα παιδιά να απολαμβάνουν πάνω απ’ όλα, να το ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο που παίζουν. Επαναλαμβάνω ωστόσο ότι, πάντα φιλοδοξούμε να έχουμε μεγαλύτερες διακρίσεις αλλά και περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες μας. Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι την ίδια φιλοσοφία με την οποία λειτουργούν οι ακαδημίες μας έχουμε περάσει και στους γονείς οι οποίοι στηρίζουν τους προπονητές μαζί με την προσπάθεια των νεαρών παικτών”.

Related posts

Κύπελλο ΕΠΣΑΝΑ: Ισόπαλοι (0-0) Αστέρας Βάρης και Τριγλία

Abola Team

Διαιτητές & παρατηρητές στα ματς του Σαββατοκύριακου (22 & 23/4) στην ΕΠΣΑΝΑ

Abola Team 3

Μακροδημήτρης: Καλή επιτυχία στο νέο τιμ των Μικτών της ΕΠΣΑΝΑ

Ρένος Γιαμπουράς