free page hit counter
20.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ακόμα περιμένουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος τα σωματεία της Γ’ Εθνικής

Φτάσαμε 22 Ιουλίου και οδεύουμε προς την 23η και πάει… λέγοντας και ο χρόνος κυλάει, πολλές ομάδες αρχίζουν προετοιμασία την άλλη εβδομάδα έχοντας πλέον προχωρήσει σημαντικά στον καταρτισμό του ρόστερ τους, αλλά ακόμα η επίσημη προκήρυξη …αγνοείται!

Το ίδιο και οι όποιες αλλαγές γίνουν στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (κάθε καλοκαίρι γίνονται κάποιες, έστω και λίγες). Που επίσης φέτος έχουν …σπάσει κάθε ρεκόρ καθυστέρησης μέχρι να γνωστοποιηθούν.

Ποτέ άλλοτε όλα τα χρόνια, δεν είχαν καθυστερήσει τόσο πολύ, και η επίσημη προκήρυξη της Γ’ Εθνικής και οι αλλαγές στον ΚΑΠ.

Τι ισχύει

– Από τις προφορικές – και μόνο τέτοιες ως τώρα – πληροφορίες, μεταφέρεται ότι θα ισχύσουν κανονικά όπως έχουν καθοριστεί ήδη από πέρυσι οι όροι για τη νέα Γ’ Εθνική της προσεχούς σεζόν 2017-2018. Όπου δηλαδή, ήδη βάση της περυσινής προκήρυξης η κατηγορία τροποποιήθηκε και θα επιστρέψει στις ρίζες της παλιάς Δ’ Εθνικής.

Συγκεκριμένα, η Γ’ Εθνική της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθεί με 8 ομίλους που θα αποτελούνται από 13-14 ομάδες ο καθένας, και στο σύνολο οι ομάδες που έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος είναι περίπου 110 (βέβαια το πόσες τελικά θα δηλώσουν και δεν θα αποσυρθούν, είναι άλλο θέμα και θα έχει κριθεί μόνο όταν λήξουν οι δηλώσεις συμμετοχής).
Ενώ τη νέα σεζόν, η άνοδος στη Football League δεν θα έρχεται απευθείας για κάθε πρωταθλητή ΟμίλουΑλλά θα είναι υπόθεση ειδικού πρωταθλήματος play offs ανόδου.

Οι 8 πρώτες ομάδες – μια κάθε Ομίλου – θα σχηματίσουν με γεωγραφικά κριτήρια 2 ομίλους των 4 ομάδων και θα κοντραριστούν μεταξύ τους με διπλά παιχνίδια (σύνολο αγώνων έξι για κάθε ομάδα). Οι 2 πρώτοι κάθε Ομίλου θα κερδίσουν την άνοδο (σύνολο 4).

Δηλαδή, θα ανεβαίνουν, μετά από αγώνες μπαράζ, μόνο οι 4 ομάδες και θα έχουμε το πρωτοφανές για πρωτάθλημα Πανελλήνιας Κατηγορίας να μην κερδίζουν άνοδο οι …μισές πρωταθλήτριεςομάδες της Γ’ Εθνικής!!! Ενώ θα υποβιβάζονται περίπου έξι ομάδες από κάθε Όμιλο, δηλαδή σχεδόν οι μισές!

* Όπως είχε δημοσιεύσει το «Iliaoikonomia» σε παλιότερο ρεπορτάζ, στις 20/6 το Δ.Σ. της Football League, μετά και τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ότι δεν σκέφτεται καν τη δημιουργία 2 ομίλων στη δεύτερη κατηγορία (και καμιά αύξηση τους δηλαδή), αποφάσισε να κάνει σχεδιασμό για πρωτάθλημα 18 ομάδων την αμέσως προσεχή περίοδο, 2017-18.

Ενώ στη συνέχεια, αποφάσισαν να προτείνουν τη μείωση των ομάδων σε 16 για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Αλλά με βάση τη δική τους πρόταση, από το προσεχές πρωτάθλημα Football League που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου: θα προβιβ’αζονταν δύο ομάδες στη Super League, ενώ δύο θα υποβιβάζονταν από την μεγάλη κατηγορία, και θα υποβιβάζονταν 4 στη Γ’ Εθνική, αλλά από τη Γ’ Εθνική θα έπαιρναν το εισιτήριο για τη Β’ μόνο …ΔΥΟ ομάδες! Δηλαδή, από τους 8 Ομίλους που θα γίνει η Γ’ Εθνική στη νέα σεζόν, να μην ανέβαιναν ούτε οι μισές πρωταθλήτριες των Ομίλων, δηλαδή ούτε 4 ομάδες. Αλλά μόνο δυο!

Related posts

Ευχές σε Γιοκαριδάκη από Επισκοπή

Abola Team 2

Αντίστροφη μέτρηση για το ματς της χρονιάς για Ηρόδοτο

Abola Team 2

Η Προοδευτική 5-0 το Ζευγολατιό

Abola Team 2