free page hit counter
18 C
Αθήνα
19 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0

Η ΑΕΚ με το 1-0 επί του Πανιωνίου προσπέρασε τον ΠΑΟΚ στη μάχη του τίτλου και πάει από πλεονεκτική θέση στην Τούμπα για το ντέρμπι της χρονιάς.

Το δώρο του Αστέρα Τρίπολης δεν άφησε να πάει χαμένο η ΑΕΚ,η οποία επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η “Ενωση” στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν… κακή.

 

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Λιβάγια στο 21′. Δεν απείλησε σε κανένα σημείο ο Πανιώνιος. Πλέον η ΑΕΚ σε ρόλο… οδηγού θα αντιμετωπίσει την άλλη αγωνιστική στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι που ενδεχομένως να κρίνει το πρωτάθλημα!

 

Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του πρώτου 45′ ο Πανιώνιος δεν είχε κάνει καμία τελική προσπάθεια! Η πίεση της “Ενωσης” απέδωσε καρπούς στο 21′ Ο Γκάλο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Λιβάγια με κεφαλιά έκανε το 1-0.

 

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Χιμένεθ έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Λιβάγια έβγαλε σε θέση βολής τον Αραούχο, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Κότνικ, ο “Τσίνο” με ψαλιδάκι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Βλάχος στη γραμμή έσωσε τον Πανιώνιο.

 

Στην επανάληψη η ΑΕΚ ήταν… τραγική, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες πραγματοποίησαν ακόμα μια κακή εμφάνιση, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί καμία αξιόλογη φάση. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Χιμένεθ επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εκμεταλλευόμενη το “στραβοπάτημα” του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Λόπες, Γαλανόπουλος (88′ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Λιβάγια (69′ Μπακάκης), Χριστοδουλόπουλος (64′ Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο

 

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου (65′ Μπραχιμί), Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Πινιώτης (72′ Γεσίλ), Σαββίδης, Σαραμαντάς, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82′ Βουκελάτος)

Related posts

Ο Σάββας Δημητριάδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας

Abola Team 3

Μία προσθήκη και δύο “διαζύγια” στον Απόλλωνα Πόντου

Abola Team 2

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας (5/4)

Abola Team 3