free page hit counter
12.8 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Λαμία 3-1 εκτός τον Αστέρα Τρίπολης

Ιστορία έγραψαν σήμερα ο Μπάμπης Τεννές και οι παίκτες του, καθώς οδήγησαν την Λαμία στη πρώτη νίκη της ιστορίας της στη μεγάλη κατηγορία.  

Το εκκωφαντικό 3-1 που επικράτησαν του Αστέρα στη Τρίπολη αποτυπώνει πώς όχι μόνο θα είναι φέτος «πολύ σκληροί για να πεθάνουν» αλλά παράλληλα, είναι σε θέση τόσο να πάρουν αποτελέσματα, όσο και να παίξουν καλή μπάλα. 

Με «όπλο» τις στημένες μπάλες όπου ο Αστέρας έδειξε να αντιμετωπίζει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ πρόβλημα, το ημίχρονο τους βρήκε να κερδίζουν 2-0! Ο Ομο με προβολή ύστερα από κόρνερ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Πίτι από κόρνερ των γηπεδούχων και μάλιστα με διπλή προσπάθεια, διπλασίασε τα τέρματά τους. Εκτός των άλλων στις καθυστερήσεις ο Βασιλαντωνόπουλος ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πίτι είχε δοκάρι και δεν έγινε το 3-0. Σε αυτό διάστημα η κατοχή μπάλας ήταν 66%-34% υπέρ των Αρκάδων, που ναι μεν έβγαλαν 9 τελικές και είχαν ένα δοκάρι με τον Ιγκλέσιας, αλλά πλην μίας καλής φάσης με τον Ισνάλδο, δεν μπορούσαν να απειλήσουν χωρίς να έχουν στημένη μπάλα. «Μπλόκαραν». Παρότι από το 36′ κιόλας άρχισαν να παίζουν φουλ επίθεση, όταν ο Γκοντό πέρασε στο ματς και ο Καλτσάς πέρασε σε θέση μπακ. 

 

Στο δεύτερο μισό η εικόνα της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Η κατοχή παρέμενε στα επίπεδα του 65-35 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά δεν μετουσιώνονταν σε ουσία. Ξέχωρα από 1-2 καλές στιγμές που είχαν, δεν απειλούσαν ουσιαστικά, ενώ με την πάροδο του χρόνου η Λαμία είχε πλέον στραμμένη την προσοχή της στα ανασταλτικά της καθήκοντα. Περίπου στο 70′ «γύρισε» το σύστημα σε 4-3-3 που πολλές φορές έδειχνε 3-4-3, καθώς ο Ομο έπαιζε 3ος στόπερ. Το μόνο που άλλαξε ήταν πως στο 80′ ο Βάντερσον με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έβαλε το… κερασάκι στη τούρτα στον θρίαμβο της Λαμίας και ο Πασαλίδης, λίγο πριν το φινάλε πέτυχε για τον Αστέρα το γκολ της τιμής. 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Ιγκόρ (36′ Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μαντιντά (64′ Δουβίκας), Ισνάλντο (46′ Μάσα), Καλτσάς, Μανιάς

ΛΑΜΙΑ: Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα (73′ Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Βάντερσον, Κουκόλης, Ακόστα (84′ Λινάρδος), Πίτι (67′ Αναστασόπουλος).

Related posts

Παπαϊωάννου: “Στο Λεοντικό είμαστε οικογένεια” (vid)

abola10

«Μηδένισε» ο Παναθηναϊκός με 3-1 τη Λαμία

Abola Team 2

To 15 στα 15 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, νίκησε 6-0 την ΟΣΥΠΑ

Abola Team 3