free page hit counter
18.6 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία-Παναθηναϊκός 1-1

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λαμία, σε μία νέα απώλεια βαθμών στην επαρχία.

Ισοφάρισε ο Μολίνς στο 84’ και πήγε να το γυρίσει με δοκάρι στο 92’, ο Χουλτ με αυτογκόλ το 1-0 στο 37’.

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε ένα ημίχρονο στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τη Λαμία, αφού «ξύπνησε» προς το τέλος του παιχνιδιού.

 

Απόρροια των επιλογών του Ουζουνίδη στην ενδεκάδα (δύο αμυντικοί χαφ), καθώς και της κακής απόδοσης των Μολίνς, Βιγιαφάνιες, Λουντ στο πρώτο ημίχρονο, η Λαμία αμύνθηκε αποτελεσματικά και βρήκε το γκολ στο 37’, με τον Χουλτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Στο ίδιο διάστημα, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάτι ουσιαστικό στην επίθεση και αρκέστηκε να κρατά τη μπάλα.

 

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ανέβασε πολύ την πίεση, αλλά χωρίς να μπαίνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Τελικά, στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού κατάφερε να απειλήσει. Ισοφάρισε στο 84’ με τον Μολίνς και ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 92’ για την ανατροπή.

 

Τελικά, ο Παναθηναϊκός μένει εν μέρει ικανοποιημένος, αφού απέφυγε την ήττα, αλλά με την πίκρα ότι είχε τη δυνατότητα να πετύχει κάτι καλύτερο. Όσο για τη Λαμία, στο πρώτο πραγματικά εντός έδρας παιχνίδι με μεγάλο αντίπαλο, ανταποκρίθηκε αρκετά καλά και απέσπασε ένα βαθμό, που θα τη βοηθήσει στη συνέχεια.

Η Λαμία άρχισε πιο δυνατά το παιχνίδι και προσπάθησε να πιέσει, εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7’, όταν ο Βλαχοδήμος απέκρουσε ένα μακρινό σουτ του Παντελιάδη. Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και πήρε την κατοχή, αλλά δεν είχε τρόπο να απειλήσει. Η ευκαιρία του ήρθε στο 20’ από μία στατική φάση, με την κοντινή κεφαλιά του Μολίνς να περνά άουτ.

 

Στο 25’ ο Κουρμπέλης έκλεψε και σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε. Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 29’, ο Χίλιεμαρκ σέντραρε από δεξιά, ο Λουντ σούταρε στην περιοχή, αλλά αστόχησε.

 

Τελικά, η Λαμία ήταν αυτή που αξιοποίησε την ευκαιρία της… Από το κόρνερ του Ακόστα, ο Πίτι σούταρε, ο Κουλιμπαλί παρενέβη χωρίς αποτέλεσμα, ο Χουλτ προσπάθησε να διώξει αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου… Οι «πράσινοι» σάστισαν μετά το γκολ και οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση με πολλά κόρνερ, με τον Ρέις να προλαβαίνει την κεφαλιά του Όμο.

Με την είσοδο του Μουνιέ αντί του Ρέις, ο Ουζουνίδης θέλει να κάνει πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό. Σχεδόν ένα λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κολοβέτσιος έπιασε την κεφαλιά στο ημικύκλιο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 52’ ο Μουνιέ σέντραρε, ο Μολίνς έκανε την κεφαλιά-πάσα, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε προ του Βιγιαφάνιες.

 

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει για να ισοφαρίσει, αλλά η Λαμία άντεξε την πίεση. Ο Όμο ήταν εκεί που έπρεπε για να καθαρίζει τις πιο πολλές φάσεις και το Τριφύλλι δεν είχε παρουσία στην περιοχή.

 

Ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τους Καμπέσας και Πίσπα, εξαντλώντας τις επιθετικές επιλογές του, όμως ο Τεννές είχε τις απαντήσεις με τους Καραγιάννη και Κουτρουμάνο. Μάλιστα, στο 72’ ο Βάντερσον απείλησε με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Μολίνς στο 76’ απείλησε με κεφαλιά, αλλά σκόραρε στο 84’ με όμορφο πλασέ, μετά από κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες. Ο Σουηδός παραλίγο να το γυρίσει μόνος του, όταν έπαιξε με πλάτη στο 91’ και σούταρε, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Κάτι άλλο δεν συνέβη και το 1-1 έμεινε ως τη λήξη.

ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα (60’ Κουτρουμάνος), Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Μεντίνα (65’ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον (86’ Ντακόλ). 

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος (70’ Πίσπας), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (46’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Λουντ (62’ Καμπέσας), Μολίνς. 

 

Διαιτητής: Π. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας). 

Related posts

Ρεάλ Μαδρίτης: Πρόταση «μαμούθ» για Νειμάρ

Abola Newsroom

Τέλος ο Λυμπερόπουλος από τον Παναθηναϊκό

Abola Team 2

ΕΠΟ: Επίσημη η ματαίωση των τοπικών πρωταθλημάτων για το 2020-21

Γιώργος Ανανίδας