24.3 C
Αθήνα
Ιούνιος 28, 2022
Abola.gr
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Σημαντικές ανακοινώσεις η ΕΠΣΑ για τα σωματεία της ενόψει της κλήρωσης των πρωταθλημάτων

Σημαντικές ανακοινώσεις που απευθύνονται στα σωματεία της ενόψει της δευτεριάτικης 11/9 κλήρωσης των πρωταθλημάτων στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Τιτάνια”, εξέδωσε η ΕΠΣΑ.

Στις ανακοινώσεις επισημαίνονται τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Στους αγώνες Πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Κατηγορίας, οι προπονητές θα πρέπει να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κάτοχοι ταυτότητας Ε.Π.Ο., τουλάχιστον UEFA C σε ισχύ.

Οι προπονητές αυτοί, θα πρέπει να προσκομίζουν στην Ε.Π.Σ.Α., τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να τους εκδίδεται το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, για να μπορεί να αναγραφεί στο Φύλλο Αγώνος και να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο των ομάδων.

Ο βοηθός προπονητή, θα μπορεί να εισέλθει, με την επίδειξη του δελτίου πιστοποίησης προπονητή ή του δελτίου εισόδου στην τεχνική περιοχή που θα έχει εκδοθεί από την Ε.Π.Σ.Α..

Για το Πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας, αλλά και τα Πρωταθλήματα ΝΕΩΝ & ΠΑΙΔΩΝ, για όσους δεν είναι κάτοχοι Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή, θα μπορούν να εισέρχονται με το Δελτίο Εισόδου.

Συνολικά, δικαίωμα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο των αναπληρωματικών της ομάδας, έχουν:

1) Ο προπονητής, με την επίδειξη του δελτίου πιστοποίησης προπονητή.

2) Ο βοηθός προπονητή, με την επίδειξη του δελτίου πιστοποίησης προπονητή ή του δελτίου εισόδου στην τεχνική περιοχή που θα έχει εκδοθεί από την Ε.Π.Σ.Α..

3) Ένας εκπρόσωπος της ομάδας με πρωτότυπη αστυνομική ταυτότητα και

4) Ένας φυσικοθεραπευτής, επίσης, με πρωτότυπη αστυνομική ταυτότητα.

Ο βοηθός προπονητή δεν θα μπορεί να εισέρχεται στην τεχνική περιοχή εάν δεν παρευρίσκεται ο πιστοποιημένος προπονητής της ομάδας. Θα μπορεί να εισέρχεται μόνο στην περίπτωση που ο βασικός προπονητής έχει τιμωρηθεί και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο 2017 – 2018, σε όλους τους αγώνες κατηγοριών, επιτρέπονται τέσσερεις (4) αντικαταστάσεις ποδοσφαιριστών.

Επειδή στα Φύλλα Αγώνα δεν υπάρχει ειδικός χώρος για την αναγραφή της τέταρτης αντικατάστασης, αυτή θα αναγράφεται στην 4η σελίδα, στον χώρο των παρατηρήσεων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

 Η οικονομική διαχείριση όλων των αγώνων Κυπέλλου, θα γίνεται από τα γηπεδούχα σωματεία όπως προβλέπεται στην Οικονομική Εγκύκλιο, η οποία καθορίζει τους οικονομικούς όρους ως εξής:

 ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Ως αποζημίωση διαιτησίας θα καταβάλλεται η προβλεπόμενη αποζημίωση του σωματείου της μεγαλύτερης κατηγορίας, από τα δύο διαγωνιζόμενα σωματεία που είναι:

Εθνικές κατηγορίες (Α’, Β΄, Γ’):    35  ευρώ  +  (25 + 25  οι βοηθοί διαιτητή)         Σύνολο 85  ευρώ

Α΄ κατηγορία:                              35  ευρώ  +  (25 + 25 οι βοηθοί διαιτητή)          Σύνολο 85  ευρώ

Β΄  κατηγορία:                             25 ευρώ   +  (20 + 20 οι βοηθοί διαιτητή)          Σύνολο 65 ευρώ

Γ΄ κατηγορία:                               20  ευρώ  +  (18 + 18 οι βοηθοί διαιτητή)          Σύνολο 56  ευρώ

         ***  Όταν ο αγώνας δεν αρχίσει , ο διαιτητής και οι βοηθοί διαιτητή δικαιούνται το μισό της αποζημίωσης.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΙΑΤΡΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ

** Τα οδοιπορικά των Ιατρών αγώνων Κυπέλλου ανέρχονται στα 25 ευρώ.

** Τα οδοιπορικά των παρατηρητών, καθορίζονται ανάλογα με την κατηγορία των διαγωνιζομένων σωματείων και όπως προβλέπεται στην Οικονομική Εγκύκλιο, δηλαδή εάν τα διαγωνιζόμενα σωματεία ανήκουν στην  Α΄ και στην  Β΄ κατηγορία, σε είκοσι (20) ευρώ και εάν τα διαγωνιζόμενα σωματεία ανήκουν στην Γ΄ κατηγορία, σε δεκαπέντε (15) ευρώ.

** Η αποζημίωση του προσωπικού των γηπέδων , το ποσοστό γηπέδου, είναι όπως αναφέρονται στην Οικονομική Εγκύκλιο, στο κεφάλαιο -ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ-

** Το υπόλοιπο της εκκαθάρισης του αγώνα (ενεργητικό ή παθητικό),  θα εισπράττεται ή θα καταβάλλεται καθ’ ολοκληρία από το γηπεδούχο σωματείο.

 ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ  

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχουν ποδοσφαιριστές ηλικίας μέχρι 37 ετών, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί το έτος 1980 (από 1/1 έως 31/12) και μετά.  

Σε περίπτωση που σωματείο χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή ηλικίας μεγαλύτερης των 37 ετών, δηλαδή γεννημένο πριν το 1980, η συμμετοχή αυτή θα είναι αντικανονική και θα υφίσταται τις ποινές τις οποίες προβλέπει ο Κ.Α.Π. για την περίπτωση της αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή.

 Σε  όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος αυτού θα πρέπει κάθε ομάδα να ξεκινά τον αγώνα στην αρχική ενδεκάδα υποχρεωτικά, με τρείς (3) ποδοσφαιριστές που να έχουν γεννηθεί το έτος 1997. Εννοείται ασφαλώς ότι μπορούν να συμμετέχουν και οι μικρότερης ηλικίας ποδοσφαιριστές δηλαδή αντί για γεννηθέντες το 1997 μπορεί να συμμετάσχουν ποδ/στές γεννηθέντες το 1998 ή 1999 και  μικρότεροι, και οι τρεις (3) θα πρέπει να αγωνίζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μέχρι την λήξη του 1ου ημιχρόνου. Αν παραστεί ανάγκη αντικατάστασης, θα πρέπει να αντικατασταθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με ποδοσφαιριστές της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, δηλαδή γεννηθέντες το 1997 ή μικρότερους.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που σωματείο δεν χρησιμοποιήσει τους ποδ/στές των παραπάνω ηλικιών από την έναρξη του αγώνα όπως προαναφέραμε, υποπίπτει σε παράβαση, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0 εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα και :

α) εφόσον διαπιστωθεί παράβαση της διάταξης αυτής πριν από την έναρξη του αγώνα, κατά τον έλεγχο των δελτίων, ο διαιτητής υποχρεούται να μην τελέσει αυτόν, σε βάρος δε της υπαίτιας ή των υπαίτιων ομάδων επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του Κ.Α.Π., κυρώσεις (αφαίρεση δύο (2) βαθμών), από τον πίνακα βαθμολογίας της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματική ποινή.

β) εφόσον ο αγώνας διεξαχθεί, κατά παράβαση της προκήρυξης, έχει εφαρμογή το άρθρο 23 παρ. 9 του Κ.Α.Π., η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0 εκτός αν το αποτέλεσμα  ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από το Πρωτάθλημα που μετέχει και της επιβάλλεται και  χρηματική ποινή, μετά την υποβολή σχετικής ένστασης που θα γίνει δεκτή.

Σε κάθε περίπτωση ο διαιτητής που επιτρέπει την τέλεση του αγώνα χωρίς τη συμμετοχή των τριών (3) ποδοσφαιριστών των παραπάνω ηλικιών, τιμωρείται από την Ε.Δ./ΕΠΣΑ με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον τριών (3) μηνών.      

Διευκρίνιση: Σε περίπτωση που η ομάδα δεν έχει κανένα ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε το 1997 ή μικρότερο, ο αγώνας δεν θα αρχίσει.

Εφόσον έχει έναν (1) ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε το 1997 ή μικρότερο, μπορεί να αρχίσει τον αγώνα με εννέα (9) ποδοσφαιριστές και να συμπληρωθεί με δύο (2) ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας, από την έναρξη του 2ου ημιχρόνου,  οι οποίες θεωρούνται αντικαταστάσεις.

Εάν ξεκινήσει με δύο (2) ποδοσφαιριστές, γεννηθέντες το 1997 ή μικρότερους και δέκα (10) ποδοσφαιριστές, μπορεί να συμπληρωθεί με έναν (1) ποδοσφαιριστή μεγαλύτερης ηλικίας, από την έναρξη του 2ου ημιχρόνου.

Η ομάδα μπορεί να συμπληρωθεί με έναν ή δύο ποδοσφαιριστές, γεννημένους το 1997και μικρότερους, εφόσον προσέλθουν κατά τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου, με την προϋπόθεση ότι είχαν αναγραφεί στη στήλη των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών πριν από την έναρξη του αγώνα.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ  

* Σε όλους τους αγώνες της φετινής περιόδου είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές εθνικές ομάδες.

* Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα, μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές εθνικές ομάδες.

* Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, πρέπει να καλύπτει τη συμμετοχή τους στους αγώνες, άλλως η συμμετοχή είναι αντικανονική.

Απαγορεύεται η συμμετοχή σε αγώνες ανδρών, ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Για τον προσδιορισμό της ηλικίας (συμπλήρωση του 14ου έτους) θεωρείται η ημερομηνία των γενεθλίων του ποδοσφαιριστή.

Παράβαση των απαγορεύσεων της παρούσης παραγράφου, συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση υποβολής ένστασης, έχει εφαρμογή η διάταξη του άρθρου 23 παράγραφος 9 του Κ.Α.Π.

 ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΦΑΝΕΛΑΣ

Η αρίθμηση στις φανέλες των ποδοσφαιριστών στους αγώνες των πρωταθλημάτων Κατηγοριών Α’, Β’, Γ’ Κυπέλλου και ΝΕΩΝ, είναι υποχρεωτικά από τον αριθμό ένα (1) έως τον αριθμό δεκαοκτώ (18). Η αρίθμηση στα παντελονάκια, είναι προαιρετική. Εφόσον, όμως υπάρχει, τότε υποχρεωτικά θα είναι όμοια με αυτή στις φανέλες.

ΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ (9) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Λόγος μη έναρξης αγώνα, είναι η παρουσίαση στον αγωνιστικό χώρο ομάδας με λιγότερους από εννέα (9) ποδοσφαιριστές κατά τη στιγμή του εναρκτήριου λακτίσματος.

Related posts

Κράτησε τον «μπόμπερ» Μαρτέκα

Kώστας Παλαιολόγος

“Εξάσφαιρος” Γαλαξίας!

abola10

Κρίσιμη Γενική Συνέλευση 22/6 στην Δόξα Βύρωνα

Abola Team 3