free page hit counter
20.8 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0

Το ροντέο στη μάχη του τίτλου συνεχίζεται! Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ένχελς υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του ήττα (1-0 στο Καραϊσκάκη) και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Λύγισε τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πήραν με σκορ 1-0 το ντέρμπι, υποχρέωσαν τον δικέφαλο του Βορρά στην πρώτη του ήττα και τον πλησίασαν στο -1. 

 

Χρυσός σκόρερ στο ματς για την ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν ο Μπιορν Ένχελς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων κι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. 

 

Κακό σε γενικές γραμμές ήταν το παιχνίδι με τα πολλά φάουλ και τις μιρκοδιακοπές από τον Κομίνη για τα καπνογόνα και ένα πανό στο πέταλο των οργανωμένων να μην επιτρέπουν στο ματς να πιάσει ρυθμό. Αρκετά λάθη από τον διαιτητή, που χάρισε την αποβολή σε Μάτος (55′) και Ανσαριφάρντ (56′). 

 

Θα μπορούσε να είχε σώσει τον βαθμό στο τέλος ο «δικέφαλος του Βορρά», καθώς στρίμωξε για τα καλά τους Πειραιώτες όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια. 

Ο μεγάλος στόχος για τους Πειραιώτες ήταν να πάρουν τη νίκη κόντρα στον «Δικέφαλο», χωρίς να έχει σημασία το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε, από την στιγμή που ήταν τέσσερις βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους Θεσσαλονικείς, σημασία είχε η αποτελεσματικότητα και όχι τόσο το καλό ποδόσφαιρο.

 

Αυτό έκαναν και με το παραπάνω οι παίκτες του Τάκη Λεμονή, οι οποίοι έδειξαν απέναντι σ’ έναν από τους κύριους διεκδικητές του τίτλου πως δεν είναι ακόμα έτοιμοι να… παρατήσουν την «μάχη» και να τεθούν εκτός του μεγάλου στόχου που είναι η διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα.

 

Παρά το γεγονός πως στην αρχική ενδεκάδα ήταν ο Κώστας Φορτούνης, που δεν είναι… γνωστός για τις αμυντικές του αρετές, οι Φελίπε Πάρντο και Θανάσης Ανδρούτσος έκαναν όλη τη… δουλειά από το σημείο που ήταν η δύναμη του ΠΑΟΚ. Τα άκρα. Οι Λέοβατς και Μάτος ανέβαιναν συχνά με σκοπό να δημιουργήσουν περισσότερα ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, όμως, οι καλές αλληλοκαλύψεις και η αδυναμία των φιλοξενούμενων να φτιάξουν ουσιαστικό κίνδυνο για τον Σίλβιο Προτό, βοήθησαν στο να περάσει το πρώτο ημίχρονο χωρίς ουσιαστική φάση.

 

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έμειναν πιστοί στο πλάνο τους, έδωσαν μερικά… μέτρα στον ΠΑΟΚ, αλλά ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν, μέχρι την στιγμή που το… μπούτι του Μπιόρν Ένγκελς έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Ο Βέλγος είναι δυνατός στις στημένες φάσεις, αλλά στο 51ο λεπτό ήταν απλά… τυχερός.

 

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να πιέσουν για να φτάσουν κοντά στην εστία του Σίλβιο Προτό, αλλά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού πήραν κάτω από την… βάση. Στις στιγμές που απείλησαν ήταν με στημένες φάσεις, κυρίως από την… ευαισθησία του Γιώργου Κομίνη να σφυρίζει κάθε επαφή κοντά στην περιοχή των Πειραιωτών.

 

Οι αποφάσεις του Έλληνα ρέφερι μπορεί να μην ήταν… τραγικές, αλλά η συχνότητα των σφυριγμάτων του προκάλεσαν πολλά νεύρα στην «ερυθρόλευκη» εξέδρα που στην συνέχεια πέρασε και στον αγωνιστικό χώρο. Παρά την πίεση που δέχθηκε η άμυνα των γηπεδούχων, αντέδρασε σωστά στις περισσότερες περιπτώσεις με τον Παπέ Σισέ να είναι ο βασικός… λόγος της αποτυχίας των «ασπρόμαυρων» με τις σωστές του τοποθετήσεις, ενώ τις λίγες φορές που οι Θεσσαλονικείς έφτασαν… φάτσα με το τέρμα, σάστισαν και έχασαν τις ευκαιρίες, όπως για παράδειγμα ο Μάτος, λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (85’ Ζντιέλαρ), Ανδρούτσος (69’ Μάριν), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (89′ Τζούρτζεβιτς) 

 

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (62’ Σάκχοφ), Ελ Καντουρί, Μακ (69’ Κάμπος), Βιεϊρίνια , Πρίγιοβιτς 

 

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης 

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Τρύφωνας Πετρόπουλος 

4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου 

Related posts

«Φρέναρε» την Παναχαϊκή η Σπάρτη στην 14η αγωνιστική στην Football League!-Διπλό με Παναιγιάλειο ο Απόλλων Λάρισας

Abola Team 2

Το σχόλιο του έμπειρου Πέτρου Δημητρίου για την επανέναρξη της Football league

admin

Σάββας Θεοδωρίδης: «Αφιερωμένη στους οπαδούς ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ η νίκη»!

Abola Team 3