free page hit counter
18.7 C
Αθήνα
23 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαστημικός ο Ολυμπιακός!

Αντίδραση και καρδιά Πρωταθλητή Ευρώπης από έναν εξαιρετικό Ολυμπιακό, που ταπείνωσε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε με 95-70.

 

 

 Ηχηρή «επανεκκίνηση» πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έβγαλε τρομερό πάθος και ενέργεια, διασύροντας σ’ ένα κατάμεστο ΣΕΦ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε με 95-70

 Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πίσω τους τις άσχημες εμφανίσεις ακι τις ήττες τνω προηγούμενων αγωνισιτκών κι έβγαλαν το πρόσωπο, που τόσο πολύ θέλουν να βλέπουν οι πιστοί τους οπαδοί, πραγματοποιώντας την τέλεια εμφάνιση! 

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και με διάθεση να παίξει την μπάλα πολύ μέσα στην ρακέτα, αποσκοπώντας να φθείρουν με φ΄’αουλ τους ψηλούς της Φενερ

 

Με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου να έχουν τρομερά κέφια, ο Ολυμπιακός επέβαλε από τα πρώτα λεπτά έναν ασύλληπτο ρυθμό!

Με τους δύο αρχηγούς να βρίσκουν σκορ τόσο μέσα από το ζωγραφιστό, όσο και από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός πήρε από νωρίς προβάδισμα με 9-2 και 18-9 στο 5’ δείχνοντας χαρακτήρα και καρδιά νικητή. Τη  ίδια στιγμή η πιεστική άμυνα απέναντι στους αντίπαλους περιφερειακούς αποτελούσε τη βασική συνθήκη πάνω στην οποία οικοδομήθηκε αυτός ο θρίαμβος.

 

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με το εκκωφαντικό 34-18 και ουσιαστικά το νερό είχε μπει στο αυλάκι

 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Φενέ ρ βρήκε σκορ από την περιφέρεια, ενώ παράλληλα η πίεση που άσκησε βραχυκύκλωσε προς στιγμή τους «ερυθρόλευκους» και με ένα σερό 4-11 μείως επροσωρινα΄σε 38-29.

 

Από εκείνο το σημείο, όμως, ο Ολυμπιακός με τον Γιάνις Στρέλνιεκς και τον Μπράιαν Ρόμπερτς να προσφέρουν λύσεις πό την περιφέρεια, διατήσηε την διαφορά μεταξύ 10-12 πόντων, για να κλείσει προηγούμενος το πρώτο μέρος με 45-36.

 

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» σητν Τρίτη περίοδο,. Με τον Βασίλη Σπανούλη να οργανώνει μαεστρικά και να εκτελεί κατά περίσταση και τους Πρίντεζη, Παπανικολάο και Στρέλνιεκς να πυροβολούν κατά βούλη και τον Τζαμέλ ΜακΛιν να αρχίζει να βρίσκει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται με 69-48 , για να κλείσουν την Τρίτη περίοδο προηγούμενοι με όμορφο καλάθι του Ρόμπερτς για το 71-54.

 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε άριστη διαχείριση. Με τους Μάντζαρη Στρέλνιεκς να δίνουν τον ρυθμό και τον Γουίλτζερ να μπαίνει κι αυτός στην επιθειτκή [ερξίσωση» ο Ολυμπιακός όχι μόνο διατήρησε το ευρύ του προβάδισμα, αλλά βρέθηκε να προηγείτια ακόμη και με διαφορά 27 πόντων (!) στο 39’ πριν φτάοσυμε στο τελικό 95-70 μές σε αποθέωση από 11.000 οπαδούς των Πειραιωτών!

 

 

 Τα δεκάλεπτα: 34-18, 45-36, 71-54, 95-70

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 12 (1), Τολιόπουλος, Σπανούλης 19 (3/3τρ.), Μιλουτίνοφ 5, Στρέλνιεκς 19 (4/4τρ.), Πρίντεζης 12 (2/2τρ.), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 6 (1), Ρόμπερτς 7 (1), Μπόγρης, Γουίλτζερ 3 (1), Τόμπσον 3.

 

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 6, Μέλι, Μαχμούτογλου, Γουοναμέικερ 7 (1), Σλούκας, Γκούντουριτς 8 (1), Βέσελι 8, Γκιουλέρ 2, Κάλινιτς 3 (1), Ντίξον 24 (6/11τρ.), Ντουβερίογλου 8, Ντατόμε 4.

 

 

 

Related posts

Τουπάν διετίας στον Ολυμπιακό

Kώστας Παλαιολόγος

Ξέσπασε με «κατοστάρα» ο Ολυμπιακός!

Kώστας Παλαιολόγος

Όταν σοβαρεύτηκε, κέρδισε ο Ολυμπιακός

Kώστας Παλαιολόγος