free page hit counter
12.8 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΕΠΟ

Δοντάς, Μπατσινήλας και Βονόρτας επισκέφθηκαν κρατούμενους στην Αυλώνα, μίλησαν μαζί τους και τους μοίρασαν αθλητικό υλικό

Μία ακόμα πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, έχοντας ως στόχο το άνοιγμα στην κοινωνία και ειδικότερα στις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

 Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτής σχολών προπονητών UEFA/Ε.Π.Ο. Γιάννης Βονόρτας και οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Κώστας Μπατσινίλας και Γιάννης Δοντάς μίλησαν για τις ευγενείς αξίες του αθλήματος σε περισσότερους από 40 νεαρούς κρατούμενους, μοιράστηκαν μαζί τους τις πλούσιες εμπειρίες τους από τη διαδρομή τους στο χώρο, ανέπτυξαν τα ωφελήματα του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο και προσέφεραν αθλητικό υλικό και βιβλία στους συμμετέχοντες και μια φανέλα της Εθνικής Ομάδας στη Διεύθυνση του Καταστήματος.

Όπως τόνισε η κυρία Κωνσταντίνα Γέρου, Διευθύντρια του ΕΚΚΝΑ, «Ενέργειες, όπως αυτή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δείχνουν στους νεαρούς κρατουμένους ότι η κοινωνία και ο αθλητικός κόσμος δεν τους απορρίπτει. Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Π.Ο. για τη συνεργασία, που δίνει ευκαιρίες ενημέρωσης, αγωγής και άθλησης σε νέους που είναι ή αισθάνονται περιθωριοποιημένοι».

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος «Είμαστε στο ίδιο γήπεδο» της Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης και προβλέπει μηνιαίες επισκέψεις εκπαιδευτών, προπονητών και προσωπικοτήτων του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ΕΚΚΝΑ, εκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς επίσης προπονήσεις και αγώνες επίδειξης στους  χώρους του Καταστήματος.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως τη Διεύθυνση και το προσωπικό του ΕΚΚΝΑ, καθώς επίσης τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου για την αποδοχή της πρότασης συνεργασίας και την αμέριστη βοήθεια για την επιτυχή πορεία της δράσης.

 

Related posts

Αύριο κληρώνει για το γυναικείο

abola10

Τέσσερις ομάδες αντί για οχτώ θα υποβιβαστούν από την Α’ Εθνική στην Β’ Εθνική Γυναικών

Τάσος Ζαφειρίου

Αναβάλλονται και οι αγώνες των Μικτών ομάδων

Abola Team