free page hit counter
21.5 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ανδρέας Ζήκος: «Ουσιαστική δουλειά στον Διαγόρα»

Μεσούσης της σεζόν 2010-11, στα χρόνια της Δ’ Εθνικής ακόμη, ο κόουτς Ζήκος πήρε τον Διαγόρα από την προτελευταία θέση με δύο βαθμούς και «έτρεξε» μία πορεία πρωταθλητισμού και την οδήγησε στην κατάληψη της 4ης θέσης με 57 βαθμούς σε σύνολο 16 ομάδων στον 6ο όμιλο.

Από τότε, πολλά άλλαξαν. Διοίκηση, παίκτες, δεδομένα… Ο ίδιος πάντως, μιλώντας στη «Match», δηλώνει πως «δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Ο Διαγόρας ανέκαθεν λειτουργούσε σωστά, ανεξαρτήτως διοίκησης. Πιστεύω ότι και την προηγούμενη σεζόν που ήμουν στην ομάδα, είχε μία ολοκληρωμένη λειτουργία αλλά φέτος είναι ακόμη πιο ουσιαστική γιατί εμπλέκονται αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι είναι γνώστες του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας των Βραχνεΐκων. Τόσο το οικονομικό όσο και το επικοινωνιακό κομμάτι είναι σε αρκετά καλό επίπεδο και αυτό θέτει πολύ μεγάλες προοπτικές. Είναι σπουδαίο που υπάρχει ο κ. Δήμου, ο οποίος στηρίζει πάρα πολύ την ομάδα και πραγματικά τον ευχαριστούμε θερμά».

Το μεγάλο στοίχημα για τον Ανδρέα Ζήκο είναι να παρουσιάσει η ομάδα διαφορετική εικόνα συγκριτικά με το «κορεσμένο» πρόσωπο που έδειξε το τελευταίο δίμηνο. Ο χρόνος βέβαια που του δίνεται για να περάσει τη φιλοσοφία του είναι λίγος. Αυτό όμως δεν δείχνει να τον ανησυχεί. «Στο ποδόσφαιρο, όσο καιρό και να είσαι σε μία ομάδα, ακόμη και χρόνια, πάντα προσπαθείς να περάσεις κάποια πράγματα προκειμένου να τη βελτιώσεις, αλλά και να βελτιωθείς κι εσύ. Όπως καταλαβαίνουμε, ο χρόνος για βελτίωση ποτέ δεν είναι αρκετός. Σίγουρα όμως πρέπει να μπούμε σε μία διαδικασία η οποία θα μας φέρει σε ένα καλό επίπεδο να διεκδικήσουμε από εδώ και στο εξής το στόχο της παραμονής σε πρώτη φάση, και από εκεί και πέρα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να δούμε πόσο καλύτερα μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα ματς και να καταλήξουμε σε κάποια θέση η οποία θα είναι ικανοποιητική γι’ αυτήν τη χρονιά».

Τα χρονικά περιθώρια για προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του Διαγόρα είναι σαφώς στενά, ωστόσο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η αναζήτηση ενισχύσεων. Ο κόουτς Ζήκος ήταν ξεκάθαρος: «Σίγουρα θα ενισχυθούμε. Υπάρχουν σκέψεις για δυο και τρεις προσθήκες ώστε να βοηθήσουμε το υπάρχον υλικό. Βρισκόμαστε σε διαδικασία επαφών με παίκτες, τρέχουν οι εξελίξεις. Βέβαια, ο χρόνος σε αυτήν την περίοδο δεν είναι μεν πολύ μεγάλος, ωστόσο θεωρώ ότι είναι αρκετός για να κάνεις κάποιες σωστές κινήσεις. Ψάχνουμε να βρούμε τι είναι καλύτερο και φυσικά κι εφικτό διότι είναι μία εποχή πολύ δύσκολη για μετακινήσεις παικτών. Νομίζω όμως ότι η διοίκηση έχει την καλή διάθεση και τη γνώση, στοιχεία πολύ σημαντικά για εμένα, αλλά και την ευελιξία όσον αφορά τις μεταγραφές και νομίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει αρκετά».

Ο Ανδρέας Ζήκος θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο του Διαγόρα στις 7 Ιανουαρίου (15:00), όταν και οι «μπλε» θα υποδεχθούν στα Βραχνέικα τον Παλληξουριακό.

Την τελευταία φορά που ο Πατρινός προπονητής κράτησε το «τιμόνι» της ομάδας ήταν στις 15 Μαΐου 2011 και πάλι στα Βραχνέικα, όταν και νίκησε με 3-1 τον Αστέρα Μαχαιράδου. Τότε, στο ρόστερ του διέθετε τον Άρη Θωμά και τον Άκη Κωστή, τους οποίους συναντά ξανά φέτος μετά από τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα.

Related posts

Συνολικά 27 παίκτες χρησιμοποίησε ο Μαγκαφίνης στην Παλαιόχωρα

Abola Team 2

Επιστροφή Μεγαλοοικονόμου στο Μενίδι!

Abola Team

Ο Ηρόδοτος 2-0 εκτός τον Φωστήρα-Παπαματθαιάκης: «Ήταν νίκη καρδιάς»

Abola Team 2