free page hit counter
17.1 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης 1-3

Με πρωταγωνιστή τον Καλτσά ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε σαν άνεμος από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-1, πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη και ισοφάρισε το μεγαλύτερο σερί του στην κατηγορία.

Σημαντική νίκη με 3-1 πήρε ο Αστέρας Τρίπολης από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την 14η αγωνιστική της Super League και εδραίωσε τη θέση του στην 6η θέση της κατάταξης, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην προτελευταία θέση και στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Για τους Αρκάδες, που σε συνολικά πέντε αναμετρήσεις τους με τον Απόλλωνα μετρούν ισάριθμες νίκες, δύο τέρματα σημείωσε ο Καλτσάς (20΄, 81΄) και ένα ο Μανιάς (70΄), ενώ για τον Απόλλωνα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αλμπάνης (51΄).

 

Την πρώτη καλή στιγμή είχε ο Απόλλωνας στο 8΄ με σουτ των Κονέ (απέκρουσε ο Αθανασιάδης) και Ανιέτε (άουτ). Ο Αστέρας στη συνέχεια ανέβασε την αποδοσή του, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να φθάσει στο γκολ με κοντινή προβολή του Καλτσά στο 20΄ από κεφαλιά πάσα του Ιγκλέσιας.

 

Γενικά στα πρώτα 45 λεπτά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει και άλλο τέρμα, όπως στο 33΄ με τον Γιαννούλη ο οποίος από καλή θέση αστόχησε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, είχαν ένα καλό διάστημα στον αγώνα αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους.

 

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας ευτύχησε να ισοφαρίσει νωρίς. Σκόρερ ο Αλμπάνης στο 51΄ ο οποίος έξω από την μεγάλη περιοχή έπιασε ένα όμορφο συρτό σουτ για να στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη.

 

Ο Αστέρας πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 70΄ με πλασέ το Μανιά από μεταβίβαση του Καλτσά στο ύψος της μικρής περιοχής. Ένα γκολ που όμως δεν πανηγύρισε ο Μανιάς, αφού παλαιότερα έχει αγωνιστεί στον Απόλλωνα. Το σκορ (3-1) έκλεισε ο Καλτσάς στο 81΄ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα, με υπέροχο πλασέ.

 

Απόλλων Σμύρνης: Τσόβιτς, Κοντοές (75΄ Μάατσι), Μπιτζιμίν, Κύργιας, Κούρος, Παπάζογλου, Αλμπάνης, Χουάρες (81΄ Κιταμπαλά), Κονέ, Ανιέτε, Ελμπάζ.

 

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς (87΄ Σελίν), Μανιάς (77΄ Τσουκαλάς), Τόνσο, Τσιλιανίδης (58΄ Ισνάλντο).

Related posts

Με το …δεξί ο ΠΑΟ Ρουφ, τη Νεάπολη 2-1

Abola Team

Επίσημο: Ξεκινάει η Γ’ Εθνική!

Abola Newsroom

Παρελθόν ο Ζιώγκας από την Παναχαϊκή

Abola Team 2