free page hit counter
23.2 C
Αθήνα
16 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-4, πεντάρα ο ΠΑΟΚ με Λεβαδειακό, Πανιώνιος-Κέρκυρα 3-1

Η ΑΕΚ διέλυσε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, όπως και στο Κύπελλο, και με το 4-1 έπιασε προσωρινά κορυφή.

Οι πολλές απουσίες δεν επηρέασαν την απόδοση της ΑΕΚ η οποία επικράτησε 4-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για την 16η αγωνιστική της Super League κι έπιασε στην πρώτη θέση τον ΠΑΟΚ με 34 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να έχει 32 και ένα παιχνίδι λιγότερο (παίζει αύριο εκτός με τη Λάρισα).

 

Αντίθετα ο Παναιτωλικός γνώρισε μία ακόμη ήττα φέτος (7η), που τον έχει φέρει πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Σκόρερ της «Ένωσης» ο Μπακασέτας στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα, ο Χριστοδουλόπουλος στο 36΄ με πέναλτι, ο Αραούχο στο 45+1 με σουτ και ο Λόπες στο 61΄ με σουτ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 68΄ με πέναλτι του Μοράρ.

 

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με μοναδικό στόχο τη νίκη αν και δεν είχε στη διάθεσή του τους Σιμόες, Βράνιες, Τσόσιτς και Μοράν, όπως φυσικά και τους Μάνταλο, Γιόχανσον. Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος κατέβασε την ομάδα του με στόχο να πάρει ότι καλύτερο από τον αγώνα, αφού με 15 βαθμούς βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης.

 

Η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 6ο μόλις λεπτά της αναμέτρησης με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και νίκησε τον Κυριακίδη. Δεν πέρασαν παρά μόνο έξι λεπτά (12΄) και ο Μπακασέτας που βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα, έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ, για να διώξει ελαφρά την μπάλα ο Κυριακίδης και αφού βρήκε το αριστερό του δοκάρι έφυγε κόρνερ.

 

Το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ σημείωσε ο Χριστοδουλόπουλος στο 36΄ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μπακασέτας από τον Μύγα. Στο 41΄ ο Παναιτωλικός δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία του, όταν ο Ρόσα έκανε συρτό σουτ και ο Τσιντώτας έδιωξε όσο χρειάστηκε την μπάλα για να βρει στο δοκάρι και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος. Στο 44΄ κεφαλιά του Μοράρ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσιντώτας.

 

Στις καθυστερήσεις ο Αραούχο σκόραρε με σουτ από το ύψος του πέναλτι, μετά από μεταβίβαση του Μπακασέτα και απλοποίησε τα πράγματα για την ΑΕΚ που κατάφερε να το σημείο εκείνο να διατηρήσει την εστία της αλώβητη.

 

Στο 49΄ ο Τσιντώτας απεσόβησε σοβαρούς κινδύνους, αφού σταμάτησε αρχικά την προσπάθεια του Μοράρ, στη συνέχεια της φάσης έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Μάσουρεκ, ενώ στο 51΄ απέκρουσε νέο σουτ του Μοράρ. Έτσι φθάσαμε στο 61΄ όταν ο Λόπες που μόλις είχε μπει στον αγώνα έπιασε το δυνατό μακρινό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη. Στο 68΄ ο Παναιτωλικός σημείωσε το γκολ που -δικαιούτο- στον αγώνα και μείωσε σε 4-1 με πέναλτι του Μοράρ, που κέρδισε ο Μάζουρεκ από τον Κονέ.

 

Ο Μπακασέτας, που τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και αποχώρησε, δίκαια κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης, αφού εκτός του γκολ, κέρδισε το πέναλτι που σκόραρε ο Χριστοδουλόπουλος και έδωσε την πάσα στον Αραούχο στο τρίτο τέρμα της ΑΕΚ. Πολύ καλός ήταν και ο Τσιντώτας που αποσόβησε πολλούς κινδύνους για την εστία του.

 

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Μιχάι, Μύγας (69΄ Μαρινάκης), Λουίς Ρόσα (46΄ Κλέζιο), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Ρόσα (60΄ Τσοκάνης), Ντίας, Μοράρ.

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Κονέ, Μπακασέτας (52΄ Μασούντ), Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (60΄ Λόπες), Αραούχο (71΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια.

Με το δεξί μπήκε ο ΠΑΟΚ στο 2018 που πήρε εύκολη νίκη με 5-0 από τον Λεβαδειακό. Στην Τούμπα που μαζεύτηκε αρκετός κόσμος, ο δικέφαλος δεν συνάντησε εμπόδια από τους Βοιωτούς τους οποίους και διέλυσαν όταν πάτησαν το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο.

 

Με το τρίποντο αυτό, ο ΠΑΟΚ πέρασε προσωρινά στην κορυφή της Super League, αλλά παράλληλα έστειλε και μήνυμα… τίτλου με την εμφανισή του.

 

Οι Θεσσαλονικείς ήταν ουσιαστικοί κατά διαστήματα, παρουσίασαν καλή εικόνα και ήταν απολαυστικοί στην επανάληψη όταν και «καθάρισαν» το παιχνίδι.

 

Ο Μάτος άνοιξε το σκορ στο 18′ και από εκεί και έπειτα ο Λεβαδειακός έδειξε να είναι ανταγωνιστικός χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 41′ με τον Γιακουμάκη.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Η Τούμπα που έστειλε μήνυμα για την Μακεδονία χόρτασε γκολ και θεάμα με τους Κάμπος (48′, 59′), Πρίγιοβιτς (57′, 89’πεν.) να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (46΄ Τσίμιροτ), Πέλκας (77΄ Κουλούρης), Λημνιός (63΄ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

 

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Φαβάρο, Ζαραδούκας (58΄ Μπελγκαζουανί), Ομπιόρα, Νιάσε (63΄ Μητρόπουλος), Τσαμπούρης, Γιουσούφ, Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι.

 

 Με το δεξί έκανε ο Πανιώνιος το «ποδαρικό» τη νέα χρονιά, καθώς νίκησε, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, την Κέρκυρα με 3-1 στη Νέα Σμύρνη, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 16ης αγωνιστικής της Super League. Η Κέρκυρα, στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της, άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό με τον Επστάιν, αλλά στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» αντέδρασαν και πήραν τη νίκη με τα γκολ των Μασούρα (46′), Λάμπρου (53′) και Παπαγεωργίου (78′).

 

Κακό το πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Πανιώνιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να «σκοντάφτει» στην πολύ καλή οργάνωση της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων. Στο 37′ η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία της, όταν ο Μασούρας έβγαλε τετ-α-τετ τον Λάμπρου, αυτός προσπάθησε να περάσει τον Κουτζαβασίλη, αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας τον «διάβασε» σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

 

Κι ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ, το πέτυχε τελικά η Κέρκυρα στο 43ο λεπτό, παγώνοντας τις κερκίδες. Τότε ο Κρητικός έκανε το τάκλιν στον χώρο της μεσαίας γραμμής για να διώξει την μπάλα και έβγαλε… ασίστ στον Επστάιν, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο, μάλιστα, ευτύχησε να πετύχει στη πρώτη φάση του. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του β’ ημιχρόνου, ο Μασούρας έκανε διαδοχικές προσποιήσεις αδειάζοντας τρεις αμυντικούς και με άψογο πλασέ ισοφάρισε το σκορ!

 

Το γκολ ενίσχυσε τη ψυχολογία των «κυανέρυθρων», οι οποίοι πίεσαν ακόμη περισσότερο και στο 53′ έκαναν την ανατροπή. Τότε ο Σαραμαντάς έκανε τη σέντρα, η οποία πέρασε απ’ όλους με την μπάλα να φτάνει στον Λάμπρου, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 2-1.

 

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε να πιέζει και στο 78ο λεπτό ανέβασε το δείκτη του σκορ. Τότε ο Μασούρας έκανε την παράλληλη σέντρα, με τον Παπαγεωργίου στην πρώτη του επαφή, καθώς στο προηγούμενο λεπτό είχε μπει ως αλλαγή, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

 

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Μπαντής, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (46′ Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας, Λάμπρου (76′ Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (83′ Πινιώτης).

 

Κέρκυρα (Σάκης Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Γεωργίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης (55′ Μπάουμαν), Γκράσι, Σοϊλέδης, Κρητικός, Μπαλάφας (67′ Κόντος), Σιόντης, Έπσταϊν, Παμλίδης (75′ Ζορμπάς).

 

 

Related posts

Στη Super League 2 ο Ηρακλής Λάρισας, δεν προβιβάζεται καμία ομάδα από τον πρώτο όμιλο

Abola Team

Κλήρωση Κυπέλλου Ελλάδας: Τα δύο ντέρμπι των ημιτελικών

Abola Team 3

Επίδειξη ισχύος ο Χολαργός, τον Αστέρα Ζωγράφου (0-4)

Abola Team