free page hit counter
17.1 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρυσό 0-0 η ΑΕΚ στο Βέλγιο, νίκη ο ΠΑΟΚ, “αυτοκτονία” ΠΑΟ στο Europa League

Αήττητη έφυγε η Ένωση από το Μπριζ παρόλο που έπαιζε για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο.

Η ΑΕΚ έκανε ένα εξαιρετικό ματς και παρόλο που έπαιξε με μισή ώρα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λιβάγια, έφυγε από το Βέλγιο αήττητη και με ισοπαλία 0-0.

Μεγάλη νίκη με ανατροπή, με 3-1, που του δίνει προβάδισμα για πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί της Έστερσουντ. 

 

Οι Σουηδοί άνοιξαν το σκορ στο 21ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Νούρι, ο Λέο Μάτος ισοφάρισε στο 38΄ για τον «Δικέφαλο του Βορρά», για να πετύχει δύο ακόμη γκολ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (77΄ & 88΄). Η ρεβάνς έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη (24/8) στη Σουηδία.

 

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στη Λεωφόρο, όμως έμεινε από δυνάμεις και οι Βάσκοι το εκμεταλλεύτηκαν, πετυχαίνοντας σε έξι λεπτά την ολική ανατροπή (3-2).

Στο 29′ ο Λουντ μετά από σέντρα του Καμπέσας και κεφαλιά του Μολίνς, έκανε μία φανταστική, made in… Brazil ενέργεια, χόρεψε τον Ντε Μάρκος, μπήκε περιοχή και με το δεξί έγραψε το 1-0 και τρέλανε την Λεωφόρο!

Με φόρα από το πρώτο ημίχρονο μπήκε ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη και έφτιαξε το καλύτερο δυνατό σενάριο στην αρχή του δευτέρου μέρους. Μια ατομική ενέργεια του Λουντ έφερε ανισορροπία στην άμυνα της Αθλέτικ, η μπάλα έφτασε στον Καμπέσας και ο νεαρός εξτρέμ «πυροβόλησε» με το αριστερό για το 2-0!

Το «τριφύλλι» από νωρίς είχε σκορ που τον έβαζε γερά στο κόλπο της πρόκρισης και απλά έπρεπε να διαχειριστεί σωστά αυτό το προβάδισμα! Μέχρι το 68′ οι Βάσκοι ήταν ακίνδυνοι, πιο πολύ φαινόταν πως θα έρθει ένα τρίτο «πράσινο» γκολ παρά αυτό που ακολούθησε στην πραγματικότητα…

Το τέρμα του Αντούριθ στο 68′ μείωσε το σκορ για τους Βάσκους και σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε. Το όνειρο έγινε εφιάλτης μέσα σε έξι λεπτά. Στο 71′ ο Ντε Μάρκος έπιασε ξανά την άμυνα στον ύπνο για το 2-2 και στο 74΄ ο Αντούριθ με πέναλτι έφερε την ολική ανατροπή στο παιχνίδι, γράφοντας το τελικό 2-3.

Related posts

«Μαγεία» ο Κουλούρης στη Τουλούζ!

Abola Newsroom

O CR7 στη Γιούβε και επίσημα!

Abola Team 2

Κανατσέλης: Να επιστρέψει ο Ιάσονας στη Β’ κατηγορία

Abola Team