free page hit counter
19.1 C
Αθήνα
24 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΟ

Η εισήγηση της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις στην Football League

Στον ρυθμό των αδειοδοτήσεων μπαίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι ομάδες της Football League. Ωστόσο, δεν αποφασίστηκε ακόμη μία σημαντική παράμετρος. Ποια θα είναι η ποινή για τις ομάδες, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις;

Εγγραφή μόνο από Κ20!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του Γιώργου Δημητρίου, διευθυντή του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, στην ΠΔΕ δεν θα είναι υποβιβασμός. Ωστόσο, ο «πέλεκυς» θα είναι εξίσου βαρύς, αφού αναμένεται να προτείνει ολική απαγόρευση μεταγραφών και μόνο δυνατότητα εγγραφής ποδοσφαιριστών από την Κ20, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει κάποια ομάδα με την απλή λογική σε αγωνιστικό υποβιβασμό.

Το σκεπτικό

Ποιο είναι ωστόσο το σκεπτικό για την συγκεκριμένη εισήγηση; Η κάθετη άποψη του Δημητρίου είναι ότι πρέπει να μπει τέλος στην αναρχία, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μένουν δεκάδες προπονητές και ποδοσφαιριστές απλήρωτοι και να κάνουν τους παράγοντες, άνθρωποι, που δεν έχουν το οικονομικό υπόβαθρο και εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δίνονται «συγχωροχάρτια» για τα χρέη.

Για να είμαστε πιο σαφείς, γίνεται ελαστική εφαρμογή των νόμων, με συνέπεια να μην αφαιρείται το δικαίωμα συμμετοχής και δεν αισθάνονται την πίεση για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις. «Είναι δυνατόν ορισμένοι να μην έχουν να πληρώσουν ΙΚΑ, Εφορία και παίκτες και να έχουν το θράσος την επόμενη περίοδο να κάνουν μεταγραφές;», ακούστηκε κάποια στιγμή στην Επιτροπή Αδειοδότησης.

Η πρόταση της Λίγκας

Βέβαια, οι άνθρωποι της Football League προνόησαν και έστειλαν πριν από ένα μήνα περίπου σχετικό έγγραφο στην ΕΠΟ, καταθέτοντας την πρόταση τους για τις ποινές όσον αφορά τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες στη δεύτερη τάξει κατηγορία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση της Λίγκας για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες είναι να υπάρξει δυνατότητα απόκτησης ως τριών ξένων παικτών και μεταγραφές κάτω των 23 ετών.

Οι ιθύνοντες της Λίγκας θα συζητήσουν εκ νέου το θέμα με την ΕΠΟ, από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θεωρούν ότι αν προχωρήσει αυτό το μέτρο, τότε αυτόματα θα μείνει στον… αέρα τεράστιος αριθμός επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, μιας και δύσκολα να βρουν στέγη είτε στη Super League είτε σε κάποιες άλλες ομάδες της FL και έτσι θα οδηγηθούν στη Γ’ εθνική.

Αναμφίβολα, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι εξίσου καθοριστικό, έτσι ώστε να διαφανεί ποια θα είναι ακριβώς η οριστική απόφαση.

Από πενταμελής, τετραμελής

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει επίσης να καταγραφεί ότι οι δύο επιτροπές αδειοδότησης αποτελούνται από διαφορετικούς ανθρώπους. Στον πρώτο βαθμό η επιτροπή είναι πενταμελής και σε δεύτερο βαθμό απαρτίζεται από τέσσερα μέλη, ενώ τα πρόσωπα αλλάζουν.

Ραντεβού την Τετάρτη

Είναι επίσης δεδομένο ότι την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα βρεθούν εντέλει οι ΠΑΕ της Football League ενώπιον της Επιτροπής Αδειοδότησης. Πρόκειται να ενημερωθούν για τα πιστοποιητικά αδειοδότησης και για τις εξελίξεις που αφορούν τις άδειες συμμετοχής.

Από τις 300.000 στο 1 εκ. ευρώ

Επίσης, οι ομάδες που έχουν κερδίσει την άνοδο από τη Γ’ στη Β’ (σ.σ. πρέπει να έχουν καλύψει εντός δύο μηνών από την επικύρωση της βαθμολογίας ποσό 300.000 ευρώ για μετοχικό κεφάλαιο) ή γενικά ομάδες, που διεκδικούν την άνοδο στη Super League από τη Football League, θα πρέπει να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο, τουλάχιστον μέχρι και το 1 εκ. ευρώ. Συν τοις άλλοις, πρέπει να διαθέτουν και ομάδες νέων (Κ15, Κ17, Κ20), αλλά και πολλά άλλα, που απαιτούνται για γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Εκτίμηση

Από την άλλη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, που έχουν κάνει άνθρωποι της κατηγορίας, το ελάχιστο ποσό που χρειάζεται κάποιος για να βάλει σε μία ΠΑΕ της FL είναι το ποσό των 250.000 ευρώ. Τόσα απαιτούνται περίπου για ΙΚΑ, Εφορία, μετακινήσεις, αλλά και για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών.

Προθεσμία υποβολής

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να καταγραφεί ότι η μέρα προθεσμίας για να κατατεθεί η συμμετοχή στο νέο Πρωτάθλημα της FL είναι στις 5 Αυγούστου. Κατά τα άλλα, τίθεται και το σοβαρό ερώτημα. Θα βρεθούν επιπλέον έσοδα από τους ιθύνοντες; Θα πάρουν οι ομάδες χρήματα σε σχέση με πέρσι, που δεν πήραν απολύτως τίποτα; Θα αρχίσει το Πρωτάθλημα στις 24 Σεπτεμβρίου, όπως τουλάχιστον σκέφτονται στη Λίγκα ως πιθανή ημερομηνία;

Πηγή: MetroSport

Related posts

Αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας τα τεστ των διαιτητών

Ρένος Γιαμπουράς

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Π.Π.: Δηλώσεις Παπακανέλλου (vid)

abola10

Γ’ Εθνική: Σκέψεις για…σέντρα στις 4 Απριλίου και απογοήτευση με τη νέα Κ.Υ.Α.

Γιώργος Ανανίδας