free page hit counter
23.7 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ελλάδα 90-61 την Ισλανδία στην πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ 2017

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ 2017 η Εθνική μας ομάδα, καθώς επιβλήθηκε των Ισλανδών με 90-61

Παίκτης – κλειδί αποδείχθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που στην τρίτη περίοδο ανέβασε απότομα στροφές, παρασύροντας την Ελλάδα στη νίκη, αφού το «νεκρό» διάστημα στο β’ δεκάλεπτο έδωσε την ευκαιρία στην Ισλανδία να μπει στο παιχνίδι και να φανεί απειλητική.

Όμως οι παίκτες του Μίσσα με μπροστάρη τον Θανάση και τον Νίκο Παππά να τον ακολουθεί σε απόδοση έφερε τον αγώνα ξανά στα μέτρα της και στο β’ μέρος δεν απειλήθηκε καθόλου.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ελληνική ομάδα απόλυτη κυρίαρχο στο παρκέ, αφού οι παίκτες του Μίσσα ευνοήθηκαν από το up tempo και κατάφεραν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να πετύχουν εύκολους πόντους, την ώρα που οι Ισλανδοί φαίνονταν ότι αν και προσπαθούσαν, δεν είχαν την ποιότητα να μας κοντράρουν. Ο Παππάς είχε αναλάβει τον ρόλο του σκόρερ και φόρτωνε το αντίπαλο καλάθι, την ώρα που η άμυνά μας κατάφερνε να σταματά τις προσπάθειες των αντιπάλων μας.

Τελικά το δεκάλεπτο έκλεισε στο +16 για την Ελλάδα και όλα έδειχναν ότι θα έχουμε ένα ήσυχο απόγευμα.

Ωστόσο οι Ισλανδοί αντέδρασαν στη β’ περίοδο και με πολλές παγίδες στο Low post κατάφεραν να περιορίσουν τις επιθέσεις μας και να φανούν ανταγωνιστικοί. Τα πολλά λάθη της Ελλάδας και η αδυναμία μας να βρούμε διαδρόμους έδινε δικαιώματα στους Ισλανδούς να πιστέψουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι στον αγώνα.

Κάπως έτσι η διαφορά ολοένα και «ροκανιζόταν» μέχρι που έφτασε στους 2 πόντους (33-35) πριν τελικά το ημίχρονο κλείσει στο 33-37 υπέρ των παικτών του Κώστα Μίσσα.

Τα σημάδια του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν άκρως ανησυχητικά. Όμως η τρίτη περίοδος βρήκε τον Αντετοκούνμπο «σεληνιασμένο». Ο παίκτης του παναθηναϊκού μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κατάφερε να περιορίσει αισθητά τους κινδύνους στη ρακέτα μας, ενώ όποτε βρήκε την ευκαιρία έτρεξε την ομάδα και κάπως έτσι η Ελλάδα με ένα σερί 9-0 στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πήγε ξανά στο +13 (33-46) και έβαλε… φρένο στις ορέξεις των αντιπάλων της.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε και η συμβολή του Παππά στο σκοράρισμα, αλλά και η κίνηση του Μίσσα να πάει σε σχήμα με τρία γκαρντ και να ανοίξει την άμυνα των Ισλανδών.

Η τρίτη περίοδος μας βρήκε στο +17 (45-61) και πλέον το παιχνίδι δύσκολα θα γύριζε.

Ο Θανάσης συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ και στην τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα η Ελλάδα ολοένα και να ανεβάζει τη διαφορά του σκορ, αφού η καλή του άμυνα μας έδινε την ευκαιρία να βγαίνουμε σε αιφνιδιασμούς πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Μίσσα έδιωχναν το άγχος της πρεμιέρας και κατάφερναν να αυξάνουν τον δείκτη της διαφοράς, μέχρι το τελικό 61-90 που ήταν και η μέγιστη τιμή της!

Κάπως έτσι το Ευρωμπάσκετ 2017 ξεκίνησε καλά για την Ελλάδα που ναι μεν είχε εύκολο αντίπαλο στην πρεμιέρα, όμως κατά διαστήματα έδινε δικαιώματα.

Ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά και κάπως έτσι το εθνικό μας συγκρότημα μπορεί να ρίχνει ήσυχο το βάρος στον επόμενο αγώνα που είναι το Σάββατο κόντρα στη Γαλλία (16.30 ΕΡΤ1).

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 33-37, 45-61, 61-90

Ισλανδία (Πέντερσεν): Χέρμανσον 7, Στέιναρσον, Ακοχ 5, Μπάιρινγκσον 7 (4κλ.), Στέφανσον 7, Φρίντρικσον, Βίλιαλμσον 7, Γκούναρσον, Ερμολίνσκι 3 (5ασ.), Πάουλσον 21, Χλίνασον 2, Μπιόρνσον.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 9, Μπουρούσης 7 (8ρ., 4ασ.), Σλούκας 5, Παππάς 20 (3κλ.), Παπαγιάννης, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου10 (3κλ.), Μάντζαρης 8, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 9.

Related posts

Κλήρωση Α1 Μπάσκετ: Την 6η αγωνιστική το πρώτο ντέρμπι αιωνίων

Abola Team 2

Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός, 64-72 τη Βαλένθια!

Kώστας Παλαιολόγος

Eurobasket 2017: Ελλάδα – Γαλλία 87-95

Abola Team 2