free page hit counter
15.4 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

«Απόδραση» του ΠΟΑ από τη Ν. Αλικαρνασσό-Νίκησε 1-0 εκτός τον Ηρόδοτο

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ προκρίθηκε ο ΠΟΑ, που στο ντέρμπι της πρώτης φάσης του θεσμού επικράτησε 0-1 του Ηροδότου.

Οι «πράσινοι», παρά τις πολλές απουσίες τους, «απέδρασαν» από τη Ν. Αλικαρνασσό και κατέκτησαν ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα τους βοηθήσει σημαντικά και στο κομμάτι της ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.

 

Στην αντίπερα όχθη, οι «κυανόλευκοι» αιφνιδιάστηκαν στις αρχές του ματς και «ξύπνησαν» ουσιαστικά μετά το πρώτο ημίωρο. Στο δεύτερο μέρος, μάλιστα, είχαν τον έλεγχο, χωρίς, ωστόσο, να μπορέσουν να διασπάσουν την καλά στημένη αντίπαλη άμυνα. Έχουν, πάντως, παράπονα από τη διαιτησία του κ. Κουναλάκη, τόσο για το πέναλτι που έδωσε στους «πράσινους», όσο και για ένα που ζήτησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους Ατσαλενιώτες, αφού μόλις στο 8’ ο Ντάμπος κέρδισε πέναλτι, με τους γηπεδούχους να «φωνάζουν» και να υποστηρίζουν πως η παράβαση έγινε εκτός περιοχής και έπρεπε να δοθεί φάουλ.

 

Ο Χατζηανδρέου ήταν εύστοχος από την… άσπρη βούλα και έκανε το 0-1. Το συγκρότημα του Μανώλη Σουτζή είχε το… μομέντουμ με το μέρος του και μέχρι περίπου το 35’ κρατούσε άνετα το υπέρ του προβάδισμα, ενώ είχε γίνει κι επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις σε μια-δυο περιπτώσεις.

 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου το σύνολο του Μανώλη Παπαματθαιάκη… ανέβασε στροφές και προσπάθησε χωρίς επιτυχία να ισοφαρίσει. Στο 38’ ο Φραγκουλάκης «χτύπησε» το φάουλ και ο Παπαδάκης έδιωξε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Μπαλάφας δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά προ κενής εστίας.

 

Στην επανάληψη, βέβαια, ο Ηρόδοτος μπήκε δυνατά και πίεσε τον ΠΟΑ. Μέχρι και το 55’, μάλιστα, πλησίασε δυο φορές κοντά στο γκολ με τον Μωραϊτη και τον Μπάμπη. Το «μοτίβο» της συνάντησης παρέμενε το ίδιο, με τους φιλοξενούμενους ν’ αμύνονται και να έχουν ως κύριο μέλημά τους να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

 

Οι προσπάθειες των ηττημένων συνεχίστηκαν, αλλά… έπεσαν στο κενό, αν και στο 87΄τα παράπονα στο διαιτητή ήταν και πάλι έντονα, μιας και ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχτηκε ο Προβιδάκης, με τον ρέφερι να διατάζει «παίζετε». Η τελευταία σπουδαία φάση για τον Ηρόδοτο ήρθε στο 98’ όταν ο Παπαδάκης έδιωξε τη σέντρα-σουτ του Παπαδάκη.

 

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Κασμερίδης, Κανδυλάκης (54’ Παπαδάκης), Κασαπάκης (46’ Αργκιλέσι), Γαρεφαλάκης, Μωραΐτης (74’ Καραγκιόζι), Μπάμπης, Ετόφ (68’ Φουκαράκης), Φραγκουλάκης, Προβιδάκης, Γιαλούσης, Μπαλάφας.

 

ΠΟΑ: Παπαδάκης, Βρεττός, Καρβελάς (74’ Τοπάλι), Χαρίτος, Χαμαλάκης, Χατζηανδρέου (90’ Τζανής), Φραγκιαδάκης (97’ Ντραγκόντι), Ρωμανακάκης, Ξυλούρης, Ντάμπος (74’ Ρουμπάκης), Παπαδομιχελάκης.

 

 

Related posts

Ανακοινώνεται ο Τσιαμπουρής στον Αγ. Ιερόθεο!

Abola Team 3

Δύο Κρητικά ντέρμπι την προσεχή Κυριακή στον 8ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

Abola Team 2

Μία δεκάδα ανανεώσεις στον Αιολικό!

Abola Team 2