free page hit counter
21.5 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

«Διπλό» ψυχής ο Παναθηναϊκός με ανατροπή!

Με αντεπίθεση διαρκείας στα τέσσερα τελυταάι λεπτά οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού με 68-71 στο «άδειο» λόγω τιμωρίας ΣΕΦ και πήραν προβάδισμα με το «καλησπέρα» στην νέα σεζόν

 

 

 

 

 

Με … κεκτημένη ταχύτητα από την προ τεσσάρων μηνών στέψη του στο ΣΕΦ, μπήκε ο Παναθηναϊκός στην νέα σεζόν.  

Οι «πράσινοι» επιδεικνύοντας χαρακτήρα και καρδιά πρωταθλητή νίκησαν τον Ολυμπιακό με 68-71 στο «κλεκλειμένων» των θυρών ΣΕΦ (σ.σ. λόγω τιμωρίας των Πειραιωτών και απέκτησαν εμ το [καλησπέρα» στην νέα σεζόν σμαντικό προβάδισμα για την κατάκτηης του φετινού τίτλου. 

Οι παίκτες του Τσάβι Πασουάλ δεν έχασαν την ψυχραιμία τους ακόμη κΑι την στιγμή, όπου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 65-56 στο 35’ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέισι Ρίβερς κι άξιους συμπαραστάτες τους Καλάθη και  Σίγνκλεντον έφτασαν στην τεράστια σε αξία νίκη, που τους δίνιε ξεκάθαρο προβάδισμα. 

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, από ένα σημείο κι έπειτα «προδόθηκε» από τις απουσίες των τραυμνατιών Βασίλη Σπανούλη Μπράϊαν Τόμπσον, αλλά ακι από μία σειρά άτυχων επιλογών του στα ελευτάια κρίσιμα λεπτά. 

Διάστημα, όπου οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εμφάνισαν έλλειμμα ενέργειας, αλλα΄και καθαρού μυαλού, επιτρέποντας στους «πράσινοςυ» να κάνου την ανατροπή και αν «αποδράσουν» νικητές από το Φάληρο 

Το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκειά του παίχθηκε σε τενtωμένο σκοινί.

Ο Ολυμπιακός παίρνοντας πόντους από τους Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μάντζαρη και δευτερόντως από τον Μακ Λιν έκλεισε προηγούμενος το πρώτο ημίχρονο με 40-36 κι έδειχνε στα σημεία να είναι καλύτερος.

 

 Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι έσφιξαν την άμυνά τους στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και στο 28’ βρέθηκαν να προηγούντια 45-49 παίρνοντα ςπολύτιμους πόντους από τους Αντοτοκούνμπο και Ρίβερς. 

Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο, ο ΜακΛίν εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή για τους Πειραιώτες και έτσι το τέλος του δεκαλέπτου τους βρήκε με το υπέρ τους 54-52. Στο μεταξύ, λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έστειλε στα αποδυτήρια τον Παπανικολάου, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, αποκλείοντάς τον από τη συνέχεια του ντέρμπι. 

Με «καυτούς» τους Τόμπσον και τον ΜακΛίν να συνεχίζει από πριν, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο τέταρτο δεκάλεπτο διευρύνοντας την υπέρ του διαφορά στο +9 (61-52).γιανα φτάσει να προηγηθείμε 65-56 στο 35’ δείχνοντας εικόνα νικητή. 

Όμως, η βιασύνη των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου να «τελειώσουν» το ματς συνεχίστηκε και τους οδήγησε σε κακές επιθέσεις και λάθη. Έτσι, αυτό έδωσε το δικαίωμα στους υπομονετικούς «πράσινους», που ήταν αποτελεσματικοί από την περιφέρεια, να πλησιάσουν στο καλάθι (66-64), στα τρία λεπτά πριν το τέλος. Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να βαρούν στον… βρόντο, με τον εξαιρετικά «καυτό» Ρίβερς να συνεχίζει τους… πυροβολισμούς του έξω από τα 6,75μ., δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (66-67), στα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Στην… εξίσωση μπήκαν και οι εξαιρετικές άμυνες του Καλάθη, ενώ με την ασίστ του στον Γκιστ, το «τριφύλλι» πήγε στο +3 (66-69), στα 20’’ πριν τη λήξη! Ύστερα από μία κακή επίθεση των Πειραιωτών, ο ΜακΛίν μάζεψε την μπάλα (και στη φάση φωνάζει για φάουλ του Σίνγκλετον ο Αμερικανός) και μείωσε σε 68-69, αλλά ο Γκιστ με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό 68-71!

 

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 40-36, 54-52, 68-71

 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 8, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 8 (2), Τόμπσον 13 (1), Πρίντεζης 8 (1/7 σουτ), ΜακΛίν 18, Τολιόπουλος 1, Παπαπέτρου 5 (1), Στρέλνιεκς 2, Τιλί.

 

 

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Γκιστ 13, Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 14 (8ριμπ., 7 ασ.), Αντετοκούνμπο 5 (1), Σίνγκλετον 9 (1/6τρ.), Ρίβερς 13 (3), Παππάς 7 (1), Ντένμον, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ, Βουγιούκας 1.

 

Related posts

Η ιστορική Δάφνη Αθηνών εκοψε την πίτα της

Abola Team 3

Πρόκριση ο Ολυμπιακός στο Final-4

Abola Team 3

NBA: Εξηγήσεις Αντετοκούνμπο για την απουσία του από την Εθνική

Abola Newsroom