free page hit counter
20.2 C
Αθήνα
23 Απριλίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Ο διαιτητής Σκουλάς δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας προηγήθηκε κι οι «πράσινοι» κατάφεραν να φτάσουν μόνο στο τελικό 1-1 με γκολάρα του Λουντ.

Το υπέροχο γκολ του Ρόμπιν Λουντ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μανιάς στο 69΄ με κεφαλιά είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, ωστόσο ο Λουντ ήταν αυτός που «μίλησε» τελευταίος (87΄), στο τρίτο χρονικά ματς της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Παναθηναϊκός μια εβδομάδα μετά το 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον ΟΣΦΠ, έμεινε στο 1-1 και με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» αν και είχαν τις φάσεις για να προηγηθούν δεν είχαν καλές επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ενώ παράλληλα είχαν να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές αποφάσεις του διαιτητή Σκουλά από τον σύνδεσμο της Θεσσαλίας. Ο εν λόγω ρέφερι «έκλεισε τα μάτια» σε καθαρό χέρι του Μουνάφο στο 12’ μέσα στην περιοχή, δεν έδωσε το πέναλτι ενώ δεν υπήρχε σκορ ακόμα, στερώντας από τους «πράσινους» τη δυνατότητα να πάρουν προβάδισμα σε ένα ματς που ήταν κλειστό κι έδειχνε πως θα κριθεί στο… γκολ.

 

Το «τριφύλλι» σταδιακά άρχισε να ψάχνει περισσότερο το γκολ, άφησε κάποιους χώρους και στο 69’ o Μανιάς πρόλαβε τους αμυντικούς του «τριφυλλιού» και άνοιξε το σκορ στη Λεωφόρο. Από εκεί και πέρα, ο Ουζουνίδης όπως αναμενόταν ρίσκαρε. Πέρασε στο ματς και τον Μολίνς και τον νεαρό Μπουζούκη, κάνοντας πολύ πιο επιθετική την ομάδα του. Αυτό λειτούργησε, με τον Παναθηναϊκό να φτιάχνει ευκαιρίες αλλά να μην μπορεί να τις στείλει στα δίχτυα.

 

Αποκορύφωμα ήταν το τρομερό ανάποδο ψαλίδι του Αντονί Μουνιέ στο 77’ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη! Αν ερχόταν εκεί η ισοφάριση, ότι και να έκανε ο Σκουλάς κι όσα εκνευριστικά σφυρίγματα να έδινε στον Αστέρα, ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε το τρίποντο. Ακόμα κι έτσι πάντως, χωρίς λύσεις (εκτός οι Βλαχοδήμος, Κάτσε, Οικονόμου, Άλτμαν, Μυστακίδης), και χωρίς πολλές δυνάμεις από την προσπάθεια της περασμένης εβδομάδας στο ντέρμπι, οι «πράσινοι»… έσωσαν τον βαθμό. Στο 87’ ο Ρόμπιν Λουντ με τρομερή ατομική προσπάθεια και «φωτοβολίδα» μέσα από τη μεγάλη περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στη Λεωφόρο.

 

Στο φινάλε, οι «πράσινοι» χειροκροτήθηκαν θερμά ενώ για ακόμα μια φορά αποθεώθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τον κόσμο της ομάδας. Η ουσία, βέβαια, είναι πως παραμένει ακόμα ανοικτός ο στόχος της πεντάδας με τον Παναθηναϊκό να έχει 32 βαθμούς και να είναι έβδομος, μαζί με την Ξάνθη που υποδέχεται την Κυριακή τον Παναιτωλικό, ο οποίος έχει 29 όσους και ο Λεβαδειακός. Στους 30 βαθμούς είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα που παίζει τη Δευτέρα στην έδρα του με τον Απόλλωνα Σμύρνης και στους 33 πήγε ο Αστέρας Τρίπολης, μαζί με τον Πανιώνιο  που έμεινε στο 1-1 στη Νέα Σμύρνη με τον Ατρόμητο. Συνεπώς,  στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές θα γίνει «μάχη» για την είσοδο στην πεντάδα, έναν στόχο που θέλει πάρα πολύ ο Παναθηναϊκός πλην όμως έχει δύσκολο πρόγραμμα και δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα δικά του αποτελέσματα…

 

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης) : Διούδης, Γιοχάνσον, Ινσούα, Αυλωνίτης, Κουλιμπαλί (71’ Μολίνς), Κουρμπέλης, Τζανδάρης (81’ Μπουζούκης), Λούντ, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης (62’ Κολοβέτσιος), Δώνης

 

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Τσιλιανίδης (56’ Καλτσάς), Κυριακόπουλος (66’ Ντουντού), Μανιάς (85’ Δουβίκας)

Related posts

ΑΕΚ-Λαμία 2-0

Abola Team 2

Λαμία-ΑΕΛ 0-2

Abola Team 2

Το μεγάλο ρεκόρ που δημιουργεί ο ΟΦΗ

Abola Team 3