free page hit counter
21.7 C
Αθήνα
16 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρίκαλα-ΟΦΗ 0-0

Μπορεί να μη νίκησε ο ΟΦΗ και να άφησε δυο βαθμούς στα Τρίκαλα με τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στον ΑΟΤ, τουλάχιστον όμως δεν έχασε, καθώς η εμφάνισή του δεν ήταν τέτοια που να του έδινε τη νίκη…

Πηγή φωτογραφίας: goaltrikala.gr

 

Η κρητική ομάδα δεν μπόρεσε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα να εγκλιματιστεί στην αναμέτρηση και να προσαρμοστεί στις συνθήκες της, απέναντι σε μια σκληρή ομάδα, με καλές μονάδες, αλλά όχι και εξαιρετικά επικίνδυνο σύνολο. Ούτε και ο Όμιλος από την πλευρά του πάντως έβγαλε τα καλά αγωνιστικά του στοιχεία και μόνο από λάθη αντιπάλου μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ.

 

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τερματοφύλακα τον Στρέζο, αριστερό οπισθοφύλακα τον Παπατόλιο, δεξιό τον Κομεσίδη και κεντρικούς αμυντικούς τους Ζιαμπάρη και Ποτουρίδη. Στο κέντρο ως αμυντικά χάφ ήταν οι Νάστος και Παπαστεριανός, με τον Χαντί μπροστά, στα άκρα τους Μάνο και Ορτέγκα και στην επίθεση τον Κουσκουνά.

 

Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν τερματοφύλακα τον Αποστολίδη, αριστερό μπακ ήταν ο Γκόλιας, δεξιό ο Πάνος και στόπερ οι Κοτσώνης και Βέρτζος. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ανδρεόπουλος και Τσιάρας, εμπρός τους ο Τζόκιτς, στο αριστερό άκρο ο Τσίπρας, στο δεξί ο Ντίνας και στην κορυφή ο Καπός.

 

Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ρήγματα στην περιοχή του ΟΦΗ, κυρίως από τη δεξιά πλευρά, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία. Καλύτερη στο διάστημα αυτό ήταν μια συνεργασία στο 11’ Πάνου-Τσίπρα, με το σουτ εντός περιοχής του τελευταίου να διώχνει σε κόρνερ ο Ποτουρίδης.

 

Η αντίδραση του Ομίλου ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον Χαντί να φεύγει μόνος του, τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφ σάιντ, τον Αποστολίδη όμως να βγαίνει και να μπλοκάρει. Στο 14’ ένα νέο σουτ του Μάνου αυτή τη φορά, πέρασε πάνω από το δοκάρι, σε ένα διάστημα όπου η κρητική ομάδα είχε ισορροπήσει για τα καλά το παιχνίδι και άρχιζε να παίρνει χώρους στο βαρύ γήπεδο των Τρικάλων.

 

Οι γηπεδούχοι στο 27’ είχαν καλή στιγμή με τον Καπό να μπαίνει στην περιοχή έπειτα από ασίστ του Πάνου, αλλά τον Στρέζο να επεμβαίνει θετικά και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Ο ΟΦΗ στο 36’ είχε καλές προϋποθέσεις για φάση, όμως το σουτ του Ορτέγκα μετά την ωραία ατομική του ενέργεια, κόντραρε σε αντίπαλο και άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει ο Αποστολίδης.

 

Η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα ως τότε όμως, ήταν για τους γηπεδούχους στο 43’ με τους Ντίνα και Καπό να συνδυάζονται έξυπνα, τον τελευταίο να κάνει το κοντινό σουτ και τον Στρέζο να αποκρούει σωτήρια. Ενώ ένα λεπτό αργότερα η κοντινή κεφαλιά του Τζόκιτς έφυγε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει χωρίς σκορ και τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στον αγώνα, έχοντας εννέα τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις μία του ΟΦΗ.

 

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και ο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, επηρέασαν αρκετά τον ΟΦΗ και στην έναρξη της επανάληψης, όπου συνέχισε να μην έχει συνοχή στο παιχνίδι του. Παρόλα αυτά έκανε δυο καλές προσπάθειες, μια με ένα σουτ του Χαντί στο 47’ και άλλο ένα του Όγκμποε -ο οποίος είχε περάσει στο ημίχρονο- στο 51΄ και τα δύο όμως έφυγαν άουτ.

 

Η αναμέτρηση συνεχίσθηκε με τον αγώνα να είναι μοιρασμένος και τις καλές φάσεις ελάχιστες. Σε μια από αυτή για λογαριασμό των γηπεδούχων στο 71’ το σουτ του Ανδρεόπουλου, εξουδετερώθηκε από τον Στρέζο. Ο ΟΦΗ «απάντησε» με μια δική του καλή φάση μέσα στην περιοχή των Τρικάλων στο 76’, με τον Παπαστεριανό από κοντά να μην μπορεί να κάνει καλό κοντρόλ και σουτ, με αποτέλεσμα το κακό πλασέ του να καταλήξει μακριά εκτός εστίας.

 

Στα τελευταία λεπτά ο Παπαδόπουλος με πολλές εσωτερικές αλλαγές, προσπάθησε να βρει τις λύσεις που ήθελε η ομάδα για να μπορέσει να γίνει περισσότερο απειλητική. Πέρασε τον Όγκμποε στην κορυφή της επίθεσης, με τους Κουτσιανικούλη και Ορτάγκα στα άκρα, ενώ άλλαξε και η αμυντική γραμμή, με τον Ρούσσο να πηγαίνει στο κέντρο της άμυντας και τον Ποτουρίδη στο αριστερό της άκρο.

 

Ο ΑΟΤ στο 85’ και σε μια φάση όπου δεν τηρήθηκε το fair play, καθώς ο Νάστος ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο από τραυματισμό, έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, καθώς έφυγε ο Μπουντόπουλος στην αντεπίθεση με το σουτ του να περνά ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Λίγο αργότερα στο 87’ ο Πάνος με σουτ πρόσθεσε μια ακόμα τελική για την ομάδα του, όμως απομάκρυνε με τις γροθιές ο Στρέζος.

 

Εκεί κάπου ολοκληρώθηκαν οι όποιες αξιόλογες προσπάθειες της αναμέτρησης και τον αγώνα να λήγει χωρίς νικητή και τον ΟΦΗ να αφήνει δυο ακόμα βαθμούς στην προσπάθειά του για τον τίτλο…

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

 

Τρίκαλα: (Σ. Αντωνίου): Αποστολίδης, Πάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Βέρτζος, Ανδρεόπουλος, Τσιάρας (78’ Μίλιεβιτς), Καπός, Τσίπρας (71’ Μπουντόπουλος), Τζόκιτς (62’ Γροντής), Ντίνας.

 

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Ορτέγκα, Κουσκουνάς (66’ Κουτσιανικούλης), Χαντί, Μάνος (46’ Όγκμποε), Παπατόλιος (80’ Ρούσος), Παπαστεριανός, Κομεσίδης, Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης.

 

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Γκάμαρης (Αθηνών), ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κοτσώνη (27’), Γκόλια (63’), Χαντί (68’), Ρούσσο (86’), Νάστο (92’), με βοηθούς τους Πρέντζα (Δυτικής Αττικής) και Παπαδημητρίου (Θεσσαλίας).

 Ειλικρινής και δίχως διάθεση να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του ο Νίκος Παπαδόπουλος μετά τον αγώνα με τα Τρίκαλα, τόνισε πως η ομάδα του δεν άξιζε να νικήσει…

 

Ο προπονητής της κρητικής ομάδας άφησε να εννοηθεί πως πιθανόν να υπάρχουν λόγοι για τους οποίους το μυαλό των παικτών του είναι «αλλού», κάτι που όπως ανέφερε είναι υπεύθυνος για να λύσει. Τόνισε πως πήγε καλά η ομάδα του στο αμυντικό της κομμάτι, όχι όμως και το επιθετικό, ενώ έθεσε τους επόμενους 7-8 αγώνες ως περιθώριο προκειμένου ο ΟΦΗ να βρεθεί στην κορυφή.

 

Αναλυτικά ο Νίκος Παπαδόπουλος στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, είπε: «Μπορούσαμε να βγάλουμε ευκαιρίες, αλλά αυτό που πήραμε τελικά αξίζαμε. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε. Η σημερινή εμφάνιση θα πρέπει να μας προβληματίσει. Έχουμε μεγάλη διαφορά, από την απόδοση μας εντός και εκτός έδρας.

 

Το μυαλό των παικτών, μπορεί να είναι αλλού. Υπάρχουν εξηγήσεις για όλα αυτά, αλλά εγώ είμαι υπεύθυνος για να τα λύσω αυτά. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε θέματα στην αριστερή πλευρά, καθώς και οι δυο βασικοί παίκτες μας είναι τραυματίες.

 

Όχι ότι πήγε άσχημα ο Παπατόλιος, αλλά δεν του δώσαμε βοήθειες. Σταθήκαμε καλά αμυντικά, αλλά ο αντίπαλος είχε την πρωτοβουλία. Στο επιθετικό κομμάτι, δεν ήμασταν καθόλου καλοί Η ομάδα είναι αήττητη, αλλά εμείς θέλουμε νίκες. Είναι ένα πρωτάθλημα, που δεν πρέπει να μένεις πίσω.

 

Στις επόμενες 7-8 αγωνιστικές θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να είμαστε στην κορυφή. Με βάση την εικόνα μας, το αποτέλεσμα που πήραμε είναι το καλύτερο που μπορούσαμε να πάρουμε. Ο αντίπαλος είχε την πρωτοβουλία, χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση».

 

Ούτε πάντως ο Σωτήρης Αντωνίου έμεινε ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς όπως τόνισε: «Κάναμε μια καταπληκτική εμφάνιση απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο όπως ο ΟΦΗ. Είχαμε 15 τελικές και 8 κόρνερ. Καθολική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Από τις 15 τελικές 4-5 κραυγαλέες φάσεις.

 

Το αποτέλεσμα μας αφήνει πικρία. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Τα έδωσαν όλα. Πέσαμε σε ένα πολύ καλό τερματοφύλακα, αλλά είχαμε και ατυχία. Σέβομαι την ομάδα του ΟΦΗ, αλλά έπρεπε να κερδίσουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια.

 

Η βαθμολογική μας εικόνα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα μας. Είναι πλασματική. Όταν εξελιχθεί το πρωτάθλημα, μετά τη δέκατη αγωνιστική θα φανεί η δυναμική των ομάδων. Αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε καλύτερα. Αν είχαμε βάλει ένα γκολ νωρίς που το δικαιούμασταν η εικόνα του αγώνα, θα ήταν διαφορετική».

 

Ο Μανόλης Παπαστεριανός ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες του ΟΦΗ στη συνέντευξη τύπου, αρκέσθηκε να πει: «Δυστυχώς με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κάνουμε περισσότερα πράγματα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος».

 

Ο μέσος των Τρικάλων Κυριάκος Ανδρεόπουλος ανέφερε από την πλευρά του: «Το σκορ έπρεπε να είναι 2, 3, 4-0. Όταν κάτι δεν πάει καλά από την αρχή θέλει δουλειά για να αλλάξει. Κάποια στιγμή θα γυρίσει. Σε όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση στην Πάτρα ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας».

 

 

 

Related posts

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 0-0

Abola Team 2

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας (5/4)

Abola Team 3

Επίθεση με μολότοφ στον Σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στον Αγ. Δημήτριο

Abola Team 3