free page hit counter
18.6 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Α' ΕΠΣΑΝΑ

Σχολή τερματοφυλάκων ξεκινάνε τα Γλυκά Νερά

Σχολή Τερματοφυλάκων ξεκινάει ο ΑΟ Γλυκών Νερών.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Όλα όσα γνωρίζω γύρω από την ηθική και την

ευθύνη τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο»

Αλμπέρ Καμύ

Δεν είναι τυχαίο ότι ο μεγάλος Γαλλοαλγερινός φιλόσοφος Αλμπέρ Καμύ, αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας, γι’αυτό ίσως μπορούσε να κατανοήσει καλύτερα από τον καθένα την ουσία και την ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Γιατί ο τερματοφύλακας είναι μια ιδιαίτερη θέση στο ποδόσφαιρο και ακόμη περισσότερο στις συνθήκες εξέλιξης του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Η θέση του, είναι ιδιαίτερη και μοναδική από τους ίδιους τους κανόνες του αθλήματος, καθώς είναι η μόνη υποχρεωτική θέση σύμφωνα με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου. Επίσης, ο τερματοφύλακας επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέλος του σώματός του, προκειμένου να αποτρέψει την επίτευξη τέρματος, από τους αντιπάλους παίκτες, αρκεί να κινείται εντός των ορίων της μεγάλης περιοχής της εστίας του. Στον υπόλοιπο αγωνιστικό χώρο, δεν επιτρέπεται να ακουμπήσει τη μπάλα με τα χέρια του.

Η θέση του, η οποία του επιτρέπει να παρατηρεί όλη την επίθεση ή την άμυνα των ομάδων από μια άλλη οπτική γωνία, οδηγεί και στην ανάγκη της ιδιαίτερης εκγύμνασής του, η οποία χρειάζεται να συνδυάζει αρμονικά  την σωματική, την διανοητική και την ψυχική ικανότητα βελτιώνοντας την τεχνική του.

Καθώς αποτελεί την τελευταία άμυνα πριν το γκολ, η αυτοσυγκέντρωση, η εγρήγορση, η ετοιμότητα, η ψυχραιμία, η προβλεπτικότητα και φυσικά τα ρεφλέξ αποτελούν ένα συνδυασμό προπονητικής τακτικής ώστε να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του.

Στον τερματοφύλακα, η ατομική προπόνηση αποτελεί αναγκαιότητα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή , ώστε να βελτιώσει ισορροπημένα τα προσόντα του και να αποτελέσει έναν ολοκληρωμένο αθλητή.

Ο Α.Ο ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ, αναγνωρίζοντας τις παραπάνω ιδιαιτερότητες και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να πάρουν σωστές βάσεις και σε ενήλικες να βελτιώσουν τα προσόντα τους, δημιουργεί Σχολή Τερματοφυλάκων.

Προπονητής Τερματοφυλάκων είναι ο έμπειρος προπονητής Γιόβαν Μιχαήλοβιτς, που αποτελεί εγγύηση για μια πολύπλευρη και ποιοτική εκγύμναση.

Related posts

Παραμένει πρώτος ο Αστέρας

Nάσος Φακίδης

Κατατέθηκε η ένσταση του Κεραυνού Κερατέας

Abola Team 2

ΕΠΣΑΝΑ: Τι έγινε σήμερα (17/10) σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία

Abola Team