free page hit counter
24.1 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
EUROPA LEAGUE

Ιστορική πρόκριση η ΑΕΚ με Μπριζ, αποκλεισμός σοκ για ΠΑΟΚ, δεύτερη ήττα για ΠΑΟ

Ιστορική πρόκριση πήρε η ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League με το επιβλητικό 3-0 επί της Μπριζ στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

 Το 0-0 που απέσπασε η Ένωση στο πρώτο ματς επί βελγικού εδάφους αποδείχθηκε «χρυσό», καθώς κατάφερε στο πρώτο μέρος να βάλει τις βάσεις για την πρόκρισή της και στην επανάληψη με σωστή διαχείριση να φτάσει στο στόχο της. 

 Έξι χρόνια μετά η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα βρεθεί αύριο στην κλήρωση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA. Πέρα για πέρα δίκαια, καθώς όχι μόνο δεν «πάτησε» στο αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης, αλλά αντίθετα, ζήτησε από τα πρώτα λεπτά το γκολ και δικαιώθηκε για την επιμονή της. 

 Αρχικά με το πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 27΄ (το κέρδισε ο Σιμόες από τον Χόρβατ) και στο 39΄ με την κοντινή κεφαλιά του Σιμόες, ο οποίος «υποδέχθηκε» τη μπάλα μετά το δοκάρι σε κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου. 

 Με το 2-0 στο πρώτο μέρος η ελληνική ομάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαχειριστεί το ματς όπως ήθελε στη συνέχεια. Μπορεί οι Βέλγοι να μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και να ζήτησαν το γρήγορο γκολ για να ξαναμπούν στο ματς, ωστόσο, όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά στην προσπάθειά τους να παίξουν επιθετικά άφηναν ανοιχτούς διαδρόμους στα μετόπισθεν. 

 Σε μία από τις ξαφνικές αντεπιθέσεις που έβγαλαν οι κιτρινόμαυροι στο διάστημα αυτό έφτασαν κοντά στο 3-0 με το σουτ του Γιόχανσον στο 71΄, που μπλόκαρε ο Χόρβατ με διπλή προσπάθεια. Στο 88΄ ο Αλμέιδα νικήθηκε από τον Χόρβατ, αλλά ένα λεπτό μετά ο Σιμόες με κοντινό πλασέ διαμόιρφωσε το τελικό 3-0. 

«Μαύρη σελίδα» στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΠΑΟΚ. Η νίκη με 3-1 επί της Έστερσουντ στην Τούμπα δεν αποδείχθηκε αρκετή για τον «δικέφαλο του Βορρά», που ηττήθηκε 0-2 στη Σουηδία και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League. 

 Ένα καταστροφικό επτάλεπτο στο δεύτερο μέρος ήταν αυτό που στοίχισε στην ελληνική ομάδα, η οποία μέχρι το 70΄ κρατούσε πολύ εύκολα το μηδέν στην άμυνα και τίποτα δεν προδίκαζε το τι θα ακολουθούσε. Οι γηπεδούχοι εντελώς ανέπλιστα βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, γέμισαν με μεγαλύτερο άγχος τους Θεσσαλονικείς και αύριο το μεσημέρι θα βρεθούν στην κλήρωση των ομίλων του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία τους. 

 Ο ΠΑΟΚ κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνά του στα πρώτα 45 λεπτά. Η σουηδική ομάδα προσπάθησε από τα πλάγια να πιέσει, έφτανε έξω από την περιοχή του «δικεφάλου» με καλές προϋποθέσεις, αλλά στην τελική προσπάθεια ήταν καθόλου ουσιαστική. 

 Μάλιστα, σε κάποιες αντεπιθέσεις που έβγαλαν οι Θεσσαλονικείς βρήκαν κενούς διαδρόμους και στο 20΄ απείλησαν με τον Κάμπος, το σουτ του οποίου από τη μπαλιά του Μπίσεσβαρ βρήκε στα σώματα αμυντικών της Έστερσουντ κι απομακρύνθηκε η μπάλα. 

 Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Χόπκατ από το σημείο του πέναλτι να περνάει δίπλα από την εστία του Ρέι (52΄). 

 Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν περισσότερο και στο 71΄ προηγήθηκαν 1-0. Μετά το σουτ του Έντουαρντς, ο Γκόντος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και της άλλαξε τόσο όσο χρειαζόταν για να πάει στα δίχτυα του Ρέι (1-0). 

Οι ασπρόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ, ωστόσο, από το ριπλέι δεν φαίνεται καθαρά εάν ο σκόρερ της Έστερσουν καλυπτόταν ή,ήταν εκτεθειμένος. 

 Το γκολ επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ελληνική ομάδα, η οποία μέσα σε λίγα λεπτά δέχτηκε και δεύτερο, πάλι από τον Γκόντος. Αυτή την φορά με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρέι και στο 77΄ η Έστερσουντ πήρε σκορ πρόκρισης… 

 Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάτος έχασε απίστευτη ευκαιρία για να μειώσει και να στείλει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League, όταν αστόχησε από πολύ κοντά με κεφαλιά. 

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο «Σαν Μαμές», αλλά ηττήθηκε για δεύτερη φορά (0-1) από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και δεν θα βρεθεί στην κλήρωση των ομίλων του Europa League (25/08). 

 Μετά το 3-2 της Λεωφόρου οι Βάσκοιεπικράτησαν και στο «σπίτι» τους με το γκολ του Μουνιαϊν στο 22΄ και θα συνεχίσουν στη διοργάνωση, όντας η καλύτερη ομάδα και στα δύο ματς με το «τριφύλλι». 

 Η υπόθεση πρόκριση ουσιαστικά είχε χαθεί για τον Παναθηναϊκό στο «καταστροφικό» εκείνο εξάλεπτο της περασμένης Πέμπης στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Παρά το κακό αποτέλεσμα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη διεκδίκησε ό,τι καλύτερο μπορούσε στη ρεβάνς, είχε δοκάρι με τον Τσάβες στο 41΄, αλλά βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Μουνιαΐν και στη συνέχεια δεν κατάφερε να… επιστρέψει. 

 Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» ήταν αρκετά νευρικοί και είχαν αρκετούς από τους παίκτες-κλειδιά της μεσοεπιθετικής τους γραμμής σε κακή βραδιά, όπως ο Λουτσιάνο και ο Καμπέσας, ενώ σε… ρηχά νερά κυμάνθηκε και ο Λουντ. 

 Οι «πράσινοι» μετά το αποκλεισμό από την Ευρώπη θα στρέψουν, πλέον, όλο το ενδιαφέρον τους στις εγχώριες διοργανώσεις και ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα, όπου ήδη έχουν κάνει ένα κακό ξεκίνημα με 1-1 κόντρα στον Πλατανιά. 

 Οι γηπεδούχοι από τη στιγμή που πέτυχαν το γκολ και ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρόκριση στους ομίλους διαχειρίστηκαν όπως ήθελαν το ματς, είχαν μερικές καλές στιγμές για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν κι έφτασαν σχετικά άνετα στο στόχο τους. 

Related posts

Με Λάζαρο η ΑΕΚ 1-2 με Ριέκα

Abola Team 2

Βασιλεία – Απόλλωνας 3-2

Abola Team 2

ΠΑΟΚ-Τσέλσι 0-1: Άλλο επίπεδο, άλλη ταχύτητα

Abola Team 2