free page hit counter
18.6 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο ΟΑΚΑ κάνει αυτός κουμάντο!

 

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα ο Παναθηναϊκός υπέταξε την Μπασκόνια με 80-76 κι αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση της Ευρωλίγκας.

 

Τον νόμο της πύρινης έδρας του επέβαλε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπακόνια κερδίζοντα δύσκολα τους Βάσκους με 80-76.

Οι «πράσινοι» παρουσιάζοντας θετική εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και παρά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με το σχετικό δημοψήφισμα έκαναν το καθήκον τους κι έφτασαν σε μία πολύ σημαντική νίκη, όσον αφορά το κυνήγι της προνομιούχου τετράδας, που χαρίζει το πολυπόιθητο πλεονέκτημα έδρας 

Μετά το δύσκολο ξεκίνημα, που βρήκε τους Βάσκους να εκμεταλλεύονται κάποιες αμυντικές ολιγωρίες των «πρασίνων»» που τους βρήκαν να προηγούνται με 23-30, ο Κένι Γκέιμπριελ ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για την μεγάλη αντεπίθεση στο πρώτο όταν και πέτυχε 15 πόντους, ενώ οι Γκιστ και Παππάς «καθάρισαν» στο δεύτερο ημίχρονο την υπόθεση της νίκης δίχως να… απειληθεί ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει πατημένο το γκάζι στην τρίτη περίοδο κι έφτασε τη υπέρ του διαφορά ακόμη και μέχρι 18 πόντους (67-49),., δίνοντας έμφαση σητν πιεστική του άμυνα και με ιδιαίτερη βάση στο τρνζίσιον

Οι συνεργασίες Καλάθη-Γκιστ έδιναν και έπαιρναν, με τον φυσικό ηγέτη των «πρασίνων» να μετράει 11 ασίστ μέχρι το τέλος της γ’ περιόδου. Μπορεί «εκτελεστικά» να μην βοήθησε, αλλά οργανωτικά ήταν «όλα τα λεφτά» για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

 Η Μπασκόνια είχε αποδιοργανωθεί από την καλή άμυνα της ελληνικής ομάδας και το μόνο που κατάφεραν ήταν ένα σερί 8-0 με το οποίο μείωσαν στους 4 (80-76) στο 1:01 πριν από το τέλος, αλλά μέχρι εκεί.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 46-40, 67-53, 80-76

 

 

Related posts

Είχε καρδιά και τρομερό Πρίντεζη!

Kώστας Παλαιολόγος

Τα 50 πιο θεαματικά τρίποντα του ΝΒΑ! (vid)

Abola Team 2

Ήταν … Παναθηναϊκός!

Kώστας Παλαιολόγος