free page hit counter
24.2 C
Αθήνα
16 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη 2-0

«Έσπασε το ρόδι» ο Απόλλων Σμύρνης στη Ριζούπολη απέναντι στην αήττητη των τριών τελευταίων αγωνιστικών, Ξάνθη, και με τα γκολ των Καστιγέχος στο 11΄ και Αλμπάνη στο 84΄ πήρε το πρώτο εφετινό του «τρίποντο» (2-0).

Μία εβδομάδα νωρίτερα η οικογένεια Μονεμβασιώτη, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του Απόλλωνα, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία έκανε γνωστό ότι προτίθεται να αποχωρήσει άμεσα από τα κοινά της ΠΑΕ, ότι οι παίκτες δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Οι «κυανόλευκοι», πάντως, με τη σημερινή τους εμφάνιση απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο απέδειξαν εντελώς το αντίθετο.

 

Το καλύτερο ξεκίνημα στο ματς έκανε ο Απόλλωνας, καθώς στο 11΄ άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Καστιγέχος από το σημείο του πέναλτι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κονέ (1-0). Η «ελαφρά ταξιαρχία» θα μπορούσε να «ζευγαρώσει» τα τέρματά της στο 19΄ με τον Αλμπάνη να μη μπορεί να αιφνιδιάσει τον Ζίφκοβιτς.

 

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους γηπεδούχους να μην πιέζονται καθόλου μετά το γκολ που πέτυχαν και να μπαίνουν με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια απέναντι στην Ξάνθη που δεν είχε ούτε… υποψία ευκαιρίας στο διάστημα αυτό.

 

Κάπως έτσι κύλησε και το δεύτερο μέρος, με τους «κυανόλευκους» να κρατούν σχετικά εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα και τους «Ακρίτες» να θέλουν, αλλά να μην μπορούν. Στο 48΄ το σουτ του Μάατσι απόκρουσε ο Ζίφκοβιτς, ενώ η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς για την Ξάνθη σημειώθηκε στο 57΄ με το πλασέ του Γέντρισεκ να μπλοκάρει ο Τσόβιτς.

 

Ο Ζίφκοβιτς κράτησε «ζωντανή» την Ξάνθη, όταν έκανε σπουδαία επέμβαση στο 69΄ στο σουτ του Αλμπάνη, ωστόσο, ο τελευταίος με ατομική προσπάθεια στο 84΄, αφού πέρασε και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 σε άδεια εστία.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μάατσι (88΄ Ελμπάζ), Μενδρινός (74΄ Χουάρες), Καστιγέχος (85΄ Ανιέτε), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κούρος

 

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Οκάν, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Μεχία, Κίκε (62΄ Ρότσε), Λουσέρο (79΄ Σιλά), Μπρίτο, Γέντρισεκ (62΄ Κάστρο)

 

Related posts

Λ. Αυγενάκης: «Αξιοπιστία και βιωσιμότητα με τη συγχώνευση Super League 2 και Football league»

Γιώργος Ανανίδας

ΕΠΣΑΝΑ: Τι έγινε στην Ανατολική Αττική

Abola Team

H 15χρονη Νάγια Βενιαμίν το βαρύ “πυροβολικό” του ΑΟ Τραχώνων σήμερα στις 9.30 μ.μ.

Τάσος Ζαφειρίου