free page hit counter
23.7 C
Αθήνα
29 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οριστικό: Το αποφάσισε η κυβέρνηση – Διακοπή του πρωταθλήματος της Super League!

«Δεν κάνουμε πίσω», δήλωσε ο Βασιλειάδης. 

«Λουκέτο» στο πρωτάθλημα της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας επ’ αόριστον αποφάσισε να βάλει η Κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από τον Γιώργο Βασιλειάδη, έπειτα από την συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε επαφή με τον Πρωθυπουργό, έπειτα από τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μετά το τέρμα του Φερνάντο Βαρέλα και την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη.

 

Κατά την έξοδό του, ο Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει το πρωτάθλημα και άμεσα θα ξεκινήσει συναντήσεις μ’ όλους τους φορείς, την ΕΠΟ, την Super League, αλλά και την UEFA, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα σαφές πλαίσιο για να προχωρήσει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό σημαίνει πως η επόμενη αγωνιστική, η 26η αγωνιστική, που είχε οριστεί αρχικά για τις 17 έως 19 Μαρτίου δεν θα διεξαχθεί, ενώ την επόμενη εβδομάδα ήταν «κενή» λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε: «Η κυβέρνηση εδώ και 3 χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να μπορέσει να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν όμως πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω. Αναλαμβάνοντας και όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί.

 

Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες που ισχύουν για όλους και έναντι όλων. Υπό αυτό το πρίσμα, αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την Ομοσπονδία, τη Λίγκα, είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξαναεκκινήσει αν δεν υπάρχει ένα νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο απ’ όλους για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε τη μάχη για διαφάνεια και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

 

Και συνέχισε: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι. Τις επόμενες ώρες θα κάνουμε τις απαραίτητες συζητήσεις και συναντήσεις με όλους. Όλα θα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει καθένας την ευθύνη του».

 

Ερωτηθείς για το αν πρόκειται για επ’ αόριστον αναβολή σχολίασε: «Περιμένουμε τις προτάσεις από την Ομοσπονδία και την Λίγκα. Τις επόμενες ώρες θα κάνουμε κι άλλες ανακοινώσεις. Το σημαντικό, το πλαίσιο που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε».

 

Για το τι περιμένει να αλλάξει για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, απάντησε: «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο απ’ όλους. Και από την πλευρά μας πολύ αυστηρότεροι κανόνες ως προς τα θέματα ασφαλείας».

 

Ακόμα, ρωτήθηκε και για την εμφάνιση όπλων στους αγωνιστικούς χώρους, τονίζοντας: «Εφόσον έχουμε φτάσει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση… Το πλαίσιο είναι σαφές. Οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους. Το πλαίσιο πρέπει να αυστηροποιηθεί ακόμα περισσότερο και αυτό πρέπει να είναι η βούληση όλων».

 

Αναφορικά με την Εθνική Ελλάδας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, υποστήριξε: «Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες για να μην επηρεαστεί η εθνική ομάδα».

 

Τέλος, για το αν έχει έρθει σε επαφή με την UEFA, τόνισε: «Είμαστε σε επικοινωνία με την UEFA. Είναι όλοι σοκαρισμένοι όπως και εμείς. Η θέση μας είναι σαφής και έχει αποτυπωθεί και από χθες».

 

 

Related posts

Σκόραρε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς με τη Μίλαν!

Abola Newsroom

Δύο εκατομμύρια ευρώ για Σιόβα η Λεγανές

Abola Newsroom

Κορυφή ο Ολυμπιακός με «χρυσό» Καρίμ!

Kώστας Παλαιολόγος