free page hit counter
12.8 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ο Εθνικός 1-0 τον Διαγόρα

Έκανε το καθήκον του ο Εθνικός που έκαμψε την αντίσταση του Διαγόρα με σκορ 1-0.

Σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Κατσικοκέρης, ο οποίος πέτυχε ένα υπέροχο, προσωπικό γκολ στο 52′, για να μετατραπεί σε πρόσωπο του αγώνα. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Διαγόρα, ο υψηλόσωμος φορ έκανε το όμορφο κοντρόλ, γύρισε το σώμα του, έμεινε όρθιος παρά την πίεση των αμυνομένων και αφού βρέθηκε απέναντι στον σταθερό Στεφανάκο, πλάσαρε στη δεξιά του γωνία για το 1-0 μέσα σε αποθέωση από τους περίπου χίλιους φίλους του Εθνικού που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου Μοσχάτου. Από την άλλη, η νίκη αυτή σήμανε και την πρώτη ήττα των κυανέρυθρων, που πάλεψαν αλλά δεν μπόρεσαν να φύγουν με κάποιο θετικό αποτέλεσμα από το παιχνίδι.

 

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με συμπαγή αμυντική τακτική και αρκετά δυναμικό παιχνίδι να κρατήσουν το «μηδέν». Σε αυτό το διάστημα, η μοναδική ευκαιρία που καταγράφηκε, σημειώθηκε στο 22′, όταν ο Στεφανάκος απέκρουσε με δυσκολία στη γωνία του το μακρινό, θαυμάσιο σουτ του Μισέλ. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν νωρίς-νωρίς το προβάδισμα, γεγονός που τους επέτρεψε να διαχειριστούν με τον δικό τους τρόπο το παιχνίδι. Οι νησιώτες ανέβηκαν στα τελευταία λεπτά, μήπως και πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, δημιούργησαν δύο-τρεις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Σικαλιά, όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο τους.

 

Καλή ήταν η διαιτησία του Πόγκα, που επέλεξε να μην κάνει συχνή χρήση της κίτρινης κάρτας, ευνοώντας ουσιαστικά το δυνατό παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Καλοί ήταν και οι βοηθοί του, Πριόνας και Χατζηκαμαγιάννης (Εύβοιας).

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης): Σικαλιάς, Στασινός, Γερόλυμος, Κρητικός, Ρούσσης, Μισέλ (46′ λ. τρ. Καραλής), Μακρυγιάννης (68′ Μάναλης), Κωνσταντίνου, Κατσικοκέρης, Ρομάνο (89′ Κατίδης), Παυλάκης

 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Νίκος Παντέλης): Στεφανάκος, Ευαγγελιδάκης, Παυλίδης, Προβατίδης, Ρούνιτς (82′ Χειμωνέττος), Γεωργίου, Σουάνης, Γιόνδης (21′ λ. τρ. Παναγιωτίδης), Βελλίνης (70′ Ούγκο), Βελέτης, Λάμπρου (35′ λ. τρ. Καρπαθάκης).

 

 

Related posts

Ανακοίνωσε Τσικουδάκη η Επισκοπή που ρίχνει “δίχτυα” στην Γαλλία

Abola Team 3

Πάπιος: Πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό…

Abola Team

Σήμερα η ΓΣ του Ηλυσιακού

Ρένος Γιαμπουράς