free page hit counter
22.9 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Λαμία 4-1 τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, ο Λεβαδειακός 1-0 τον ΠΑΣ

Έπιασε… πάγο ο Παναθηναϊκός στη Λαμία! 

 

Οι «πράσινοι» δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο, δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στον χιονισμένο αγωνιστικό χώρο και έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να τους… ξεχαρβαλώσει (4-1). 

 

Κάπως έτσι, το έργο του Παναθηναϊκού στη ρεβάνς για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας γίνεται πάρα πολύ δύσκολη καθώς κυνηγάει καθαρή νίκη με 3-0 ή με διαφορά περισσοτέρων των τριών τερμάτων (σσ. εφόσον δεχθεί γκολ)! 

 

Υπό αντίξοες συνθήκες διεξήχθη η αναμέτρηση! Και οι δύο ομάδες τα βρήκαν… σκούρα καθώς υπήρξε ισχυρή χιονόπτωση κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς και με φουλ χιόνι, κάτι που δεν βοηθούσε στην κυκλοφορία της μπάλας. 

 

Ο Πίτι στο 5’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, που έγραψαν το 2-0 με τον Παντελιάδη στο 42’. Κατάφεραν δε να σκοράρουν και τρίτη φορά πριν το τέλος του πρώτου μέρους ξανά με τον Πίτι (45’+1’). Στο 54’ ο Κουρμπέλης σκόραρε αλλά το γκολ του δεν μέτρησε λανθασμένα για οφσάιντ, με τον Μολίνς στο 82’ να μειώνει το σκορ με φοβερή λόμπα. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90’ ο Μπλάζιτς με ωραία ατομική προσπάθεια. 

 

«Πάγωσε» τον Παναθηναϊκό με το ξεκίνημα του αγώνα η Λαμία! Πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά στην αναμέτρηση, ο Βασιλαντωνόπουλος βγήκε από τα αριστερά και έκανε τη σέντρα-σουτ, με τον Πίτι να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ αυτό έδειξε να ξυπνάει τους παίκτες του Ουζουνίδη, που έπαιζαν κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τους Κουλιμπαλί-Βιγιαφάνιες και δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Μελίσσα χωρίς να καταφέρουν να φτάσουν όμως στο γκολ. 

 

Όσο περνούσαν τα λεπτά, πάντως, οι γηπεδούχοι έδειχναν να προσαρμόζονται περισσότερο στον χιονισμένο αγωνιστικό χώρο, με τους Πίτι-Βασιλαντωνόπουλο να δείχνουν μεγάλη διάθεση και να είναι οι κινητήριοι μοχλοί της ομάδας του Τεννέ. Με τη συμπλήρωση 38 λεπτών οι «πράσινοι» άγγιξαν το γκολ αλλά στάθηκαν άτυχοι καθώς το βολέ του Λουντ μέσα από την περιοχή σταμάτησε στη συμβολή των δοκών. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό, τέσσερα λεπτά μετά δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Ο Παντελιάδης πήρε την κόντρα από τον Κουλιμπαλί και στη συνέχεια έκανε το σουτ, το οποίο κόντραρε στον Αυλωνίτη και κρέμασε τον Διούδη καταλήγοντας στα δίχτυα.

 

Το ματς είχε στραβώσει για τα καλά για τους «πράσινους» και έγινε ακόμη χειρότερο στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Τσούκαλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Καραγιάννης με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τον Πίτι απέναντι από τον Διούδη, με τον έμπειρο Ισπανό μεσοεπιθετικό να γράφει με προβολή το 3-0. Ο Ουζουνίδης θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου, πέρασε στο ματς τους Μολίνς και Δώνη, ενώ έβγαλε τους Πίσπα, Αυλωνίτη. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, έδειξαν να προσαρμόζονται περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν στο γκολ αλλά δεν μέτρησε ποτέ! Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κουρμπέλης βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο β’ βοηθός (Γιώργος Πασχάλης) σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι του για οφσάιντ και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξαναμπεί στο ματς! Λίγα λεπτά μετά δε, οι «πράσινοι» είχαν νέα φάση για να σκοράρουν αλλά ο Άλτμαν δεν κατάφερε να νικήσει τον Μελίσσα. 

Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι κρατούσαν γερά το προβάδισμα των τριών τερμάτων που είχαν αποκτήσει, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν το γκολ και τελικά να το πετυχαίνουν λίγο πριν το φινάλε. Ο Μολίνς έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Παντελιάδη και με φοβερή λόμπα κρέμασε τον Μελίσσα για να μειώσει το σκορ σε 3-1 (82’). Ωστόσο, το ματς δεν είχε τελειώσει εκεί. Η Λαμία κατάφερε να πιάσει ακόμη μια φορά την αντίπαλη άμυνα στον ύπνο και με όμορφη ατομική προσπάθεια και πλασέ του Μπλάζιτς στο 90’, έγραψε το 4-1 που ήταν και το τελικό σκορ. 

Υπό καταρρακτώδη βροχή στη Βοιωτία, οι «πράσινοι» του Λεβαδειακού είδαν τον Φαβάρο Αμαράλ να… ντύνεται Άγιος Βασίλης στο 89′ και επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ενόψει της ρεβάνς στους «Ζωσιμάδες». 

 

Από δοκάρι (στη συμβολή), σε απίθανη εκτέλεση φάουλ του Μητρόπουλου, από 40 μέτρα(!), πήρε το «ριμπάουντ» ο Βραζιλιάνος αμυντικός, χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του, που εντυπωσιάζει και στον δεύτερο τη τάξει θεσμό στην Ελλάδα. 

 

Οι Ηπειρώτες, πάντως, ήταν ανώτεροι, συνολικά, δημιουργώντας περισσότερους κινδύνους για την εστία του Σωτηρίου -στην επιστροφή του, μετά από καιρό, στην ομάδα. Αυτός, εξάλλου, ήταν ο κύριος λόγος, που ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να σκοράρει στη Λιβαδειά, καθώς, στο 17′, απέκρουσε επικίνδυνο πλασέ του Λίλα και τετ-α-τετ του Γιάκου, ενώ, στο 21′, είπε ακόμη δύο «όχι» σε Γιάκο και Λίλα. 

 

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις μία φορά στο πρώτο 45λεπτο, με τον Γιακουμάκη, στο 13′, να χάνει τετ-α-τετ. 

 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερο. Στο 61′, ο Γιάκος έχασε άλλη μία ευκαιρία να πετύχει το πολυπόθητο γκολ του «Άγιαξ της Ηπείρου», επιχειρώντας να «σκάψει» την μπάλα πάνω από τον Σωτηρίου, που ήταν και πάλι εκεί, ενώ, στο 68′, ο Γιακουμάκης είχε ένα καλό σουτ, άουτ. Τελικά, το γκολ ήρθε από τον έναν αμυντικό, στο 89′! Μετά το απίστευτο σουτ του Μητρόπουλου, από 40 μέτρα, στη συμβολή του Γιαννίκογλου, η μπάλα στρώθηκε στον Φαβάρο, ο οποίος πλάσαρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-0. 

 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Ζαραδούκας (67′ Νίκας), Αντιλέχου, Μεντί, Φαβάρο, Καλτσάς, Μπελγκαζουανί (39′ Ιωαννίδης), Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (65′ Ομπιόρα), Καθάριος. 

 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Μανθάτης (73′ Χαλκιαδάκης), Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (81′ Μαυροπάνος), Καρανίκας, Μπέριος, Σκόνδρας, Λίλα, Μπετρά, Τζημόπουλος, Γιάκος.

 

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) 

Related posts

Super League: Το πρόγραμμα 3ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Abola Team 2

Κέρκυρα-Απόλλων Σμύρνης 2-0

Abola Team 2

Οριστική η αφαίρεση των τριών βαθμών από την Καλλονή

Abola Team 3