free page hit counter
20.8 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
EUROPA LEAGUE

Έμεινε ζωντανή η ΑΕΚ με «Χ» ρυσή αλλαγή του Αϊντάρεβιτς!

 

 

Με γκολ του Κοσοβάρου μέσου  στο 81ό λεπτό η ΑΕΚ ισοφάρiσε 1-1 την  Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ και διατήρησε ολοζώντανες τις ελπίδες της για πρόκριση στους «16» του Europa League.

 

 

Τον τίτλο της «χρυσής» αλλαγής του Μανόλο Χιμένεθ αλλά ακι του ανθρώπου που κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ στο κυνήγι της πρόκρισης σους «16» του Europa League κέρδισε ο Αίντάρεβιτς.

Ο Κοσοβάρος μέσος δευτερόλεπτα μεττά τη είσοδό του στον αγωνσιιτκό χώρο, εκμεταλλύθηκε ιδανικά την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σιοφάρισε για το τελικό 1-1 δίνοντα ςδιακαίωμα στην ελπίδα ατη «Ένωση», ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς του Κιέβου.

Η ΑΕΚ, πάντως, είναι γεγονός ότι για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι στην διοργάνωση παρέμεινε αήττητη, δείχνοντας χαρακτήρα. 

Το γκολ του Τσιγκάνκοφ (19’) στη μόνη φάση των Ουκρανών στο παιχνίδι και η εχθρική διαιτησία του Ισπανού Ντελ Θέρο (που χάρισε τρεις φορές αποβολή στον ίδιο παίκτη) ύψωσαν βουνό για την ομάδα του Χιμένεθ. 

Με τον Αϊντάρεβιτς ωστόσο να γίνεται η χρυσή του αλλαγή (μπαίνοντας στο 89’ και σκοράροντας στο 90’) η ΑΕΚ πήρε το λιγότερο που άξιζε (1-1) και θα πάει για το μεγάλο κόλπο στη ρεβάνς.

 

Εκεί πάντως οι «κιτρινόμαυροι» θα παραταχθούν με σημαντικές απουσίες, μιας και οι Λιβάγια και Βράνιες συμπλήρωσαν κάρτες και δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

 

Διαιτήτευσε ο Κάρλος Ντελ Θέρο (Ισπανία)

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79’ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Κλωναρίδης (52’ Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (57’ Αραούχο) 

 

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλιαξάντρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Σεπέλιεφ, Μορόζιουκ, Μοράες (90’+1’ Σαπαρένκο), Τσιγκάνκοφ, Γκαρμάς (77’ Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Μπουγιάλσκι, Κατσερίντι, Κάνταρ, Κετζιόρα

 

Related posts

Δευτέρα 14/12: Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Γιώργος Ανανίδας

Η κλήρωση του Europa League

Ρένος Γιαμπουράς

Με Λάζαρο η ΑΕΚ 1-2 με Ριέκα

Abola Team 2