free page hit counter
21.5 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Ολυμπιάδας Υμηττού Δημήτρης Ελευθεριάδης εφ’ όλης της ύλης

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο τεχνικός της Γυναικείας ομάδας της Ολυμπιάδας Υμηττού Δημήτρης Ελευθεριάδης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Πως αισθάνεστε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος;

Αισθάνομαι αισιόδοξος, παρόλο που είναι δύσκολο και με πολύ καλούς και ανταγωνιστικούς αντίπαλους. Στόχος μας είναι η άνοδος, αλλά όχι αυτοσκοπός. Προτεραιότητα είναι να χτίσουμε σε συγκεκριμένη φιλοσοφία και δομή το τμήμα, ξεκινώντας ήδη από τα τμήματα των μικρών ηλικιών. Οι επιτυχίες μας είναι αποδεκτές μόνο σε αυτή τη βάση: στη δημιουργία ομάδας του πιο υψηλού επιπέδου, ώστε αν κάποια στιγμή βρεθούμε ξανά στη μεγάλη κατηγορία, αυτή τη φορά να είμαστε έτοιμοι να παρουσιαστούμε αντάξιοι σε κάθε λειτουργία. Από την έναρξη της συνεργασίας είναι κοινή η γραμμή με τη διοίκηση πως δεν θα γίνουν παραχωρήσεις και εκπτώσεις σε συμπεριφορές και ενέργειες αντίθετες της κατεύθυνσης που ζητάμε με αντάλλαγμα τις πρόσκαιρες νίκες Αποδείχτηκε άλλωστε καταστροφικό σαν σκεπτικό. Βαθύτερα, γνωρίζουμε πως είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε πρώτα στην αναβάθμιση του χώρου, και μέσα από αυτή να εξασφαλίσουμε τη δική μας πρόοδο.

Η οργάνωση της καθημερινότητας της ομάδας είναι βελτιωμένη και σε μεγάλο βαθμό ικανοποιητική , με τη στήριξη της διοίκησης και του Προέδρου κ. Κουρτέλη. Όπως και των συνεργατών του κυρίων Σπαγγούρου και Χλη, που δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα, ενώ είναι εξαιρετική η δουλειά της υπεύθυνης των τμημάτων και Γενικής Αρχηγού της ομάδας κ.Μαριλίνας Τζελέπη στην οργάνωση και τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας.

 

Η προετοιμασία της ομάδας; 

Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία δίνοντας βάρος στην τακτική, την αντιληπτική ικανότητα και εφαρμογή, στην κινησιολογία (MPF μέθοδος Δημήτρη Μπούτρου) και τη στάση σώματος. Επιμείναμε στην τεχνική βελτίωση, κομμάτι που ανέλαβε ο συνεργάτης και υπεύθυνος τεχνικής κατάρτισης Λουκάς Καλοφούσης. Γι’ αυτό επιλέξαμε τα φιλικά της προετοιμασίας να είναι δυνατά, με συλλόγους από την πρώτη κατηγορία ή και ανταγωνιστικούς της δικής μας κατηγορίας, ώστε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το βαθμό ετοιμότητας.

 

Θα υπάρξουν άλλες μεταγραφές; 

Το ρόστερ της ομάδας ολοκληρώθηκε ουσιαστικά πριν από την έναρξη της προετοιμασίας με την παραμονή σε μεγάλο ποσοστό των παικτριών που επιθυμούσαμε αλλά και τις πολύ καλές μεταγραφές που καταφέραμε και που θα βοηθήσουν άμεσα. Υπάρχει πλέον ανταγωνισμός και προσπάθεια ακόμα και για τη συμμετοχή στην αποστολή, ενώ ακολουθούν και ταλαντούχες από το μικρότερο τμήμα που θα ζητήσουν με αξιώσεις την δική τους ευκαιρία. Απομένει ίσως μια προσθήκη μόνο. Θέλω να δηλώσω όμως πως νιώθω ευτυχής για την συνύπαρξη με τις παίκτριες μου, όχι μόνο για την δεδομένη αγωνιστική τους ικανότητα που έχουν παρουσιάσει στα γήπεδα. Πολύ περισσότερο είναι βαθιά η εκτίμηση μου για τη συμμετοχή και την αφοσίωση τους στην ομάδα και την όλη συμπεριφορά τους.

Η επιλογή για τη στελέχωση του τμήματος,πέρα από τα αγωνιστικά κριτήρια είχε για όλες τους και ένα προσωπικό ερώτημα (ως πατέρας): Θα ήθελες το παιδί σου να μοιάσει, να έχει κομμάτια της προσωπικότητας και της αξία τους; Η απάντηση είναι αδιαπραγμάτευτα θετική για όλες και κάθε μία ξεχωριστά.

 

Νιώθω τιμή και ευθύνη για την επιλογή τους να συνεργαστούμε με κοινό σκοπό. Είναι κορίτσια και γυναίκες – αριστούχες μαθήτριες, φοιτήτριες, άλλες σκληρά εργαζόμενες, μια μητέρα επίσης. Σε δύσκολους καιρούς έχουν επιλέξει τον αγώνα της καθημερινής βελτίωσης και προόδου και χωρίς να θελήσουν να ζήσουν αδιάφορες και “βολεμένες” σε μια κατάσταση. Είναι ήδη πρωταθλήτριες της ζωής και τις θαυμάζω γι’ αυτό.

Related posts

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Abola Team 2

Συμφώνησαν Καρυπίδης-Μυροφορίδης στον Άρη

Abola Team 2

Χριστοδουλόπουλος διετίας στον Ολυμπιακό!