free page hit counter
17.6 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ABOLA PLUS

Δημοσκόπηση-ΣΕΙΣΜΟΣ: Όλα τούμπα στο πολιτικό σκηνικό – Ποιος σαρώνει, ποιος «εξαφανίζεται»

Θα τρίβετε τα μάτια σας με τη νέα Βουλή.

Προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον Ιανουάριο του 2018, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής μοιάζει να εδραιώνεται στην τρίτη θέση, με εκλογική του επιρροή να ανακάμπτει στα επίπεδα του ΠΑΣΟΚ του 2012.

 

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη εκτίμηση της Public Issue, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το Κίνημα Αλλαγής 13%, η Χρυσή Αυγή 8%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ένωση Κεντρώων 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2% και το Ποτάμι 1%. Στα 7,5% τα υπόλοιπα κόμματα.

 

 

 

Σύμφωνα με την ανάλυση της Public Issue, την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν, κατά πάσα πιθανότητα, μόνον πέντε κόμματα: η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ σημαντικές πιθανότητες διατηρούν η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

 

Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει από τα σενάρια που έχει επεξεργαστεί η εταιρεία δημοσκοπήσεων, η Νέα Δημοκρατία φλερτάρει ισχυρά με την αυτοδυναμία.

 

Ειδικότερα:

 

Σε σενάριο πεντακομματικής Βουλής με την ισχύουσα εκλογική επιρροή

 

ΝΔ: 148-165 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 53-70 έδρες

Κίνημα Αλλαγής: 30-44 έδρες

Χρυσή Αυγή: 19 – 28 έδρες

ΚΚΕ: 17 – 26 έδρες

Ένωση Κεντρώων: 0 – 10 έδρες

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 0 – 9 έδρες

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα διενεργήθηκε πριν από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό αλλά και πριν το μαζικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή πριν από μία μείζονα πολιτική εξέλιξη που ενδεχομένως θα αλλάξει ακόμη περισσότερο το σκηνικό τους επόμενους μήνες. 

Related posts

Αναβολές από την ΟΥΕΦΑ

abola10

Ο «χάρτης» της επιδημίας του Κοροναϊού στην Ευρώπη

Abola Newsroom

Γιατί κατέβασαν ρολά 38 καταστήματα του Σκλαβενίτη!

Abola Team 3