free page hit counter
22.9 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΣΤΙΒΟΣ

Χρυσάφι στους αιθέρες η Κατερίνα Στεφανίδη

Τη διάκριση που έλειπε από τη συλλογή της κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνο.

Η πρωταθλήτριά μας πέρασε πάνω από τα 4,91 και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια πετυχαίνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ. Έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έχει στην κατοχή της χρυσά μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι το 5ο χρυσό ελληνικό μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,65, ύψος που πέρασε με την πρώτη, ακολούθησαν τα 4,75. Αυτό το ύψος το πέρασαν μόνο η πρωταθλήτριά μας και η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ). Στα 4,82 έβαλε τη «σφραγίδα» της μόνο η Κατερίνα, η οποία μπορεί να… σκόνταψε στα 4,89, αλλά πέρασε πάνω από τα 4,91 για να πετύχει ένα σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ. Οι επόμενες προσπάθειες ήταν στα 5,02, όπου απέτυχε τρεις φορές.

* Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, στην πρώτη της συμμετοχή με την εθνική μας ομάδα, κατέλαβε την 71η θέση στον μαραθώνιο (2:57.06).  Η Ράνια Ρεμπούλη εγκατέλειψε. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ρόους Τζελίμο (Μπαχρέιν) με 2:27.11. Πίσω της τερμάτισαν η Εντνα Κιπλάγκατ (Κένυα) με 2:27.18 και η Αμι Κράγκ (ΗΠΑ) με την ίδια επίδοση. Στον μαραθώνιο ανδρών πρώτευσε ο Τζέφρι Κιπροκορίρ Κιρούι. Ο Κενυάτης τερμάτισε σε 2:08.27, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του χαμογελαστός και χαιρετώντας το κοινό που είχε σπεύσει να τον χειροκροτήσει. Δεύτερος ήρθε ο Αιθίοπας Ταμιράτ Τόλα με 2:09.49 και τρίτος ο Αλφόνς Φίλιξ Σίμπου από την Τανζανία με 2:09.51

 

Related posts

Τρίτη η Παπαχρήστου στην Οστράβα

Abola Team 2

Δεβετζή: “Γι’ αυτό δεν μπόρεσα να αποδείξω την αθωότητα μου”

Abola Newsroom

Diamond League: «Χρυσή» η Στεφανίδη!

Abola Team 2