free page hit counter
19.1 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων στο μπάσκετ, 65-56 στον τελικό το Ισραήλ

Παρά το κακό της ξεκίνημα, η Εθνική Νέων στο μπάσκετ έβγαλε ψυχή και μαγκιά στο παρκέ και νικώντας 65-56 το Ισραήλ κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ Νέων!          

Η Εθνική Νέων Ανδρών, της οποίας ο κορμός αποτελείται από την ομάδα των Νέων που σάρωσε και το Ευρωπαϊκό του Βόλου το 2015, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου για ακόμα μια φορά αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει και παρόν και μέλλον.

Η «γαλανόλευκη» στον τελικό κατάφερε να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό, ο οποίος στην πρώτη περίοδο έδωσε τη δυνατότητα στο Ισραήλ να πάρει τον έλεγχο του αγώνα.

Οι κακές επιλογές στην επίθεση και η αστοχία μας μας στοίχησαν στο ξεκίνημα, ωστόσο, οι Ισραηλίνοι δεν μπόρεσαν λόγω της άμυνας μας να πάρουν τέτοια διαφορά που θα μας έβγαζε νοκ άουτ (9-16).

Από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα, η Ελλάδα βρήκε ρυθμό και μεγάλα σουτ με τον Κόνιαρη να βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο, κι ας είχε 0/5 σουτ στην εκκίνηση του αγώνα.

Με τον Κόνιαρη να δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, τον Χαραλαμπόπουλο να συνεισφέρει στο σκοράρισμα μαζί με τον Χρηστίδη που αποδείχθηκε κομβικός με κρίσιμους πόντους στη ρακέτα και τον Λούντζη να παίζει τρομερή άμυνα πάνω στον πιο καλό παίκτη του Ισραήλ, τον Μπλατ, η Εθνική Νέων Ανδρών πήρε το προβάδισμα, έχτισε διαφορα και έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου!

Ξανά η άμυνα ήταν «κλειδί» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Κόνιαρη να ήταν κορυφαίος, καθώς αν και ξεκίνησε με 0/5 σουτ, βρήκε μετά το… χέρι του και τελείωσε το ματς με 15 πόντους. Τρομερή ενέργεια πρόσφερε και ο Λούντζης με 12 πόντους, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος ως σταθερή… αξία έκανε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56

 

 

Related posts

Αντέδρασε αργά…

Kώστας Παλαιολόγος

Οι αλλαγές κανονισμών από τη νέα σεζόν

Abola Team 2

Ο… Ολυμπιακός που δίνει 9.000.000 για τρία χρόνια στον Καλάθη!

Abola Team 2