free page hit counter
14.7 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Καλαμάτα από τα παλιά, 2-1 τον Αστέρα Βλαχιώτη!

Ένας 20χρονος Μεσολογγίτης, ο Χρήστος Γκασούκας, έσπασε με δυο γκολ το αήττητο του Αστέρα Βλαχιώτη και οδήγησε την Μαύρη Θύελλα στη νίκη με 2-1 για την 15η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής!

 

Ο Μάρκος Στεφανίδης, ο οποίος έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο της Καλαμάτας, είδε τους μελανόλευκους να βγάζουν πάθος, θέληση και παρά τα ατομικά λάθη να επικρατούν πανάξια των πρωτοπόρων της βαθμολογίας, που όπως συνέβη με την Καλαμάτα την προηγούμενη Κυριακή, έφυγαν από το γήπεδο για πρώτη φορά φέτος με σκυμμένο κεφάλι.

 

Μεγάλο κέρδος για την Καλαμάτα και ο νεαρός σέντερ φορ, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στην σεζόν “τρυπώντας” δυο φορές την αντίπαλη άμυνα σε φάσεις που ήρθαν από άψογες συνεργασίες στο 34’ και το 59’ ενώ ενδιάμεσα ο Αστέρας είχε ισοφαρίσει με τον Σαμπατάκο.

 

Το ματς παρότι κακό ποιοτικά, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των περίπου 600 φιλάθλων (στο γήπεδο βρέθηκαν και καμιά 80ριά Λάκωνες) αφού είχε ανατροπές με ένα “εκρηκτικό” εικοσάλεπτο στο β’ μέρος όπου σημειώθηκαν δυο γκολ και οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι.

 

Η Καλαμάτα ξεκίνησε με το ίδιο σχήμα που παρατάχθηκε στην Βάρδα. Κάτω από τα γκολπόστ ο Γκόμες, δεξιά ο Παπουτσογιαννόπουλος, αριστερά ο Καλογερόπουλος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Καντούτσης με τον Λιόλιο, τριάδα στο κέντρο οι Ζαχαρόπουλος (στον άξονα), Ερέκι, Ρονκάτο, στις πτέρυγες ο Αθανασόπουλος (δεξιά) με τον Σαραντόπουλο (αριστερά) και ο Γκασούκας φουνταριστός.

 

Ο Θόδωρος Γκάτζιος, από την άλλη, παρέταξε τον Αστέρα με 4-4-2 με τους Παλιούρα στον άσο, αμυντική τετράδα τους Τσουκαλά, Μπριλάκη, Σταμογιάννο, Χρήστου, στην μεσαία γραμμή τους Σαμπατάκο, Μουκίδη, Τσιμικλή, Τόντσεφ και επιθετικό δίδυμο τους Κόντη, Μαναριώτη.

 

Από το ξεκίνημα οι δυο ομάδες έδειξαν πως πρωτίστως ενδιαφέρονται για το “μηδέν” στην άμυνα με τις τελικές να έρχονται από μακρινά σουτ. Ο Κόντη είχε μια τέτοια προσπάθεια στο 8’ με συρτό βολέ ενώ η απάντηση από την Καλαμάτα ήρθε με τον Ερέκι στο 25΄, με σουτ που δεν ανησύχησε πάντως τον Παλιούρα.

 

Ήταν φανερό πως γκολ θα ερχόταν μόνο με μια έμπνευση που θα έβγαζε εκτός την αντίπαλη άμυνα και αυτό ήρθε για την Μαύρη Θύελλα από τον Ρονκάτο. Ο Βραζιλιάνος δέχθηκε ωραία τη μπάλα από τον Σαραντόπουλο και με τη μία έβγαλε τετ-α-τετ τον Γκασούκα, ο οποίος προχώρησε και με πλασέ ανάμεσα στα πόδια τουΠαλιούρα άνοιξε το σκορ για τη Μαύρη Θύελλα στο 34’.

 

Ο Αστέρας Βλαχιώτη δεν είχε απάντηση στο υπόλοιπο του ημιχρόνου καθώς η μοναδική καλή του στιγμή ήρθε στο 44’ όταν μετά από ατομική προσπάθεια ο Μουκίδηςέπιασε ωραίο διαγώνιο σουτ αλλά ο Γκόμες ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Μαναριώτης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο βραζιλιάνος γκολκίπερ μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, μη έχοντας άλλες επιλογές, “φόρτωσαν” περισσότερο την επίθεσή τους και έτσι θέση δίπλα στον Μαναριώτη πήραν οιΣαμπατάκος, Κόντη.

 

Η απάντηση από τον πάγκο της Μαύρης Θύελλας ήρθε με την τοποθέτηση τρίτου στόπερ, του Γιάννη Καλογερόπουλου και την υποχώρηση του Ερέκι σε ρόλο αριστερού ακραίου αμυντικού.

 

Πριν ωστόσο η μελανόλευκη άμυνα φτιαχτεί, ο Σαμπατάκος μετά από κάθετη του Μαναριώτη βρήκε την ευκαιρία και πλάσαρε τον Γκόμες ισοφαρίζοντας 1-1 στο 57’.

 

Οι Λάκωνες ωστόσο δεν χάρηκαν για πολύ το προβάδισμα καθώς δύο λεπτά μετά ο Σαραντόπουλος έβγαλε στον κενό χώρο τον Γκασούκα, ο όποιος μπήκε, απέφυγε και τον Παλιούρα, σημειώνοντας το 2-1 υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων προς τον πρώτο βοηθό για οφσάιντ.

 

Ο Αστέρας στη συνέχεια πήρε την κατοχή και είχε την μεγάλη ευκαιρία να φέρει για δεύτερη φορά το ματς στα ίσα όταν στο 75’ ο Καλογερόπουλος ανέτρεψε τον Σαμπατάκο και ο Ναυπλιώτης διαιτητής, ΝίκοςΡατσιάτος, έδειξε χωρίς δισταγμό το πέναλτι.

 

Την εκτέλεση ανέλαβε ο πρώην αρχηγός της Μαύρης Θύελλας, ΧάρηςΜπριλάκης, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκόμες!

 

Στα λεπτά που απέμειναν, η Καλαμάτα διαχειρίστηκε άριστα το προβάδισμα ενώ ο Αστέρας Βλαχιώτη δεν έδειξε πως είχε τις δυνατότητες να πάρει κάτι περισσότερο.

 

Καλαμάτα: Γκόμες, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Ερέκι, Σαραντόπουλος (90’ Νινιός), Ζαχαρόπουλος, Γκασούκας (85’ Κανελλόπουλος), Ρονκάτο, Αθανασόπουλος.

 

Αστέρας Βλαχιώτη: Παλιούρας, Τσουκαλάς, Κόντη, Σαμπατάκος, Μπριλάκης, Τσιμικλής, Τόντσεφ (28’ Σαραντόπουλος Θαν., 67’ Παναγόπουλος), Μουκίδης, Μαναριώτης, Σταμογιάννος, Χρήστου.

 

Πηγή: sport365

Related posts

Παραίτηση Σάββα από την προεδρία της ΕΠΣ Κοζάνης!

Ρένος Γιαμπουράς

Χωρίς Πανούση ο Αγ. Ιερόθεος στην Ιεράπετρα!

Abola Team 2

Αίας Σαλαμίνας: Υπέγραψε ο Κοντογιαννόπουλος

Abola Team