free page hit counter
11.8 C
Αθήνα
20 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΜΠΑΣΚΕΤ

« Αποχαιρέτησε» την τετράδα ο Παναθηναϊκός

Βαριά ήττα από την Ρεάλ στην Μαδρίτη με 92-75 γνώρισαν οι «πράσινοι» και ουσιαστικά έχασν κάθε ελπίδα για το κυνήγι μίας θέσης στην πρώτη προπονομιούχο τετράδα της Ευρωλίγκα.

 

 

«Πνίγηκε» στα αγωνιστικά του προβλήματα ο Παναθηναϊκός στην Μαδρίτη και το «πλήρωσε» με βαριά ήττα από την Ρεάλ με 92-75. 

Οι «πράσινοι» παρασύρθηκαν στον γρήγορο ρυθμό που επέβαλαν στο δεύτερο μέρος οι παίκες του Πάμπλο Λάσο, με άμεση συνέπει να υποταχθούν εύκολα στις ορ΄’εξεις της «Βασίλισσας» με 92-75/.

 

Γεγονός το οποίο τους ώθησε στο να αποχαιρετήσουν κάθε ελπίδα για την διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη προνομιούχο τετράδα, η οποία χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας στα χιαστί παιχνίδια της προημιτελικής φάσης. Στον δρόμο προς το Final-4  του Βελιγραδίου.

Αποτέλεσμα σχεδόν καταδικαστικό για το όνειρο της τετράδας, δεδομένου πως το τριφύλλι έμεινε έκτο με ρεκόρ 14-11, την ώρα που οι Μαδριλένοι είναι στο 15-10, η Ζαλγκίρις στο 15-9 (ματς λιγότερο) και έχουν σε τυχόν ισοβαθμία τους πράσινους…

 

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν πολύ ανταγωνισιτκοί και με τον Νικ Καλάθη να οργανώνει μαεστρικά προηγήθηκαν 14-20 για να κλείσουν προηγούμενοι την πρώτη περίοδο με 19-20.

 

Μάχη έγινε σητν δεύτερη περίοδο με τους γηπεδούχους να παίρνουν λύσεις από τους Καμπάτσο και Ρούντι και να κλείνουν προηγούμενοι το πρώτο μέρος ςμ «βραχεδία κεφαλή, όπω μαρτυρά το 38-37. 

Στην τρίτη περίοδο η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε αφιονισμένη. 

Με τους Καμπάτσο, Κοζέρ  και Φερνάντεθ να εκτελούν από την περιφέεια και τους Αγιόν ακι Ρέγιες να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις κάτω από τις δύο ρακέτες, η «Βασίλισσα» βρέθηκε να προηγείται με διαφορά 14 πόντων στο 27’ με τρίποντο του Κοζέρ  (56-42) για να κλείσει την πτρίτη περίοδο προηγούμενη με 64-55.  

Όσο και να προσπαθούσαν να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι (για παράδειγμα με το τρίποντο του Γκάμπριελ που έγραψε το 69-61), οι παίκτες της Ρεάλ είχαν μόνιμα «απαντήσεις» και ουσιαστικά δεν ένιωθαν την παραμικρή απειλή για το ροζ φύλλο αγώνα, με τον Ρέγες να αποδεικνύεται λίρα εκατό, γράφοντας το 79-69 κόντρα στον φιλότιμο Τζέιμς που είχε φτάσει τους 19 πόντους και πάλευε… μόνος. 

Την ίδια ώρα ο Κοζέρ ήταν στη ζώνη του λυκόφωτος και μοιραία η Ρεάλ όχι μόνο οδηγούσε, αλλά έφτασε σε επίπεδα.. διασυρμού την ομάδα του Πασκουάλ, 86-71 στο 37’.

 

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-37, 64-55, 92

 

Related posts

Βαριά ήττα για Ολυμπιακό

Kώστας Παλαιολόγος

Επικός Σπανούλης τον οδήγησε στην νίκη

Kώστας Παλαιολόγος

Είχε… Τόμπσον ο Ολυμπιακός, 87-65 τον Πανιώνιο!

Kώστας Παλαιολόγος