free page hit counter
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Πρωταθλητής… χειμώνα ο Ηρόδοτος, λευκή ισοπαλία με ΠΟΑ-τι δήλωσαν Παπαματθαιάκης-Σουτζής

Πρωταθλητής… χειμώνα αναδείχθηκε ο Ηρόδοτος μετά την λευκή ισοπαλία του με τον ΠΟΑ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της Γ Εθνικής και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου.

 

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού, παρέμεινε στη πρώτη θέση και στο +4 από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΟΑ, μετά τη λευκή ισοπαλία και την 10η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Μυλοποτάμου, ενώ την 11η θα έχει το ρεπό. Από την άλλη ο ΠΟΑ έχει ρεπό την 10η αγωνιστική και στο φινάλε του πρώτου γύρου θα αντιμετωπίσει τον Ηλυσιακό.

Δεν ανέδειξε νικητή το κρητικό ντέρμπι κορυφής της Γ’ Εθνικής, με τον Ηρόδοτο και τον ΠΟΑ να μένουν στο 0-0.

 

Οι δύο ομάδες έδειξαν πως δίκαια βρίσκονται στις ισάριθμες πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και μολονότι δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, πρόσφεραν καλές στιγμές στον κόσμο που έδωσε το παρών στη Νέα Αλικαρνασσό. Με τον πόντο αυτό ο Ηρόδοτος διατήρησε τη διαφορά του από τον ΠΟΑ στους τέσσερις βαθμούς, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρώτου γύρου.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτά και τον Ηρόδοτο να γίνεται περισσότερο απειλητικός λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Αρχικά στο 8’ από την αριστερή πλευρά ο Μπάμπης με σέντρα έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, εκεί όπου ο Ετόφ από κοντά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου και πάλι από αριστερά, με τον Μπάμπη αυτή τη φορά να σεντράρει προς τον Φραγκουλάκη, το πλασέ του οποίου κατέληξε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

 

Η απάντηση του ΠΟΑ στις φάσεις αυτές, ήρθε στο 13’ με ένα φάουλ από πλάγια θέση του Τριανταφύλλου που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κασμερίδη. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την παραγωγή φάσεων. Ο Ηρόδοτος είχε την κατοχή της μπάλας και την εδαφική υπεροχή, όμως για να δούμε χαμένη ευκαιρία χρειάστηκε να φτάσουμε στο 32ο λεπτό… Ήταν ένα γέμισμα του Ντάμπος από δεξιά σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Γιαλούσης.

 

Ο Ηρόδοτος απείλησε με τη σειρά του στο 36’ όταν ο Ετόφ με ωραία ατομική προσπάθεια πέρασε στην αντίπαλη περιοχή δίνοντας στον Μελισσόπουλο, χωρίς όμως αυτός από κοντά να μπορέσει να κάνει την προβολή. Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού συνέχισε να υπερέχει, υστερώντας όμως στην τελική της προσπάθεια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 0-0.

 

Η επανάληψη στο ξεκίνημά της δεν είχε καλό ρυθμό, μέχρις ότου έφτασε στο 61’ όταν ο Ετόφ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΟΑ και πέρασε μόνος του απέναντι στον Μανουσάκη, με τον Παπαδομιχελάκη να επεμβαίνει σωτήρια και να διώχνει τη μπάλα από τα πόδια του με έξοχο τάκλιν. Στην αντεπίθεση ήταν οι Ατσαλενιώτες αυτοί που απείλησαν με το σουτ του Χαρίτου να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι.

 

Με τον αγώνα να αποκτά αγωνιστική ένταση, στο 65’ ο Ηρόδοτος βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, όταν ο Ετόφ πάσαρε στον Φραγκουλάκη, αυτός «ζύγισε» το πλασέ, η μπάλα όμως έφυγε λίγο άουτ. Στην πρώτη του στο δεύτερο μέρος, επιθετική προσπάθειά του ο ΠΟΑ στο 70’ έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Ηροδότου, όταν ο Πατινιώτης από τα αριστερά έφερε τη μπάλα παράλληλα με την εστία, δίχως όμως να υπάρχει κάποιος συμπαίκτης του να τη σπρώξει προς τα δίχτυα.

 

Στα τελευταία του λεπτά το ντέρμπι είχε συγκινήσεις, με τον Μπέρκη στο 85’ να εκτελεί φάουλ από το ύψος της περιοχής και τον Κασμερίδη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Λίγο πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο ο Φραγκουλάκης με φάουλ έστειλε τη μπάλα στο κεφάλι του Ετόφ, όμως ο Βούλγαρος επιθετικός την έστειλε εκτός εστίας. Τα εναπομείναντα λεπτά δεν είχαν κάτι περισσότερο και έτσι Ηρόδοτος και ΠΟΑ μοιράστηκαν τους βαθμούς και διατηρήθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

 

Ηρόδοτος (Μ. Παπαματθαιάκης): Κασμερίδης, Προβυδάκης, Γιαλούσης, Κανδυλάκης, Αργκιλέσι (60’ Κασσαπάκης, 94’ Μπαλάφας), Φραγκουλάκης, Φουκαράκης (77’ Παναγιωτάκης), Μωραΐτης, Μελισσόπουλος (80’ Καραγκιόζι), Ετόφ, Μπάμπης.

 

ΠΟΑ (Μ. Σουτζής): Μανουσάκης, Καρβελάς, Ρουμπάκης (82’ Βρεττός), Ρωμανάκης (63’ Μπέρκης), Παπαδομιχελάκης, Τζανής, Χατζηανδρέου (28’ λ.τ. Χαρίτος), Τοπάλι, Τριανταφύλλου, Ντάμπος (60’ Φραγκιαδάκης), Πατινιώτης.

 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φουκάκης, ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ετόφ (45’), Παπαδομιχελάκη (57’), Προβυδάκη (69’), Μωραΐτη (84’), Μανουσάκη (90), Βρεττό (94’), με επόπτες τους Τρουλινό και Μαυρουδή, όλοι τους από το Ηράκλειο.

Ισορροπημένες δηλώσεις από τους προπονητές του Ηροδότου και του ΠΟΑ, Μανόλη Παπαματθαιάκη και Μανόλη Σουτζή αντίστοιχα, μετά τη λήξη του μεταξύ των ομάδων τους ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

 

Οι δύο προπονητής στάθηκαν στην προσπάθεια των ομάδων τους για τη νίκη, η οποία όμως δεν ήρθε και έτσι μοιράσθηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Ο προπονητής του Ηροδότου Μανόλης Παπαματθαιάκης μίλησε ανοικτά για το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, με αφορμή τη… μισή επίτευξή του.

 

Αρχικά μίλησε ο φιλοξενούμενος Μανόλης Σουτζής, ο οποίος ανέφερε: «Θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα ευχαριστώ στον Ηρόδοτο για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχε. Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος, στο πρώτο ημίχρονο ίσως κάναμε το χειρότερό μας ματς στο δημιουργικό κομμάτι.

 

Δεν κρατήσαμε μπάλα, είχε την κατοχή ο αντίπαλος, χωρίς όμως να μας κάνει κάποια μεγάλη ευκαιρία, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουμε. Έγινε και μία φάση στο πρώτο ημίχρονο με την ανατροπή του Ρουμπάκη, για την οποία δεν είμαι όμως απόλυτα σίγουρος και θέλω να τη δω και πάλι.

 

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ήταν ένα παιχνίδι που εξελισσόταν στο κέντρο, είχαν και οι δύο ομάδες τις δικές τους ευκαιρίες, ήταν ένα ισορροπημένο ματς και έληξε ισόπαλο. Εύχομαι στον Ηρόδοτο να κάνει το κάτι παραπάνω, έχει όλα τα φόντα να το πετύχει και του το εύχομαι».

 

ΣΟΥΤΖΗΣ

Ακολούθως ο προπονητής του Ηροδότου Μανόλης Παπαματθαιάκης τόνισε: «Ήταν ένα ακόμα δύσκολο και μεγάλο παιχνίδι, όπως συμβαίνει σε όλα τα ματς που δίνεις όταν είσαι πρώτος, ένα παραπάνω όταν παίζουμε ένα ντέρμπι με τον συμπολίτη. Είναι τέτοιοι αγώνες που και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Εμείς από την αρχή μέχρι το τέλος προσπαθούσαμε να διασπάσουμε την καλά οργανωμένη άμυνα του αντιπάλου.

 

Παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις να βγούμε νικητές. Ήρθε και ένα καλό αποτέλεσμα στην Ιεράπετρα και κρατήσαμε τη διαφορά. Μας έλειψαν οι τελικές πάσες και αυτό ήταν ίσως το μελανό σημείο.

 

Πάμε τώρα σε ένα ακόμα δύσκολο ματς και μετά έχουμε το ρεπό μας με το κλείσιμο του πρώτου γύρου, οπότε και θα δούμε τι συγκομιδή θα κάνουμε. Έχουμε κατακτήσει το μισό πρωτάθλημα, μακάρι να το κατακτήσουμε και ολόκληρο. Θα το κυνηγήσουμε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα».

 

Related posts

Και επίσημα ο Σηφάκης στην ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ

Abola Team 3

Οι σκόρερ στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

Abola Team 2

Πήρε Γιαλό ο ΑΟ Χαλκίδας!

Abola Team 2