free page hit counter
22.3 C
Αθήνα
25 Απριλίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Κορνελάτος: «Η παραμονή της Παλαιόχωρας έρχεται με δουλειά και υπομονή»

Χαρακτήρισε την επιτυχημένη παρουσία της Παλαιόχωρας φέτος.

Από τους βασικούς συντελεστές στην εξαιρετική πορεία της Παλαιόχωρας φέτος, ο Ανδρέας Κορνελάτος ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε τον δρόμο της νίκης στο παιχνίδι με τον ΠΟΑ, την περασμένη Κυριακή (4/3).

 

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής κέρδισε τόσο το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Δήμος Μανουσάκης, όσο και την αποβολή του Παπαδομιχελάκη στη φάση αυτή, περίπου 20 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

 

Μιλώντας στο athitiko ο Κορνελάτος χαρακτήρισε την επιτυχημένη παρουσία της Παλαιόχωρας φέτος, ως ένα άθροισμα πολλών πραγμάτων.

 

Αναφορικά με το δικό του μέλλον, είπε πως προέχει να ολοκληρωθεί η τρέχουσα χρονιά, θέτοντας ως στόχο το να ξαναπαίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

 

Μετά και τη νίκη με τον ΠΟΑ θεωρείται πλέον δεδομένη η παραμονή της Παλαιόχωρας στην παρθενική της παρουσία στη Γ’ Εθνική;

 

«Θεωρώ πως για μια ομάδα νεοφώτιστη στην Γ’ Εθνική κατηγορία και δεδομένου ότι συμμετέχει στον 8ο όμιλο, όπου τίθεται αντιμέτωπη με ιστορικές ομάδες της Αθήνας (Αιγάλεω-Φωστήρας) αλλα και της Κρήτης (Ατσαλένιος-Ηρόδοτος) ο στόχος που αυτόματα τίθεται είναι η παραμονή. Για τους λόγους αυτούς θεωρώ πως η διαφαινόμενη παραμονή της ομάδας στην κατηγορία είναι μια επιτυχία η οποία έρχεται με αρκετή δουλειά και υπομονή απ’ όλους τους συμμετέχοντες της προσπάθειας».

 

Εξαιρετική πορεία στον δεύτερο γύρο με συνεχόμενες νίκες και απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, ποια είναι, ας το πούμε, η φετινή «συνταγή» της ομάδας σου;

 

«Η πορεία της ομάδας η οποία πραγματικά πιστεύω οτι είναι εξαιρετική, θεωρώ προέρχεται απο ενα άθροισμα αρκετών πραγμάτων. Η δουλειά, η υπομονή που προείπα, αλλά και η επιμονή και το πείσμα που έβγαλε στο σύνολο της η ομάδα, κυρίως όταν κάποια αποτελέσματα δεν ήταν έτσι όπως τα θέλαμε ίσως, θεωρώ οτι είναι οι βάσεις της επιτυχίας αυτής. Ωστόσο θεωρώ πως δεν είναι τυχαία η πορεία αυτή διότι αν κάποιος εξετάσει τον «σκελετό» της ομάδας θα διαπιστώσει ότι αποτελείται από ένα αρκετά έμπειρο προπονητικό τιμ και ποδοσφαιριστές οι οποίοι στο μεγαλύτερο τους ποσοστό έχουν αγωνιστεί αρκετά χρόνια στη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά και σε μεγαλύτερη κατηγορία παρά το νεαρό της ηλικίας τους».

 

Έχεις αγωνιστεί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, πώς κρίνεις την παρουσία σου μέχρι στιγμής στην Παλαιόχωρα;

 

«Η αλήθεια είναι πως έχω αγωνιστεί στους περισσότερους αγώνες της ομάδας μου και είμαι πού χαρούμενος, γιατί έχω δηλαδή συμβάλει στην πορεία της. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα και η βαθμολογική θέση της ομάδας αντικατοπτρίζουν την προσφορά τη δική μου αλλά και των συμπαικτών μου, πράγμα το οποίο είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται από το καλοκαίρι στην Παλαιόχωρα».

 

Ποιες είναι οι μελλοντικές σου βλέψεις; Υπάρχει στο μυαλό σου κάτι αυτή τη στιγμή για το «μετά»;

 

«Κοιτάζοντας βραχυπρόθεσμα θα ήθελα να τελειώσει η συγκεκριμένη χρονιά σε όσο το δυνατόν υψηλότερη βαθμολογική θέση για την ομάδα μου και φυσικά με την κατάκτηση του Κυπέλλου Χανίων. Κοιτάζοντας μακροπρόθεσμα, ίσως θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά σε μεγαλύτερη κατηγορία δίχως να γίνεται απαραίτητα αυτό ο αυτοσκοπός μου. Ωστόσο το σημαντικότερο είναι να υπάρχει υγεία».

 

Τέλος, κάνε μάς ένα σχόλιο για τον τελικό του Κυπέλλου όπου η Παλαιόχωρα στοχεύει στο πρώτο της τρόπαιο στην δεύτερη παρουσία της εκεί απέναντι στο ΣΥΝΚΑ:

 

«Η κατάκτηση του Κυπέλλου εξ αρχής θεωρώ οτι ήταν στόχος της ομάδας. Ένας στόχος ο οποίος με την επίτευξή του θα επιστεγάσει τη συνολική προσπάθεια που έχει καταβάλει η ομάδα φέτος και το γεγονός ότι δεν έχει κατακτήσει ξανά τον τίτλο, κάνει την κατάκτησή του μεγαλύτερη επιτυχία. Θεωρητικά, ως η ομάδα που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία, γινόμαστε θεωρώ το φαβορί, ωστόσο ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μία ομάδα η οποία έχει έμπειρους παίκτες με παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες. Θεωρώ πως θα γίνει ένας πολύ καλός Τελικός».

 

Πηγή: athlitiko.gr

Related posts

Κι όμως η Κηφισιά μπορεί να παραμείνει στην Γ’ Εθνική!

Abola Team 3

Παρελθόν ο Κοντιζάς από το Αιγάλεω

Ρένος Γιαμπουράς

Οριστικά στον ΠΟΑ ο Παπαδάκης

Abola Team 2