free page hit counter
18 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 62-70 στην Euroleague

Ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε τον Ολυμπιακο με 70-62 στο ΣΕΦ με τον Λεκαβίτσιους να κάνει τη διαφορά και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την περασμένη σεζόν – Πρώτο «διπλό» για τους «πράσινους» στην Ευρωλίγκα

Για ακόμη μια φορά ο Παναθηναϊκός, δεύτερη φέτος, αποχώρησε θριαμβευτής από το ΣΕΦ και έκανε παράλληλα σεφτέ εκτός στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 70-62 του Ολυμπιακού, για την 6η αγωνιστική της Euroleague, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην 2η φετινή ήττα τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Με την αποψινή επιτυχία οι νταμπλούχοι Ελλάδας βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 3-3.

Απόλυτα διαβασμένος μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός, με τον Τσάβι Πασκουάλ να επιλέγει για την αρχική πεντάδα ένα ψηλό σχήμα με τους Καλάθη, Λοτζέσκι, Αντετοκούνμπο, Σίνγκλετον και Γκιστ. Οι «πράσινοι» παίζοντας πολύ καλά, προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς με 11-2, αναγκάζοντας τον προπονητή των γηπεδούχων να καλέσει τάιμ άουτ. Τα λάθη του «τριφυλλιού» επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να επιστρέψει από το 5-13 και να προηγηθεί 17-16 στο 10′, σ’ ένα πλασματικό σκορ, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν δεδομένα η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Του λόγου το αληθές φρόντισαν να το αποδείξουν οι «πράσινοι» με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Με τον Λεκαβίτσιους στο… κουμάντο, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 9-0 και προηγήθηκαν 25-17. Ξανά όμως από τα λάθη τους επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Μπροστά οι γηπεδούχοι δεν πέρασαν, αλλά το «τριφύλλι» δεν κατόρθωσε να ξεφύγει όσο θα έπρεπε με βάση την εικόνα που είχε η αναμέτρηση. Το κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ ακριβώς με το φινάλε του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 35-30 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-35, 47-49, 62-70

Related posts

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές κάτω των 25! Δεύτερος ο Greek Freek!!

Abola Team 2

«Απόλυτος» στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

Kώστας Παλαιολόγος

Ασθενής και χρειάζεται επέμβαση ο Ολυμπιακός!

Kώστας Παλαιολόγος