free page hit counter
22.9 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Είχε Σπανούλη και καρδιά Πρωταθλητή Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

Με κορυφαίο τον αρχηγό του Βασίλη Σπανούλη, ο «λαβωμένος» Ολυμπιακός λύγισε την Αναντολού Εφές στην … Πόλη του με 58-61 και παρέμεινε στην κορυφή της Ευρωλίγκα.

 

 

 

Με ηγέτη και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον φυσικό ηγέτη κι αρχηγό  του Βωασίλη Σπανούλη, ο Θρύλος, ο οποίος για δεύτερο συνεχόμνεο ευρωπαϊκό του παιχνίδι παρατάχθηκε χωρίς τους Γιώργο Πρίντεζη και Νίκολα Μιλουτίνοφ (σ.σ. όπως και τους μόνιμα τραυματίες Δημήτρη Αγραβάνη και Κιμ Τιλί)  πέρασε αλώβητος από την δική του Πόλη, επικρατώντας με 58-61 της Αναντολού Εφές!

Γεγονός το οποίο επέτρεψε στην «αρμάδα» του Γιάννη Σφαιρόπουλου να παραμείνει ακλόνητη στο ρετιρέ της βαθμολογίας της Ευρωλίγκα

Με το σκορ σε ισορροπία (56-56) και ενώ απέμενε 1’20”, ο «Kill-Bill» με ένα τρίποντο σήμα κατατεθέν για τον ίδιο έκανε το 59-56 για τους Πειραιώτες, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας που τελικά κράτησε μέχρι τέλος, παίρνοντας το «ροζ» φύλλο αγώνα που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Καθοριστική η παρουσία του ΜακΛίν, αλλά και του Παπαπέτρου που με ένα σημαντικό τρίποντο 1’40” πριν από τη λήξη έδωσε στον Ολυμπιακό και πάλι το προβάδισμα, σε ένα σημείο που η ομάδα του Σφαιρόπουλου φαινόταν να κάνει δώρο ένα δικό του παιχνίδι.

 Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης έχοντας 12 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε παραγωγικότητα ο Τόμπσον με 11. Υπερπολύτιμος ο ΜακΛίν με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ευστοχία στις βολές (5/6) και καθοριστικές άμυνες στην τελευταία περίοδο.

Όλα τα… λεφτά για την Εφές ήταν οι Σιμόν (17π.) και ΜακΚόλουμ (16π.), που λίγο έλειψαν να γυρίσουν μόνοι τους το ματς στην 4η και καθοριστική περίοδο. Άστοχος σε τρίποντο και με τη διαφορά στους τρεις (58-61) ο Αμερικανός γκαρντ των Τούρκων, που έγινε μοιραίος χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση.

Τα Δεκάλεπτα: 9-17, 25-33, 39-45, 58-61

Related posts

Με … φόρα από την Μαδρίτη!

Kώστας Παλαιολόγος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία – Βασικός στο All Star Game!

Abola Newsroom

Νταμπλούχος η ομάδα μπάσκετ της UNION EUROBANK

Abola Team 3