free page hit counter
22.3 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
SPORTS

Στο ευρωπαϊκό Κύπελλο ξιφασκίας στην Αυστρία ο νεαρός πρωταθλητής Παναγιώτης Κοντοειδής

Ο νεαρός πρωταθλητής της ξιφασκίας με πολλές διακρίσεις μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του Παναγιώτης Κοντοειδής θα παίξει στις 13 Ιανουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Αυστρίας και αν καταφέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα θα προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Νέων στο Μπουένος Άιρες.

Κι όλα αυτά παλεύοντας μόνος του χωρίς να έχει την στήριξη κανενός χορηγού μέχρι τώρα, ελπίζοντας ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί σύντομα.

Στο μεταξύ υπήρξε: ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΟΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΚΙΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Οι Ενώσεις Ελλήνων Φυσικών, Χημικών, Γεωλόγων και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημών σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθηνών διοργάνωσαν μαθητική εκδήλωση το τριήμερο 15 έως 17 Δεκεμβρίου 2017 στο ΤΕΙ Αθήνας με θέμα «Οι Φυσικές Επιστήμες μας μαγεύουν…», όπου συμμετείχαν 800 μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα έχοντας χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ.

Στην έναρξη του φεστιβάλ βραβεύτηκε ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας Παναγιώτης Κοντοειδής – είναι και πρωταθλητής ξιφασκίας- από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και τη ΝΟΚΙΑ Ελλάς για την εργασία του με θέμα «5Game Changing Technologies» που παρουσίασε στο Athens College στις 2 Δεκεμβρίου 2017. Η εργασία του αξιολογήθηκε από πενταμελή επιστημονική επιτροπή κι έλαβε το 2ο βραβείο, το οποίο απονεμήθηκε από την κα. Παρασκευή Κλειδέρη,

μέλος του ΔΣ της ΕΕΦ. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, ο μαθητής πραγματοποίησε πολλές παρουσιάσεις της εργασίας του.

Στις 17 Δεκεμβρίου, επίσης, διαγωνίστηκε και παρουσίασε άλλη εργασία του με το θέμα «Gravitational Surfing» και η επιστημονική επιτροπή της ΕΕΦ την κατέταξε στις εργασίες που θα βραβεύσει στο τέλος Ιανουαρίου του 2018 στην Παλιά Βουλή.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως ο επίσημος εθνικός εκπρόσωπος της χώρας μας στην EPS (European Physical Society) και την BPU (Balkan Physical Union), συνδιοργάνωσε την 5η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής (Experimental Physics Olympiad) που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια στις 9 Δεκεμβρίου 2017 με την συμμετοχή και άλλων χωρών εκτός Βαλκανίων, όπως Ρωσσία και Καζακστάν, και ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε η χώρα μας σε αυτόν τον διαγωνισμό, με πέντε μαθητές.

Ανάμεσα τους ήταν και ο Παναγιώτης Κοντοειδής, μέλος της Dream Team της ΕΕΦ, με εξαιρετική επίδοση.

 

Related posts

Νέα Κ.Υ.Α: Επίσημη η επιστροφή των ομάδων της Γ’ Εθνικής στις προπονήσεις, καμία αλλαγή στη Football League

Γιώργος Ανανίδας

Τέσσερα Κύπελλα από την Φλώρινα έφεραν τα Κίτρινα Σπαθιά στη Ν. Φιλαδέλφεια

Abola Team 3

Αίας Σαλαμίνας: Σύσφιξη σχέσεων με τον Γ.Σ. Σαλαμίνας

Γιώργος Ανανίδας