free page hit counter
18.6 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο κανονισμός για ξένους παίκτες στη Γ’ Εθνική

Σχεδόν όλα έχουν παραμείνει τα ίδια και στον νέο ΚΑΠ σε ότι αφορά τη συμμετοχή ξένων παικτών στη Γ’ Εθνική και τις Τοπικές κατηγορίες.

* Ουσιαστικά μια είναι η διαφοροποίηση, σε σχέση με πέρυσι: αυτή που διασαφηνίζει πως επιτρέπεται να παίζουν ως Έλληνες αν έχουν την ελληνική ιθαγένεια (κι είναι δηλαδή κάτοχοι ελληνικής ταυτότητας ή διαβατήριου), ακόμα κι αν παίζουν σε άλλη Εθνική.

* Κατά τα άλλα, παραμένει έως και 4 ο αριθμός ξένων παικτών στην ενδεκάδα (σε αυτές τις κατηγορίες).

Ενώ υπενθυμίζεται πως από τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, δεν υπάρχει πλέον ο παλιότερος διαχωρισμός που υπήρχε σε Κοινοτικούς και μη Κοινοτικούς. Κι έτσι, οι 4 λογίζονται γενικότερα ως αλλοδαποί, ανεξαρτήτως χώρα προέλευσης.

Συγκεκριμένα:

ΚΑΠ Άρθρο 19, παράγρ. 12.

“Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ΕΠΤΑ (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών πρέπει να καλύπτει την συμμετοχή τους στους αγώνες, άλλως η συμμετοχή είναι αντικανονική.

ΚΑΠ Άρθρο 15 παράγρ. 11, (εδάφιο β)

“Ο διαιτητής του αγώνα οφείλει να είναι εφοδιασμένος με την προκήρυξη Πρωταθλήματος του αγώνα που θα διευθύνει. Σε περίπτωση που επιτρέπεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών υποχρεούται στην προσεκτική παρατήρηση της έναρξης και λήξης ισχύος των αθλητικών δελτίων τους και εφ’ όσον εξ αυτών δεν καλύπτεται η συμμετοχή τους, απαγορεύει την αναγραφή τους στο Φ.Α. ενημερώνοντας σχετικά την ομάδα τους”.

Related posts

Δυνατό τεστ ο Ρήγας Φεραίος με Εθνικό

Abola Team 2

Με στόχο να γυρίσει σελίδα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του ο Ηλυσιακός (Πλούσιο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Abola Team 3

Ευχαριστεί “IERAPETRA EXPRESS” και LA STRADA ο ΟΦ Ιεράπετρας που ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των φιλικών

Abola Team 3