free page hit counter
19.7 C
Αθήνα
28 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Το σήκωσε το Κύπελλο ο Πέλοπας Κιάτου

Το 10ο Κύπελλο Κορινθίας στην ιστορία του κατέκτησε ο Πέλοπας Κιάτου, ο οποίος επικράτησε 5-3 στα πέναλτι της Κορίνθου 2006, γράφοντας παράλληλα και ιστορία, καθώς είναι πλέον πολυνίκης του θεσμού.

Στο 1-1 οι δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια, ούτε φέτος οι παίκτες του Σταύρου Μπινιάρη ευτύχησαν να σηκώσουν την κούπα.

 

 Οι «ερυθρόλευκοι» δεν φοβήθηκαν, πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και δικαιώθηκαν. Η Κόρινθος 2006 αν και έμεινε πίσω στο σκορ, έφερε το ματς στα ίσια, είχε ευκαιρίες, αλλά για 2η συνεχή σεζόν το άγχος ίσως ήταν μεγαλύτερο από ότι έπρεπε, κάτι που στοίχισε.

Μοιραίος ο Μανώλης Λύγκος, που είδε την εκτέλεσή του (που δεν ήταν και η καλύτερη), να σταματά στο δοκάρι του Ριζάι. Οι παίκτες του Βασίλη Τζαλακώστα άνοιξαν το σκορ στο 14’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άρη Πράττου, μετά από παράβαση που κέρδισε ο ίδιος από το Μαυρέλη.

 

Παρόλα αυτά, η Κόρινθος 2006 έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση, όταν ο Αράπογλου εκτέλεσε φάουλ από πλάγια, η μπάλα πέρασε από όλους, αιφνιδίασε και τον Ριζάι και κατέληξε στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Σταύρου Μπινιάρη είχαν την κατοχή, δημιούργησαν φάσεις, δεν μπόρεσαν όμως να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα.

 

Ο Πέλοπας που σίγουρα είχε περισσότερο το μυαλό του στην άμυνά του, παρόλα αυτά δεν … ταμπουρώθηκε, βγήκε σε αντεπιθέσεις, το 1-1 όμως δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, αλλά ούτε εκεί σημειώθηκε κάποιο τέρμα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η αναμέτρηση στη διαδικασία των πέναλτι, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι πιο εύστοχοι και να κατακτούν το τρόπαιο.

 

Η διαδικασία των πέναλτι:

 

Παπουτσής 1-0

 

Δημητριάδης 1-1

 

Θεοδωρόπουλος 2-1

 

Τζανέτος 2-2

 

Παινέσης 3-2

 

Βάσος 3-3

 

Πράττος 4-3

 

Λύγκος δοκάρι

 

Παλογιαννίδης 5-3

 

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Ριζάι, Τουμπανάκης, Μιχαλόπουλος, Κουρούμαλης Κ., Παινέσης, Μανιώτης, Παπουτσής, Μπούκης, Πράττος, Παλογιαννίδης, Πετρόπουλος. Έπαιξαν και οι: Θεοδωρόπουλος, Αναγνωστόπουλος Ν.

 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006: Σκούρτης, Γκουριώτης, Μαγγίνας, Τριμπόνιας, Μαυρέλης Δ., Φίλης, Χατζησοφρωνίου, Αράπογλου, Σάντα, Τζανέτος, Λύγκος. Έπαιξαν και οι: Χρυσαφίδης, Βάσος, Δημητριάδης.

 

 

 

Πηγή: apopsi24

Related posts

Παρελθόν από τον Πανθηραϊκό ο Παναγιωτόπουλος

Abola Team 2

Άρεσε στο πρώτο φιλικό η Θύελλα Ραφήνας του Σταύρου Ηλιόπουλου

Abola Team 2

Τα αποτελέσματα στα δύο ματς του Σαββάτου (24/2) στην Γ’ Εθνική

Abola Team 3