free page hit counter
18.7 C
Αθήνα
23 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΤΑΓΙΑΚΟΥ

Ένας έμπειρος άνθρωπος στον χώρο του ερασιτεχνικού και αθηναϊκού ποδοσφαίρου το οποίο υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά, ο Ανδρέας Νταγιάκος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος-Μηχανικός Msc στην Εκπαίδευση δημοσίευσε στο site μας και με χαρά σας το παρουσιάζουμε το εξής άρθρο:

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρθρο του Ανδρέα Νταγιάκου

Συνήθωςτοέναυσματηςεμπλοκήςτωνπαραγόντωνμετακοινάενόςερασιτεχνικού σωματείου προκύπτει από την αρχική επιθυμία των παιδιών μας, για την ενασχόληση τους με τηνμαγικήθεά.

Ελπίδες και προσδοκίες γονιών και παιδιών στην πιο τρυφερή ηλικία για ευγενή ανταγωνισμό, άμιλλα, συμμετοχικότητα, ανάπτυξη δεσμών φιλίας που θα κρατήσουν πιθανόν για πολλά χρόνια. Αυτή είναι η αρχή και όσο ρόδινη και αν περιγράφεται κρύβει πολλά που στην πορεία θα προκαλέσουν θυμό οργή αίσθημα αδικίας απογοήτευση και σε πολλά παιδιά εγκατάλειψη της αρχικής προσπάθειας τους. Γιατί άραγε όλοι αυτοί στην πορεία τα παρατάνε είτε είναι γονείς είτε αθλητές; Τι άραγε, επηρεάζει αυτή τους την απόφαση και γυρίζουν την πλάτη σε πολύχρονες προσπάθειες; Σίγουρα όχι η άρνηση των παιδιών για το ποδόσφαιρο, σίγουρα όχι η μεταβολή των συναισθημάτων τους καθώς συνεχίζουν και μετά την απομάκρυνση τους από το άθλημα να αγαπούν έστω και λάθος, αλλά σίγουρα παθολογικά το ποδόσφαιρο. Πιθανώς κάπου αλλού πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια που σίγουρα είναι υπαρκτά και πολλά.

Τι ακριβώςεπιδιώκειηύπαρξητουεκάστοτε ερασιτεχνικούσωματείουκαι πόσοαπέχειτο όραμαπουενέπνευσετουςανθρώπουςπουτο δημιούργησαν;Μιααπλήανάγνωσητουκαταστατικούκάθεσυλλόγουθαδώσειπολλές

απαντήσεις σε πολλούς. Με δεδομένο του ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί τον προθάλαμο για την συμμετοχή των αθλητών σε μεγαλύτερες κατηγορίες μην μας κάνει εντύπωση γιατί δεν επιτυγχάνεται ο στόχος και το επίπεδο συνεχίζει να είναι χαμηλό πάντα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από τα μικρά παιδιά δείχνοντας τους το δρόμο της οργάνωσης της σοβαρότητας εξηγώντας τους, τι και

γιατί πως και με ποιούς θέτοντας γερά θεμέλια για την μετεξέλιξη τους σε αθλητές που με την πάροδο των χρόνων δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ευρωπαίους.

Related posts

Γαλάνης Βαγγέλης (Ηλιούπολη): “Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο παιχνίδι”

abola10

Με επιτυχία οι εκλογές των προπονητών Αθήνας (φώτο και βίντεο)

abola10

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (25 & 26/3) στην ΕΠΣΑ

Abola Team 3