free page hit counter
18.6 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Β' ΑΘΗΝΩΝ

Φώτο – Ντοκουμέντο από το 2004-Η πρώτη διάστρωση του γηπέδου Καματερού με χλοοτάπητα το 2004

Πάνε 13 χρόνια από τότε που έγινε η πρώτη διάστρωση με χλοοτάπητα στο γήπεδο Καματερού απο την τότε δημοτική αρχή του Καματερού.

Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα και κατασκευή δεξαμενής για το πότισμα του αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο στην πορεία τα σχέδια άλλαξαν και στο γήπεδο τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας με πολύχρονη όμως καθυστέρηση. Οι προπονήσεις γίνονταν στο τωρινό ξερό βοηθητικό ενώ οι αγώνες της ανδρικής ομάδας λάμβαναν χώρα στο γήπεδο του Ζεφυρίου.

Τα τμήματα υποδομής λιγοστά και με αρκετά προβλήματα τότε ένεκα του γηπεδικού. Η παράδοση του γηπέδου για χρήση το 2004 έλυσε το φλέγον πρόβλημα του ΠΑΟ Καματερού. Το γήπεδο τότε πριν το 2004 βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση (δείτε κάτω φωτό).

Στην συνέχεια κατασκευάστηκαν αποστραγγιστικά έργα με χάραξη και σχεδίαση του λεγόμενου “ψαροκόκαλου” δηλαδή το σκάψιμο σε σχήμα ψαροκόκαλο (κάτω φωτό) και τοποθέτηση αποστραγγιστικών αγωγών. Κατόπιν έπεσε χοντρή πέτρα, μετά ψιλή και μετά αμμοχάλικο και στην συνέχεια έγινε πάτημα από οδοστρωτήρα με την ανάλογη κλίση. 

Ο καιρός πέρασε και ήρθε η πολυπόθητη στιγμή για τον ταλαιπωρημένο σύλλογο να πατήσει με καμάρι το κατασκευασμένο με σύγχρονο (τότε) χλοοτάπητα και να δώσει με χαρά και ενθουσιασμό τους πρώτους αγώνες.  Η ομάδα με την πάροδο του χρόνου “γιγαντώθηκε” στο θέμα των υποδομών κάτι που είναι βασικό και αναγκαίο για έναν ερασιτεχνικό σύλλογο. 

 

Τώρα έφτασε η στιγμή, ύστερα από χιλιάδες ώρες προπόνησης και αμέτρητων αγώνων, να τοποθετηθεί νέος  και καλύτερης ποιότητας χλοοτάπητας για την ανάδειξη νέων ταλέντων. Όνειρο ζωής για πολλούς η κατασκευή νέας και μεγαλύτερης εξέδρας με στέγαση όλων των ποδοσφαιρικών τμημάτων του ΠΑΟ Καματερού καθώς και καλύτερος ηλεκτροφωτισμός.

 

Related posts

Με εντός έδρας ντέρμπι επιστρέφει ο Αγ. Δημήτριος (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Abola Team 3

Τα αποτελέσματα της Β’ ΕΠΣΑ (Σάββατο 28/9)

Abola Team

Μανώλης Θεμέλης: “Στον Κεραμεικό κοιτάζουμε μόνο τα παιχνίδια της ομάδας μας. Η Λαύρα τίμησε την ιστορία της στο μεταξύ μας παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα κάνει και στα επόμενα ματς”

Abola Team 3