free page hit counter
21.5 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διπλό» με νέα ανατροπή για την ΑΕΚ

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα οι «κιτρινόμαυροι» απέδρασαν νικητές από το Φάληρο παίρνοντας  τεράστιο διπλό (1-2) με τέρματα των Τσιγκρίνσκι (87’) και Γιακουμάκη (94’).

 

 

 

Με κατάθεση ψυχής στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ κατάφερε να …. αποδράσει θριαμβεύτρια από το «Γ. Καραϊσκάκης επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού

Κάπως έτσι, το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ πανηγύρισε ην δεύτεηρ φετινή της νίκη επί των «ερυθρόευκων» και μάλιστα με ανατρο΄λες στις καθυστερήσεις!

Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 81ο λεπτό με τον Ανσαριφάρντ, οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν αντίδραση και σκοράροντας δύο γκολ με τους Τσιγκρίνσκι (87’) και Γιακουμάκη (94’), προκάλεσαν … εγκεφαλικά στους «ερυθρ΄λευκους»

 

Μετά από αυτό το τεράστιο «διπλό» η ΑΕΚ προσπέρασε τον Ολυμπιακό κατά δύο βαθμών (σ.σ. 45 έναντι 43) και πλέον απέχει δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στο κυνήγι του φεtiνού τίτλου

  

Ο Ολυμπιακός που παρατάχθηκε με σχηματιμσό 4-2-3-1 με μπαλαντέρ τον Ουζίτζα και τον Μιρσλάς σε ρόλο προωθημένου είχε εμφανές πρόβλημα δημιουργίας.

 

Η είσοδος ων Καρίμ Ανσαριφάντ και Μάρκο Μάριν ανέβασε τον Ολυμπιακό ακι του έδως τη δυνατότητα να κερδίσιε μέτρα σοτν αγωνιστικό χώρο απέναντι στην ΑΕΚ που αρκούντα σςς το 0-0

 

 

Κι αφού στο 80’ το σπουτ του Μάριν βρήκε σε ετοιμότητα τον τσιντώτα που απομάκρυνε σε κόρνερ., από τη εκτέλεση του κόρνερ, ο ι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ

 

Στο 81ο λεπτό όταν μετά από σύγχυση στα καρέ της ΑΕΚ η μπάλα στρώθηκε στον Ανσαριφάρντ και αυτός με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, με το Καραϊσκάκη να παίρνει… φωτιά (1-0)! Οι Πειραιώτες ήταν… καβάλα στ’ άλογο και έδειχναν πως είναι αγκαλιά με ένα σπουδαίο τρίποντο! Όμως, φαίνεται πως το πάθημα του πρώτου αγώνα δεν τους έγινε μάθημα. Έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους και την πάτησαν!

 

Στο 87ο λεπτό, λοιπόν, ο Γιακουμάκης προσπάθησε να κάνει το ανάποδο ψαλίδι και έβγαλε άθελά του ασίστ στον προωθημένο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Προτό για το 1-1! Σαν να μην έφτανε αυτό, όμως, οι κιτρινόμαυροι βρήκαν και δεύτερο γκολ, μοιράζοντας… εγκεφαλικά στους πρωταθλητές Ελλάδας! Ήταν το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Γκάλο έκανε μπαλιά… ξυραφιά, με τον Γιακουμάκη να ξεμαρκάρεται υπέροχα και με κοντινό πλασέ να φέρνει τούμπα το ματς, δίνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στην ΑΕΚ!

 

Διαιτήτευσε ο Παπαπέτρου (Αθηνών)

 

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (70’ Ταχτσίδης), Οτζίτζα (59’ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Μιραλάς, Πάρντο.

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72’ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62’ Λιβάγια), Μπακασέτας.

 

 

 

Related posts

AΟ Περιστερίου: Χαμόγελα για το πρώτο τρίποντο

Abola Team

«Η διάλυση του Ηρακλή γράφει την πιο μελανή σελίδα του ποδοσφαίρου»

Abola Newsroom

Η Λαμία 3-1 εκτός τον Αστέρα Τρίπολης

Abola Team 2